Antipirater truer dansk weblog-ejer

Keld Bach fra Slagelse trues med et sagsanlæg fra Antipiratgruppen, som hævder, at han ulovligt har linket til eller downloadet pladen The Grey Album fra sin weblog. Keld Bach nægter sig skyldig og afventer derfor sagsanlægget.

Keld Bach, som driver sin egen weblog Multigraphic, skulle senest fredag skrive under på, at han har handlet i strid med loven. Ellers vil Antipiratgruppen stævne ham for krænkelse af ophavsretsloven.

Han er kun en af flere, som har modtaget trusler fra Antipiratgruppen efter at have linket til sider, hvorfra musikalbummet Grey Album kan hentes.

Albummet, som er lavet af mix-kunstneren Danger Mouse, blander elementer fra rapperen Jay-Z?s plade The Black Album med dele fra Beatles-pladen The White Album.

Antipiratgruppens advokat Torben Steffensen skriver i et brev dateret 27. februar til Keld Bach, at Antipiratgruppen kan dokumentere, at han enten har op- eller downloaded pladen Grey Album eller har linket til hjemmesider, hvor muligheden for at downloade albummet er til stede.

Det nægter Keld Bach dog at have gjort, og han skrev derfor allerede torsdag tilbage til advokatfirmaet Johan Schlüter, der repræsenterer Antipiratgruppen, at han ikke kan vedkende sig anklagerne.

- Det ville jo medføre, at jeg skulle lyve ved at erklære mig skyldig i noget, jeg ikke har gjort. Mine motiver til at omtale udgivelsen af "The Grey Album" handler ikke om, at jeg ønsker at downloade eller distribuere musikken. Jeg interesserer mig ikke sønderligt for hip-hop eller rap, skriver Keld Bach blandt andet.

Han hævder selv, at han kun har linket til websider, herunder DJ Danger Mouses webside, som var involveret i debatten om Grey Album.

Regner med juridisk støtte

Pladen blev ved en dagsaktion, Grey Tuesday den 24. februar, lagt til fri download på mange websider verden over.

Men pladen var ikke tilgængelig hos Multigraphic, og Keld Bach linkede ikke direkte til download-sider, hævder han.

- Jeg har refereret til nyheden om Grey Album, hvilket tusindvis af andre websider også har gjort. Jeg har ikke engang hørt pladen, siger weblog-ejeren fra Slagelse.

Han har løbende postet information om udviklingen i sagen på sin weblog, og har modtaget en del henvendelser fra læsere ? også andre danske hjemmeside-ejere, der har modtaget den samme skrivelse fra Antipiratgruppens advokatkontor.

Keld Bach regner desuden med at få juridisk støtte til den retsag, som Antipiratgruppen har truet med, hvis han ikke skrev under på erklæringen om at have linket ulovligt. Han kan dog ikke afsløre, hvem der vil gå ind i sagen på hans vegne.

For Antipiratgruppen er der først og fremmest tale om en principsag, fordi sagen skiller sig ud fra de sager, som Antipiratgruppen normalt beskæftiger sig med.

- I forhold til andre sager så er det en atypisk sag, fordi de folk, vi her har henvendt os til, ikke normalt er folk, vi forbinder med piratkopiering. I den her sag har der været fokuseret på den kunstneriske frihed, men folk har glemt, at den altså går begge veje. Beatles har også ret til at sige fra over for, at deres værker bliver brugt af andre kunstnere, siger advokat Jakob Plesner fra advokatfirmaet Johan Schlüter.

Han understreger, at det vigtigste for Antipiratgruppen er, at linket bliver fjernet.

- Hvis linket bliver fjernet, så er sagen afsluttet set fra vores side, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere