Artikel top billede

Foto: MIKI Yoshihito ,CC BY 2.0 (Foto: Foto: MIKI Yoshihito ,CC BY 2.0)

Bliv "first mover": Sådan får du de nyeste gadgets fra udlandet

Forbrugerne i USA og Japan har adgang til gadgets, som vi ikke kan komme i nærheden af i Danmark.

Her i Danmark har vi desværre ikke adgang til alle de fede gadgets, der findes på butikshylderne i USA og Japan. 
Eksempelvis har vi gennem de seneste uger omtalt den nye intelligente røgalarm fra Nest, der kun kan købes af folk med adresse i USA. Men også produkter som den første iPhone, iPad, Googles Chromecast og Amazons Kindle var i lang tid efter lanceringen ikke tilgængelige for danske kunder. 

Men det er dog ikke ensbetydende med, at du er tvunget til at rejse over Atlanten for at shoppe, hvis du ønsker at være "first mover".

Der findes en række tjenester som eksempelvis ShopUSA, ReShip og Shipito, der kan sende produkterne til dig i Danmark.

Giver dig en fysisk adresse

For nylig har vi fortalt, hvordan du i Danmark kan få adgang til den amerikanske udgave af Netflix ved at "fake" en amerikansk ip-adresse. Tjenester som ShopUSA fungerer groft sagt på den samme måde - bare med en fysisk adresse i stedet.

Det vil sige, at du ikke bliver udstyret med en ny ip-adresse, men med en helt konkret adresse i en amerikansk stat. Denne adresse skal du oplyse i stedet for din danske, når du foretager dine indkøb på amerikanske webshops.

Herefter bliver varerne sendt til din nye amerikanske adresse og dernæst videresendt til din rigtige adresse i Danmark.  

Hvis du bruger ShopUSA, der er den mest populære af denne type tjenester, kan du på forsiden hurtigt udregne den samlede pris på dine indkøb, før du bestiller. ShopUSA sørger for, at alle afgifter og gebyrer er indregnet, så der ikke dukker ubehagelige overraskelser op. 

Let betaling, men få besparelser

Betalingen for indkøbet bliver afregnet direkte med den amerikanske webshop, mens du også skal afgive dine kreditkortoplysninger til ShopUSA, som herefter automatisk afregner betaling for forsendelse og betaling af afgifter med dig.

Ofte er produkterne også betydeligt billigere i USA. Men går du efter at spare penge, skal du dog være forberedt på, at de høje afgifter, der er forbundet med at indføre produkterne i Danmark betyder, at der sjældent er nævneværdige besparelser at hente.

Eksempelvis koster den nye iPad Air 499 dollar i USA, og med forsendelser og afgifter via ShopUSA vil du komme af med 3.790 kroner, mens den i de danske butikker kun vil koste 3.699 kroner.

Derfor skal den allerede lave dollarkurs være en hel del lavere, før det giver mening ud fra et økonomisk perspektiv.

Japansk alternativ

Der findes dog også tjenester, der tilbyder samme services i andre lande end USA. Ønsker du eksempelvis at få fingre i de mange avancerede og sjove gadgets, som de japanske forbrugere kan svælge i, kan du bruge Tenso, der udstyrer dig med en japansk adresse.

Her på redaktionen har vi endnu ikke nogen erfaringer med Tenso, men tjenesten burde virke på samme måde som fx ShopUSA.

Læs også:
Sådan får du adgang til den amerikanske udgave af Netflix  

De her gadgets gør dit hjem meget mere intellligent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere