Tak for hjælpen - Elop scorer 140 millioner i fratrædelse

Stephen Elop får 140 millioner kroner i gyldent håndtryk for sin tid som topchef i Nokia.

Nokias afgående topchef, Stephen Elop, scorer 140 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse.

Det sker i forbindelse med hans tidligere arbejdsgiver, Microsofts, køb af Nokia, som du kan læse mere om her.

Stephen Elop får med købet nyt job som vice president for afdelingen for devices and services i Nokia.

Kæmper for sin fremtid
Stephen Elop tiltrådte stillingen som topchef for Nokia i 2010, hvor han kom fra en stilling som chef for Microsofts meget lukrative business-division.

Selskabet har siden kæmpet for at finde sine ben at stå på, efter det blev kørt bag af dansen af Apple og Google, da iPhonen pludselig varslede smartphone-æraens begyndelse i 2007.

Du kan læse om, hvor slemt det står til i selskabet her.

Stephen Elop regnes for at være en af hovedarkitekterne bag ideen om at forene kræfterne med Microsoft i et tæt partnerskab, der altså nu har ført til en endelig overtagelse af det finske selskab.

Planen er, at Stephen Elop skal følge med over i Microsoft, når overtagelsen af Nokia bliver endeligt gennemført.

Han er flere steder udråbt til at være en af de oplagte kandidater til at overtage topposten i Microsoft, når selskabets topchef, Steve Ballmer, trækker sig fra posten inden for det kommende år.

Læs også:

Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Her er Stephen Elops resultater efter to år i Nokia

Stephen Elop: Derfor lukkede jeg Nokia i Danmark

Microsoft køber Nokia

Så slemt står det til i Nokia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.