Artikel top billede

Skat.dk (næsten) på benene igen: Kendt fejl driller

Skat.dk er nogenlunde på højkant igen. Leverandør og myndigheden har fundet frem til fejlen.

I går sidst på dagen fik Skat styr på de værste af de it-problemer, der begyndte først på den ellers travle dag på skat.dk.

Således lyder det fra Karsten H. Reichstein, der er underdirektør i Skat, i går ved 18-tiden:

"Skat.dk er nu nogenlunde normaliseret".

Han forklarer, at arbejdet med at få tingene på højkant igen - på dagen hvor virksomheder skulle indberette moms for tredje kvartal - er sket i samarbejde med it-leverandøren CSC.

"Skat har i samarbejde med leverandøren CSC fejlsøgt i it-infrastrukturen, der understøtter Skats systemer og TastSelv-løsninger og konstateret en fejl i firewallen," forklarer han.

"Fejlen har desværre haft indvirkning på svartiderne på www.skat.dk samt Tast Selv-løsninger til borgere og virksomheder," udtaler han.

I øvrigt er det ikke helt ukendt for Skat, at firewallen driller. Den har nemlig tidligere drillet.

Læs mere om det her.

Driftsproblem visse steder

I går ved 18-tiden lød det, at der fortsat kan "forekomme periodiske udfald indtil driften er fuldt normaliseret".

"Skat beklager de gener, dette måtte have medført," udtaler han.

Hvorvidt driften er fuldt normaliseret i skrivende stund - tirsdag morgen - er uvis.

Imidlertid viser en driftstatus her til morgen på på TastSelv borgere "ingen driftsforstyrelser", men en anden driftstatus viser fortsat bøvl.

For under driftsmeddelelser på toldsystemer fremgår det, at langsomme svartider for TastSelv Erhverv kan forekomme.

Status på meddelelserne er ikke "løst", men "Driftsproblem".

Momsfrist skydes ikke

Skat oplyser, at flere har spurgt til den momsfrist med mere, der var i går.

Men her melder Skat hus forbi.

"Skat har ikke lovhjemmel til at udskyde lovfastsatte angivelsesfrister, uanset at Skat som følge af tekniske problemer med angivelsesløsningen ikke kan modtage angivelserne," udtaler underdirektøren.

Virksomheder kan i stedet indbetale det opgjorte momsbeløb senest til betalingsfristen, og derefter angive, så snart Skat igen har mulighed for at modtage angivelsen, forklarer Karsten H. Reichstein.

"Hvis virksomheden ikke betaler senest til betalingsfristen, bliver virksomheden tilskrevet renter fra betalingsfristen og frem til betaling," lyder det.

Virksomheden vil senest til angivelses- og betalingsfristen være i besiddelse af grundlaget til at opgøre det korrekte beløb, der skal betales.

"Virksomheden har dermed mulighed for at betale beløbet, uanset at den ikke samtidig kan angive momsbeløbet," forklarer han.

Da angivelse og betaling yderligere er blevet adskilt med implementeringen af Skattekontoen, skal betaling fortsat ske senest til betalingsfristen," oplyser Karsten H. Reichstein.

"Virksomhederne kan genanvende betalingslinjen til Skattekontoen fra tidligere gennemførte betalinger. Alternativt kan de få oplyst indbetalingslinjen telefonisk, hvis de ikke tidligere har gennemført en betaling til Skattekontoen," oplyser han.

Opdateret 10.06: Status på toldsystemer er blevet rettet til "løst". Tidspunktet er angivet til klokken 09.09 og 09.11.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.