Artikel top billede

Telmore-stifter: TDC vil fyre efter oprydning

Telmore-stifter Frank Rasmussen, der selv er ved at sparke gang i mobilfirma, kalder TDC's sammenlægning af Telmore og TDC for en tidlig julegave til ham selv. Men han spår fyringer hos TDC.

Stifteren af Telmore og Bibob, Frank Rasmussen, der selv er ved at oprette et nyt mobilselskab, Justfone, glæder sig over TDC's udmelding om at lægge Telmore-selskabet sammen med TDC.

"TDC's sammenlægning af selskaberne er en tidlig julegave til os," siger han til Computerworld.

Han forklarer, at "slutresultatet er en gave" til Justfone.

"Men det er det alene, fordi Telmore-kunderne ikke længere vil få samme kundeservice, som Telmore tidligere har haft," spår han.

Derfor giver han - set med Justfone-briller - TDC topkarakter.

"Havde de ventet 1-2 måneder, til vi var helt klar til at gå i luften, havde TDC fået et rent 12-tal. Nu må TDC nøjes med karakteren 10 med pil op," siger den kendte iværksætter til Computerworld.

Frank Rasmussen er således sikker på, at når kunderne nu oplever, at det der tidligere har gjort Telmore så unik, nu ændres ved at flytte til fælles systemer, fælles kundeservice m.m., så vil kunderne overveje, om de rent faktisk skal skifte til et helt tredje selskab.

TDC's begrundelse for øvelsen er, at tiden er løbet fra Telmore som selvstændigt selskab.

Gør ondt i branchen

"Vi forsøger at skabe en mere effektiv organisation ved at lægge funktionerne sammen," udtalte TDC-direktør Anders Jensen til Børsen.

Men Frank Rasmussen er sikker på, at andet også stikker under.

For sandheden er, at det er gået op for telebranchen, at priskonkurrencen rent faktisk er blevet for hård.

"Det gør simpelthen ondt nu. Og så må man selvfølgelig reducere omkostningerne," siger Frank Rasmussen.

Spår fyringer hos TDC

Derfor er Frank Rasmussen slet ikke i tvivl om, at der vil komme fyringer hos TDC.

"Selvfølgelig vil der komme fyringer. 150 Telmore-ansatte skal over til TDC, der har skåret ind til benet de sidste år. Der findes ikke 150 ledige stillinger hos TDC," forklarer Frank Rasmussen.

Han peger på, at det selvfølgelig også er på lønudgifter, at der er omkostninger at spare.

Som ved alle andre sammenlægninger findes der dobbeltfunktioner, som skal skæres væk.

Faktisk blevet værre over tid

Det er efterhånden en del år siden, at Frank Rasmussen solgte Telmore til TDC.

Og siden dengang er det blevet sværere for nye spillere at komme på banen, vurderer Frank Rasmusssen.

Selv om han selv er på vej til at kunne gå i luften, er det blevet svært for andre, mener han.

Baggrunden er, at det er dyrt at leje sig ind hos operatører.

"For mange år siden påpegede jeg det problem i store annoncer, men det er kun blevet værre," udtaler Frank Rasmussen.

"Politikerne har et ansvar for at sikre, at de danske forbrugere får de absolut bedste tilbud, som jo ikke kun drejer sig om pris, men også den innovation, der løbende er mulig," mener Frank Rasmussen.

Det kan kun ske ved at sikre alle nye spillere, dels mulighed for at komme i gang, dels sikre, at det sker på konkurrencemæssige lige vilkår.

"Det er lidt tankevækkende, at de selskaber, der køber stort ind, ofte ikke kan få samme produkter billigere, end en enkelt slutbruger kan købe det til hos operatørernes egne brands," forklarer han.

Når man indgår en grossistaftale med en operatør, påføres man en lang række omkostninger. Der skal betales store gebyrer for tilslutning til netværk med mere. Grossisten skal selv ansætte folk til kundeservice, der skal investeres markant i billingsystemer, web-udvikling med mere, forklarer han.

Når man opnår en kundebase på 50-100.000, og dermed er en "massiv stor kunde", som selv skal stå for en masse udgifter -  "herunder opbygning af en dyr kundeservice - er det lidt tankevækkende, at en virksomhed med få hundrede ansatte kan henvende sig til en operatør som almindelig kunde og få samme (eller bedre) priser som grossisten, ingen tilslutningsgebyrer, gratis kundeservice, ikke investeringer med mere," forklarer Frank Rasmussen.

"Det er præcist det forhold, der gør, at konkurrence langt fra virker, og præcist det politikerne og konkurrencemyndighederne burde interessere sig lidt mere for. Skal konkurrence virke, hvad der vil være til gavn for den almindelige dansker, kræver det, at konkurrencen sker på lige vilkår," udtaler han.

Han er ikke bleg for at sige, at det forhold helt sikkert også spiller ind i overvejelser omkring det antal virksomheder, som de store vil have i markedet.

Er Telenor den næste?

Endelig peger Frank Rasmussen på, at andre af de store spillere i markedet kan være på vej med samme øvelse som TDC.

"Hos Telenor er CCB og Bibob flyttet ind på samme adresse som hovedselskabet. Så en dag kan man sagtens forestille sig, at de vil gøre det samme," siger Frank Rasmussen.

Baggrunden vil formodentlig være den samme: At finde besparelser. Og så have i baghovedet, at nye brands kan få svært ved at finde vej til markedet.

Frank Rasmussen, der altså selv er på vej ind på markedet, tillægger i al beskedenhed da også kun sin vej tilbage i branchen med sin store erfaring og fortid.

Men for andre vil det være vanskeligt i dag.

"Desværre," siger Frank Rasmussen.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Telenor, og TDC har ingen kommentarer til artiklen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.