Artikel top billede

Her er regeringens store it-plan: Sådan skal it gavne Danmark

Inden længe skal hele det danske velfærdssamfund gennemvædes at smarte it-løsninger, som vil ændre folkeskolen og de danske hospitaler radikalt.

Mens vi i disse år får udskiftet blanketter med online-selvbetjening og breve med digital post, venter en endnu større offentlig it-udfordring lige rundt om hjørnet:

Digitaliseringen af hele velfærdssamfundet.

Mandag løfter regeringen med tre ministre i front sløret for, hvordan den har tænkt sig at håndtere store områder som sundheds-it, digital undervisning i landets folkeskole og konkrete tiltag på socialområdet.

Det sker på et pressemøde på Ørestaden Plejecenter, hvor ministrene vil forklare, hvordan vi får mere og måske også ligefrem bedre velfærd for pengene ved et markant skarpere it-fokus.

Mens digitaliseringen af kommunikationen mellem det offentlige, borgere og virksomheder står for forventede besparelser i den lave ende af den encifrede milliardskala inden 2015, så er det næppe helt skævt at gætte, at velfærdsdigitaliseringen inden 2020 vil generere tocifrede milliardbesparelser.

Det kan du forvente

Digitaliseringsstyrelsens direktør Lars Frelle-Petersen har tidligere på året været inde på telemedicin som et område, der stensikkert bliver en del af den fællesoffentlige strategi for digital velfærd frem mod 2020.

Blandt andet vil der i strategien komme konkrete mål for telemedicin, hvor store dele af landets patienter med rygerlunger (KOL) inden for en overskuelig årrække kan forventes at bliver it-overvåget og -kontrolleret i deres egne hjem frem for at blive indlagt på et hospital over længere tid.

Det skønnes, at 430.000 danskere har KOL, mens Statens Institut for Folkesundhed oplyser, at der er 11.000 til 12.000 ambulante tilfælde om året.

Da Computerworld talte med Lars Frelle-Petersen omkring de kommende velfærds-tiltag, kommenterede han blandt andet, at eksempelvis indførelsen af telemedicin næppe bliver et valg i fremtiden, fordi det vil være for dyrt at satse på både hospitalsindlæggelser og telemedicin.

Selvrettende opgaver og fjernundervisning i den danske folkeskole og smart dataudveksling på socialområdet er givetvis også på menuen, når konkrete indsatsområder og tidsplaner bliver præsenteret på pressemødet.

Læs mere om den offentlige sektors næste store digitalisering-bølge på mandag hos Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere