Artikel top billede

Omstridt dansk it-klub i stærk vækst

Fire nye kommuner er kommet med i omdiskuteret it-klub, der nu hyrer flere folk.

Den stærkt omdiskuterede it-klub Sbsys, der er gået sammen om ESDH (elektroniske sags- og dokumenthåndteringssystemer), er i "stærk vækst".

Udtrykket fremgår af et par stillingsopslag, hvor klubben, der består af offentlige myndigheder, søger et par it-projektledere.

"Baggrunden for at vi er i "stærk vækst" står i stillingsopslagene og går i bund og grund på, at vi hele tiden vækster og har derfor brug for at få flere hænder til at udvikle og drive systemet," forklarer Helle Berg, der er leder af it og udvikling i Struer Kommune og tilknyttet Sbsys.

Hun oplyser videre, at der er kommet fire nye kommuner til, så klubben i dag dækker 20 procent af landets kommuner.

Hård kritik fra flere sider

Sbsys har fået meget hård kritik fra forskellig side.

Blandt andet har leverandører, brancheforeninger og politikere været på nakken af klubben.

Det skyldes blandt andet, at klubben, ifølge kritikerne, reelt set agerer som privat aktør i markedet. Noget offentlige myndigheder som udgangspunkt ikke må.

Også klubbens lukkethed har affødt kritik. Det kan du læse mere om her.
 
Per Bo Christensen fra Rebild Kommune har i øvrigt overtaget posten som formand for forretningsledelse i klubben, oplyser Struers it-kvinde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere