Artikel top billede

Sådan får du adgang til den amerikanske udgave af Netflix

Er den danske Netflix ved at være lidt for kedelig? Så prøv den amerikanske - helt lovligt. Vi giver dig massevis af metoder til at fuske dig til amerikansk Netflix, som har langt flere film og tv-serier.

Vi har nu i cirka et år haft en dansk udgave af Netflix, og streamingtjenesten har gået sin sejrsgang herhjemme. 

Selv jordnære Søren Ryge har i et interview med Berlingske fortalt, at han har fået Netflix.

Det siger vist alt om, at streamingtjenesten har tordnet gennem mainstreammarkedet som en rambuk spækket med dynamit.

Netflix vandt da også vores test af streamingtjenester tilbage i februar foran konkurrenter som HBO Nordic, Viaplay og YouBio.

Men der var også kritik af Netflix, som fik tæsk for ikke at levere i nærheden af det store udvalg, som der findes på den amerikanske version.

Prøv den amerikanske udgave

Selv om der løbende tilføjes nye film og tv-serier, er du måske ved at være nået til et punkt, hvor du godt kunne tænke dig lidt mere indhold på streamingtjenesten.

Så hvorfor ikke prøve den amerikanske version og få adgang til et større udvalg samt nyere titler? Når du allerede er kunde, er det forholdsvis simpelt at skifte.

Netflix benytter en geoblokering, der betyder, at man i Danmark kun har adgang til en bestemt mængde indhold, hvor aftalerne for visning af indhold er forhandlet lokalt.

Derfor handler det om at omgå geoblokeringen, så tjenesten tror, at man er i USA, hvorefter der gives adgang til et større udvalg af film- og tv-serier.

Finten er ikke ulovlig, da du allerede er betalende kunde hos Netflix - ja, vi danskere betaler faktisk mere for et abonnement på streamingtjenesten end amerikanerne.

At snyde sig uden om geoblokeringen svarer til, at du omgår en regionskode på en dvd-skive.

Der har tidligere været en del debat omkring geoblokering og om, hvorvidt det krænker ophavsretten at fuske sig forbi de virtuelle grænser.

Det er dog blevet afvist af it-advokater, og retningslinjerne fra Kulturministeriet kan ses her.

Få adgang til Netflix via browseren

Der findes en lang række metoder til at 'amerikanisere' sit it-udstyr, så du får adgang til en større mængde tv- og film. Lige fra de simple til de mere avancerede. 

En af nemmeste måder at få amerikansk Netflix på er via computeren, hvor der skal fifles lidt med opsætningen. 

Her skal IP-adressen ændres, så den ikke længere ser dansk ud. Det kan gøres ved hjælp af en VPN-klient (Virtual Private Network), som du måske allerede kender.

En del virksomheder benytter nemlig VPN-klienter, når medarbejderne skal opnå sikker forbindelse og logge på firmaets it-system udefra. 

I det her tilfælde skal VPN-klienten ikke forbindes til en virksomhed, men derimod et knudepunkt i eksempelvis New York. Dermed tror Netflix, at din pc befinder sig i den amerikanske storby.

Der findes massevis af tjenester - både gratis og betalingsversioner - som tilbyder amerikansk adgang, og selv om det måske kan lyde lidt kluntet, er det forholdsvist nemt at sætte op selv for folk uden det store it-kørekort. 

Blandt de gratis udgaver kan nævnes Hotspot Shield, som vi tidligere har testet

Vi har desuden tidligere haft gode erfaringer med StrongVPN og OverPlay, der typisk koster et sted mellem 25 og 50 kroner om måneden alt efter abonnementsvalg. 

På de respektive sider er udførlige guider til opsætning, og med betalingsløsningerne er der naturligvis support. 

Det kan betale sig at...betale

Det er fristende at vælge en gratis VPN-løsning, men det kan faktisk godt svare sig at vælge en, som koster penge.

I hvert fald hvis du vil være sikker på at have en fornuftig downloadhastighed. Gratis-udgaverne benytter nemlig tit sløve servere, og derfor kan det blive en hakkende eller meget grynet oplevelse at se film og tv-serier via Netflix. 

Det praktiske ved en VPN-klient er, at den er meget let at slå til og fra, når du først én gang har konfigureret opsætningen.

Du kan altså 'tænde' for den, når du skal se amerikansk Netflix, og slå den fra, når du bare skal surfe og bruge computeren normalt. 

Brug et plugin som alternativ

En læser har i øvrigt i en kommentar til vores gamle Netflix-artikel påpeget, at man som alternativ kan bruge pluginet Media Hint til Firefox og Chrome.

Vi har kort testet det her på redaktionen, og det giver også adgang til amerikansk Netflix og et større udvalg af film og tv-serier.

Det skal dog installeres manuelt uden om den normale procedure i eksempelvis Chrome, og pluginet får ifølge sin egen beskrivelse 'adgang til dine data på alle websites'.

Så installation er på eget ansvar.

Amerikansk Netflix på din iPad og fladskærm

Mens VPN er praktisk til browseren, forholder det sig anderledes med alt dit andet it-udstyr, som du også bruger med Netflix: Eksempelvis iPad, PlayStation, Apple TV og din smarte fladskærm. 

Her kræver det, at du går ind indstillingsmenuen og justerer DNS-nummeret på hvert enkelt produkt.

Igen handler det om at få Netflix til at tro, at dit it-udstyr er placeret i USA.

Men hvilket nummer skal du taste ind? Jo, der findes naturligvis webtjenester, som tager sig betalt for at levere adgang, og en af de mest populære er Unblock-US.com.

Den stiller et DNS-nummer til rådighed, som giver din tablet eller tv en ny amerikansk adresse. Derfor vil der ikke længere være begrænsning på streamingtjenesten, når du logger ind.

Virker også med andet end Netflix

Vi har i en længere periode testet Unblock-US.com, og det virker glimrende på tværs af en lang række produkter - og fungerer også med andre amerikanske tjenester end Netflix.

Det kræver heller ikke den store it-indsigt at finde frem til menuerne i dine produkter, hvor DNS-nummeret skal ændres.

Ligesom med VPN-tjenesterne har Unblock-US en lang række opsætningsguider til alt fra tv-bokse, konsoller til fladskærme samt Apple- og Android-produkter.

Det er i øvrigt gratis at prøve tjenesten i en uge, herefter er prisen cirka 28 kroner om måneden.

Gør din router amerikansk

Hvis du ikke gider at taste DNS-numre ind i alt dit elektroniske udstyr, kan du også vælge at fifle med din router. Det kræver dog lidt mere teknisk snilde, og her skal du drible frem til de avancerede indstillinger og justere opsætningen.

Det betyder, at alle trådløse produkter, der kører via dit Wi-Fi-netværk, automatisk får tildelt et amerikansk statsborgerskab.

På Unblock-US.com er der guider til opsætning af de mest populære routere.

Det kan dog have en uheldig bivirkning at skifte DNS-nummeret på din router, da du så risikerer at blive geoblokeret, når du besøger danske sider med videoindhold, eksempelvis TV 2 og DR.

Så kræver det, at du justerer indstillingerne i routeren igen, så den bliver 'dansk'.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.