Artikel top billede

Dansk it-kontrakt: Opsigelse koster halv milliard

Opsigelsen af en dansk banks it-kontakt og konvertering af data kan koste op imod en halv milliard kroner, vurderer økonom.

Det er ingen hemmelighed, at landets banker bruger mange millioner kroner på it. Men indimellem dukker også lettere opsigtsvækkende oplysninger op i medierne.

For i forbindelse med skriverier om et muligt salg af Vestjysk Bank har Børsen for nylig talt med Nordnets Investeringsøkonom, Per Hansen, der selv har en fortid i Jyske Bank.

Han vurderer, at it-kontrakter kan spille ind på prisen af banken.

For konvertering fra BEC, som Vestjysk Bank bruger, til Bankdata som en mulig køber kan meget vel koste et tre-cifret millionbeløb, vurderer han.

"Konvertering af data er en ikke ubetydelig knast i forhandlingerne. Jeg vil tro, det kan koste mellem 300 til 500 millioner kroner at opsige en dataaftale for en bank af Vestjysk Banks størrelse, og hvem skal betale den regning," spørger Per Hansen.

Og i går kunne Børsen så også kaste lidt lys over it-investeringer i en af landets nyeste banker, Coop Bank.

Ny bank lig it-investeringer

Her har Coop ifølge oplysninger i et aflagt regnskab foreløbig brugt 35 millioner kroner.

"Der har i første regnskabsperiode primært været afholdt etableringsomkostninger til infrastruktur, konsulentydelser samt it," hedder det således ifølge Børsen.

Banken er fortsat i gang med at rekruttere medarbejdere. I øvrigt har man indgået aftale med BEC omkring opbygningen af den nye bank.

For nylig meddelte indiske TATA, at den har indgået en kæmpe aftale med Norges DNB.

I den forbindelse udtalte en TATA-direktør, at nordiske banker i fremtiden kommer til at outsource endnu mere af deres it-drift.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.