Artikel top billede

Her er regeringens store it-plan: Sådan skal it gavne Danmark

Inden længe skal hele det danske velfærdssamfund gennemvædes at smarte it-løsninger, som vil ændre folkeskolen og de danske hospitaler radikalt.

Mens vi i disse år får udskiftet blanketter med online-selvbetjening og breve med digital post, venter en endnu større offentlig it-udfordring lige rundt om hjørnet:

Digitaliseringen af hele velfærdssamfundet.

Mandag løfter regeringen med tre ministre i front sløret for, hvordan den har tænkt sig at håndtere store områder som sundheds-it, digital undervisning i landets folkeskole og konkrete tiltag på socialområdet.

Det sker på et pressemøde på Ørestaden Plejecenter, hvor ministrene vil forklare, hvordan vi får mere og måske også ligefrem bedre velfærd for pengene ved et markant skarpere it-fokus.

Mens digitaliseringen af kommunikationen mellem det offentlige, borgere og virksomheder står for forventede besparelser i den lave ende af den encifrede milliardskala inden 2015, så er det næppe helt skævt at gætte, at velfærdsdigitaliseringen inden 2020 vil generere tocifrede milliardbesparelser.

Det kan du forvente

Digitaliseringsstyrelsens direktør Lars Frelle-Petersen har tidligere på året været inde på telemedicin som et område, der stensikkert bliver en del af den fællesoffentlige strategi for digital velfærd frem mod 2020.

Blandt andet vil der i strategien komme konkrete mål for telemedicin, hvor store dele af landets patienter med rygerlunger (KOL) inden for en overskuelig årrække kan forventes at bliver it-overvåget og -kontrolleret i deres egne hjem frem for at blive indlagt på et hospital over længere tid.

Det skønnes, at 430.000 danskere har KOL, mens Statens Institut for Folkesundhed oplyser, at der er 11.000 til 12.000 ambulante tilfælde om året.

Da Computerworld talte med Lars Frelle-Petersen omkring de kommende velfærds-tiltag, kommenterede han blandt andet, at eksempelvis indførelsen af telemedicin næppe bliver et valg i fremtiden, fordi det vil være for dyrt at satse på både hospitalsindlæggelser og telemedicin.

Selvrettende opgaver og fjernundervisning i den danske folkeskole og smart dataudveksling på socialområdet er givetvis også på menuen, når konkrete indsatsområder og tidsplaner bliver præsenteret på pressemødet.

Læs mere om den offentlige sektors næste store digitalisering-bølge på mandag hos Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere