Artikel top billede

(Foto: Jacob Ø. Wittorff)

Skat.dk (næsten) på benene igen: Kendt fejl driller

Skat.dk er nogenlunde på højkant igen. Leverandør og myndigheden har fundet frem til fejlen.

I går sidst på dagen fik Skat styr på de værste af de it-problemer, der begyndte først på den ellers travle dag på skat.dk.

Således lyder det fra Karsten H. Reichstein, der er underdirektør i Skat, i går ved 18-tiden:

"Skat.dk er nu nogenlunde normaliseret".

Han forklarer, at arbejdet med at få tingene på højkant igen - på dagen hvor virksomheder skulle indberette moms for tredje kvartal - er sket i samarbejde med it-leverandøren CSC.

"Skat har i samarbejde med leverandøren CSC fejlsøgt i it-infrastrukturen, der understøtter Skats systemer og TastSelv-løsninger og konstateret en fejl i firewallen," forklarer han.

"Fejlen har desværre haft indvirkning på svartiderne på www.skat.dk samt Tast Selv-løsninger til borgere og virksomheder," udtaler han.

I øvrigt er det ikke helt ukendt for Skat, at firewallen driller. Den har nemlig tidligere drillet.

Læs mere om det her.

Driftsproblem visse steder

I går ved 18-tiden lød det, at der fortsat kan "forekomme periodiske udfald indtil driften er fuldt normaliseret".

"Skat beklager de gener, dette måtte have medført," udtaler han.

Hvorvidt driften er fuldt normaliseret i skrivende stund - tirsdag morgen - er uvis.

Imidlertid viser en driftstatus her til morgen på på TastSelv borgere "ingen driftsforstyrelser", men en anden driftstatus viser fortsat bøvl.

For under driftsmeddelelser på toldsystemer fremgår det, at langsomme svartider for TastSelv Erhverv kan forekomme.

Status på meddelelserne er ikke "løst", men "Driftsproblem".

Momsfrist skydes ikke

Skat oplyser, at flere har spurgt til den momsfrist med mere, der var i går.

Men her melder Skat hus forbi.

"Skat har ikke lovhjemmel til at udskyde lovfastsatte angivelsesfrister, uanset at Skat som følge af tekniske problemer med angivelsesløsningen ikke kan modtage angivelserne," udtaler underdirektøren.

Virksomheder kan i stedet indbetale det opgjorte momsbeløb senest til betalingsfristen, og derefter angive, så snart Skat igen har mulighed for at modtage angivelsen, forklarer Karsten H. Reichstein.

"Hvis virksomheden ikke betaler senest til betalingsfristen, bliver virksomheden tilskrevet renter fra betalingsfristen og frem til betaling," lyder det.

Virksomheden vil senest til angivelses- og betalingsfristen være i besiddelse af grundlaget til at opgøre det korrekte beløb, der skal betales.

"Virksomheden har dermed mulighed for at betale beløbet, uanset at den ikke samtidig kan angive momsbeløbet," forklarer han.

Da angivelse og betaling yderligere er blevet adskilt med implementeringen af Skattekontoen, skal betaling fortsat ske senest til betalingsfristen," oplyser Karsten H. Reichstein.

"Virksomhederne kan genanvende betalingslinjen til Skattekontoen fra tidligere gennemførte betalinger. Alternativt kan de få oplyst indbetalingslinjen telefonisk, hvis de ikke tidligere har gennemført en betaling til Skattekontoen," oplyser han.

Opdateret 10.06: Status på toldsystemer er blevet rettet til "løst". Tidspunktet er angivet til klokken 09.09 og 09.11.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere