Artikel top billede

Foto: MIKI Yoshihito ,CC BY 2.0

Bliv "first mover": Sådan får du de nyeste gadgets fra udlandet

Forbrugerne i USA og Japan har adgang til gadgets, som vi ikke kan komme i nærheden af i Danmark.

Her i Danmark har vi desværre ikke adgang til alle de fede gadgets, der findes på butikshylderne i USA og Japan. 
Eksempelvis har vi gennem de seneste uger omtalt den nye intelligente røgalarm fra Nest, der kun kan købes af folk med adresse i USA. Men også produkter som den første iPhone, iPad, Googles Chromecast og Amazons Kindle var i lang tid efter lanceringen ikke tilgængelige for danske kunder. 

Men det er dog ikke ensbetydende med, at du er tvunget til at rejse over Atlanten for at shoppe, hvis du ønsker at være "first mover".

Der findes en række tjenester som eksempelvis ShopUSA, ReShip og Shipito, der kan sende produkterne til dig i Danmark.

Giver dig en fysisk adresse

For nylig har vi fortalt, hvordan du i Danmark kan få adgang til den amerikanske udgave af Netflix ved at "fake" en amerikansk ip-adresse. Tjenester som ShopUSA fungerer groft sagt på den samme måde - bare med en fysisk adresse i stedet.

Det vil sige, at du ikke bliver udstyret med en ny ip-adresse, men med en helt konkret adresse i en amerikansk stat. Denne adresse skal du oplyse i stedet for din danske, når du foretager dine indkøb på amerikanske webshops.

Herefter bliver varerne sendt til din nye amerikanske adresse og dernæst videresendt til din rigtige adresse i Danmark.  

Hvis du bruger ShopUSA, der er den mest populære af denne type tjenester, kan du på forsiden hurtigt udregne den samlede pris på dine indkøb, før du bestiller. ShopUSA sørger for, at alle afgifter og gebyrer er indregnet, så der ikke dukker ubehagelige overraskelser op. 

Let betaling, men få besparelser

Betalingen for indkøbet bliver afregnet direkte med den amerikanske webshop, mens du også skal afgive dine kreditkortoplysninger til ShopUSA, som herefter automatisk afregner betaling for forsendelse og betaling af afgifter med dig.

Ofte er produkterne også betydeligt billigere i USA. Men går du efter at spare penge, skal du dog være forberedt på, at de høje afgifter, der er forbundet med at indføre produkterne i Danmark betyder, at der sjældent er nævneværdige besparelser at hente.

Eksempelvis koster den nye iPad Air 499 dollar i USA, og med forsendelser og afgifter via ShopUSA vil du komme af med 3.790 kroner, mens den i de danske butikker kun vil koste 3.699 kroner.

Derfor skal den allerede lave dollarkurs være en hel del lavere, før det giver mening ud fra et økonomisk perspektiv.

Japansk alternativ

Der findes dog også tjenester, der tilbyder samme services i andre lande end USA. Ønsker du eksempelvis at få fingre i de mange avancerede og sjove gadgets, som de japanske forbrugere kan svælge i, kan du bruge Tenso, der udstyrer dig med en japansk adresse.

Her på redaktionen har vi endnu ikke nogen erfaringer med Tenso, men tjenesten burde virke på samme måde som fx ShopUSA.

Læs også:
Sådan får du adgang til den amerikanske udgave af Netflix  

De her gadgets gør dit hjem meget mere intellligent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.