Artikel top billede

Vanvittige tabstal: Her er prisen for hackerangreb

Cyberangreb og it-spionage koster både kvarte og halve billioner kroner i vestlige lande. Læs her, hvor slemt det står til.

Embedsmænd i Storbritannien har regnet sig frem til, at det årligt koster den britiske økonomi knap en kvart billion kroner at blive cyberangrebet.

Det skriver Financial Times.

Avisen kan også berette, at antallet af angreb mod virksomheder er fordoblet i det seneste år, hvor informations-tyveri nu er røget på andenpladsen efter fysisk tyveri.

Beløbsstørrelsen og hyppigheden får direktør David Garfield fra sikkerhedsselskabet BAE Systems Detica med sikkerhedsleverancer til både offentlige og private virksomheder til at råbe vagt i gevær.

"Der er et stort forståelsesproblem omkring, hvordan man når det til punkt, at den administrerende direktør forstår alvoren og får det indlemmet i risikovurderingen," forklarer David Garfield oven på undersøgelsen, som er udført af risikoanalysevirksomheden Kroll.

USA: 545 milliarder kroner
En af teorierne bag stigningen i antallet af cyberangreb er, at virksomhederne rent faktisk er begyndt at få øjnene op for, at de er blevet angrebet over internettet, og der derfor bliver registreret flere angreb. 

Men det er stadig en kæmpeudfordring at forstå, hvordan angrebene finder sted, endsige dæmme op for dem.

Tallet kan dog være stærkt fejlbehæftet, da fordoblingen af it-kriminalitet rimer dårligt med en anden britisk undersøgelse fra 2011, som viser præcis det samme tab på en kvart billion kroner. 

Tidligere på året har The Wall Street Journal kunnet berette, at USA taber godt en halv billion - mere præcis 545 milliarder kroner - som følge af cyberspionage og it-kriminalitet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.