Artikel top billede

Har du for høje lønkrav? Her er lønnen i år 2013

Skat har måttet genopslå stillinger grundet for høje lønkrav fra ansøgere. Men hvad får man egentlig i løn i det offentlige? Og bærer Skat selv en del af skylden?

Skats CIO Jan Topp har måttet slå flere stillinger op igen, fordi it-ansøgerne simpelthen havde for høje lønkrav.

Men it-fagforeningen Prosa mener ikke, at der er belæg for, at ledige eller andre generelt forventer for meget i løn, når de søger hos det offentlige.

"Nu kan jeg ikke umiddelbart se af artiklen, at ledige og andre generelt har for høje lønkrav," udtaler formand Niels Bertelsen fra Prosa. 

Tværtimod ser da ud til, at Skat har fået besat hovedparten af de opslåede stillinger, "så et generelt problem har de vel ikke". 

"Der kan dog forekomme tilfælde, hvor der ikke er overensstemmelse mellem en ansøgers lønforventning og det, det offentlige kan tilbyde," erkender han. 

Generelt lavere

Generelt er lønnen lavere i det offentlige, og det vil selvfølgelig afspejle sig i en ansættelsessituation, hvis ansøgerne kommer fra en stilling i det private, forklarer Niels Bertelsen. 

Men her påhviler også den offentlige arbejdsgiver et ansvar.

"Det er ikke min opfattelse, at Prosas medlemmer har for høje krav til lønnen, og jeg vil da foreslå, at Skat fremover fortæller, hvilket lønniveau de forventer en given stilling har. Frem for at komme i den situation at de er nødt til at afvise en ansøger alene på grund af et for højt lønkrav," udtaler Niels Bertelsen. 

Nu nævner Skat selv, at det blandt andet drejer sig om en it-arkitekt, og "den slags medarbejdere ligger normalt i den høje ende af lønspekteret, og kan måske være vanskelige at indpasse i det offentliges lønrammer".

Skat's CIO Jan Topp var da heller ikke meget for at sætte tal på lønniveauet, som han på trods af henvisninger til lønrammer fortsat påpeger hænger sammen med blandt andet erfaring og uddannelsesniveau med mere.

På næste side kan du se uddrag fra Prosas statistik på lønområdet for offentlige ansatte - herunder it-arkitekter.

Statistik: Løn for forskellige it-folk

Hos Prosa har man udgivet lønstatistik for 2013 med særligt fokus på også gennemsnitslønnen i det offentlige.

Ser man på eksempelvis kategorien "Systemudvikling Arkitektur", ser data således ud: 

10 års erfaring.
Bruttoløn: 39.717

Gælder det "programmering"s folk, får de:

10 års erfaring.
Bruttoløn: 35.720

Projektledere i det offentlige

Ser man på "Sikkerhed/security"-folk i det offentlige, er tallene:

15-19 års erfaring.
Bruttoløn 41.535

Her er dog meget få personer med i gennemsnitsberegningen.

Endelig kan man se, at it-folk, der arbejder med "Ledelse/projektledelse" får:

10 års erfaring.
Bruttoløn: 41.473

Definitionen af begreberne er angivet som følger:

It-erfaring er din normerede studietid plus din erhvervserfaring 

Lønnen er beregnet som månedsløn incl. varige tillæg, engangstillæg samt arbejdsgiverens pensionsbidrag. 

Bruttolønnen er omregnet til en arbejdsuge på 37 timer inc. frokost. 

Du kan i øvrigt selv tjekke løn for andre it-folk - både i det offentlige og i private virksomheder - i Prosas lønstatistik her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere