Her er regeringens store it-plan: Sådan skal it gavne Danmark

Inden længe skal hele det danske velfærdssamfund gennemvædes at smarte it-løsninger, som vil ændre folkeskolen og de danske hospitaler radikalt.

Mens vi i disse år får udskiftet blanketter med online-selvbetjening og breve med digital post, venter en endnu større offentlig it-udfordring lige rundt om hjørnet:

Digitaliseringen af hele velfærdssamfundet.

Mandag løfter regeringen med tre ministre i front sløret for, hvordan den har tænkt sig at håndtere store områder som sundheds-it, digital undervisning i landets folkeskole og konkrete tiltag på socialområdet.

Det sker på et pressemøde på Ørestaden Plejecenter, hvor ministrene vil forklare, hvordan vi får mere og måske også ligefrem bedre velfærd for pengene ved et markant skarpere it-fokus.

Mens digitaliseringen af kommunikationen mellem det offentlige, borgere og virksomheder står for forventede besparelser i den lave ende af den encifrede milliardskala inden 2015, så er det næppe helt skævt at gætte, at velfærdsdigitaliseringen inden 2020 vil generere tocifrede milliardbesparelser.

Det kan du forvente
Digitaliseringsstyrelsens direktør Lars Frelle-Petersen har tidligere på året været inde på telemedicin som et område, der stensikkert bliver en del af den fællesoffentlige strategi for digital velfærd frem mod 2020.

Blandt andet vil der i strategien komme konkrete mål for telemedicin, hvor store dele af landets patienter med rygerlunger (KOL) inden for en overskuelig årrække kan forventes at bliver it-overvåget og -kontrolleret i deres egne hjem frem for at blive indlagt på et hospital over længere tid.

Det skønnes, at 430.000 danskere har KOL, mens Statens Institut for Folkesundhed oplyser, at der er 11.000 til 12.000 ambulante tilfælde om året.

Da Computerworld talte med Lars Frelle-Petersen omkring de kommende velfærds-tiltag, kommenterede han blandt andet, at eksempelvis indførelsen af telemedicin næppe bliver et valg i fremtiden, fordi det vil være for dyrt at satse på både hospitalsindlæggelser og telemedicin.

Selvrettende opgaver og fjernundervisning i den danske folkeskole og smart dataudveksling på socialområdet er givetvis også på menuen, når konkrete indsatsområder og tidsplaner bliver præsenteret på pressemødet.

Læs mere om den offentlige sektors næste store digitalisering-bølge på mandag hos Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.