Ekspert: Nu er der ingen grænse for USA's overvågning

Hemmelige bagdøre i krypteringsnøgler og sikkerheds-software kan også udnyttes af kriminelle, advarer sikkerhedsekspert.

Hvis USA's efterretningstjenester kan knække krypterede data, er der i princippet ingen grænser for, hvor langt deres overvågning af internettet går. Sådan lyder det fra sikkerhedseksperten Peter Kruse fra firmaet CSIS.

"Hvis man har lagt modificeret kode ind i krypteringen og måske har fået lov til det gennem nogle af de store certifikatudstedere som Verisign eller andre, så er omfanget af, hvad man kan bruge det til, i princippet uendeligt," siger Peter Kruse.

"Problemet er, at vi ikke rigtig ved, hvor meget det er blevet misbrugt og præcis, hvor det er blevet misbrugt. Men at det finder sted, kan gøre alle it-sikkerhedsfolk rundt omkring i verden ekstremt vrede og træde alle, der arbejder med privacy, over tæerne," siger han.

Den britiske avis The Guardian skrev tidligere i dag, at det amerikanske NSA (National Security Agency) sammen med det britiske GCHQ (Government Communications Head Quarters) i årevis har arbejdet på at knække de elektroniske nøgler, som låser adgangen til krypterede data.

Oplysningerne stammer fra dokumenter, som whistlebloweren Edward Snowden har lækket til avisen.
"Alt tyder på, at overvågningen er total"

Bagdøre i krypteringsnøgler og software
De to efterretningstjenester har desuden i samarbejde med en række internetudbydere lagt hemmelige bagdøre ind i krypteringsnøgler og den software, som bruges ved kryptering. Det efterlader efter Peter Kruses opfattelse it-brugere og sikkerhedsleverandører i total usikkerhed om den reelle sikkerhed for data.

"Alt tyder på, at overvågningen er total, så det kan blive ekstremt svært at komme med nogle anbefalinger, som man kan være sikre på holder," siger Peter Kruse, som dog understreger, at det stadig er uklart, i hvilket omfang adgangen til krypterede data er blevet anvendt.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.