Artikel top billede

Har du for høje lønkrav? Her er lønnen i år 2013

Skat har måttet genopslå stillinger grundet for høje lønkrav fra ansøgere. Men hvad får man egentlig i løn i det offentlige? Og bærer Skat selv en del af skylden?

Skats CIO Jan Topp har måttet slå flere stillinger op igen, fordi it-ansøgerne simpelthen havde for høje lønkrav.

Men it-fagforeningen Prosa mener ikke, at der er belæg for, at ledige eller andre generelt forventer for meget i løn, når de søger hos det offentlige.

"Nu kan jeg ikke umiddelbart se af artiklen, at ledige og andre generelt har for høje lønkrav," udtaler formand Niels Bertelsen fra Prosa. 

Tværtimod ser da ud til, at Skat har fået besat hovedparten af de opslåede stillinger, "så et generelt problem har de vel ikke". 

"Der kan dog forekomme tilfælde, hvor der ikke er overensstemmelse mellem en ansøgers lønforventning og det, det offentlige kan tilbyde," erkender han. 

Generelt lavere

Generelt er lønnen lavere i det offentlige, og det vil selvfølgelig afspejle sig i en ansættelsessituation, hvis ansøgerne kommer fra en stilling i det private, forklarer Niels Bertelsen. 

Men her påhviler også den offentlige arbejdsgiver et ansvar.

"Det er ikke min opfattelse, at Prosas medlemmer har for høje krav til lønnen, og jeg vil da foreslå, at Skat fremover fortæller, hvilket lønniveau de forventer en given stilling har. Frem for at komme i den situation at de er nødt til at afvise en ansøger alene på grund af et for højt lønkrav," udtaler Niels Bertelsen. 

Nu nævner Skat selv, at det blandt andet drejer sig om en it-arkitekt, og "den slags medarbejdere ligger normalt i den høje ende af lønspekteret, og kan måske være vanskelige at indpasse i det offentliges lønrammer".

Skat's CIO Jan Topp var da heller ikke meget for at sætte tal på lønniveauet, som han på trods af henvisninger til lønrammer fortsat påpeger hænger sammen med blandt andet erfaring og uddannelsesniveau med mere.

På næste side kan du se uddrag fra Prosas statistik på lønområdet for offentlige ansatte - herunder it-arkitekter.

Statistik: Løn for forskellige it-folk

Hos Prosa har man udgivet lønstatistik for 2013 med særligt fokus på også gennemsnitslønnen i det offentlige.

Ser man på eksempelvis kategorien "Systemudvikling Arkitektur", ser data således ud: 

10 års erfaring.
Bruttoløn: 39.717

Gælder det "programmering"s folk, får de:

10 års erfaring.
Bruttoløn: 35.720

Projektledere i det offentlige

Ser man på "Sikkerhed/security"-folk i det offentlige, er tallene:

15-19 års erfaring.
Bruttoløn 41.535

Her er dog meget få personer med i gennemsnitsberegningen.

Endelig kan man se, at it-folk, der arbejder med "Ledelse/projektledelse" får:

10 års erfaring.
Bruttoløn: 41.473

Definitionen af begreberne er angivet som følger:

It-erfaring er din normerede studietid plus din erhvervserfaring 

Lønnen er beregnet som månedsløn incl. varige tillæg, engangstillæg samt arbejdsgiverens pensionsbidrag. 

Bruttolønnen er omregnet til en arbejdsuge på 37 timer inc. frokost. 

Du kan i øvrigt selv tjekke løn for andre it-folk - både i det offentlige og i private virksomheder - i Prosas lønstatistik her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.