Artikel top billede

Ledig it-topchef er en brændende varm kandidat

Mogens Elsberg har netop sagt farvel til GN Netcom, hvor han leverede en vaskeægte turnaround. Med en international Microsoft-toppost i rygsækken er han en eftertragtet vare, vurderer ekspert.

Mogens Elsberg har sagt farvel til GN Netcom, hvor Niels Svenningsen tager over fra 1. januar 2014.

Årsagen til, at Mogens Elsberg siger farvel, er angivet til, at han vil søge nye karriereveje.

Hans farvel kommer efter en imponerende turnaround hos GN Netcom.

Læs mere om den her.

Og samtidig har Elsberg - med sin erfaring fra en international toppost hos it-giganten Microsoft - en eftertragtet profil, mener professor Anders Drejer fra Aalborg Universitet.

"Jeg tror klart, at Elsberg er et emne til topposter - både i Danmark og i udlandet," udtaler Anders Drejer til Computerworld.

GN Netcoms mest kendte brand er Jabra, der sælges over hele verden. Selskabet omsætter i dag for små to milliarder kroner om året. Da Elsberg overtog, var omsætningen 1,1 milliarder kroner.

Elsbergs CV

Indtjeningen er steget, så selskabet de sidste tre år har tjent små 700 millioner kroner. Da Mogens Elsberg trådte til, var der røde tal på bundlinjen - og større summer.

"GN Netcom er jo kendt internationalt, og at kunne skrive en turn-around af den størrelse på CV'et er der ikke så mange, som kan," understreger Anders Drejer.

Umiddelbart vurderer Anders Drejer, at Mogens Elsberg vil være mest oplagt til at træde ind i it-branchen igen.

"Han vil være et emne i flere brancher, selv om it nok vil være mest naturligt. Men der er også andre brancher, som traditionelt skeler til it-branchen, når de skal forny sig," forklarer Anders Drejer.

Computerworld forsøger at fange Mogens Elsberg for en kommentar til hans fremtidsplaner.

På hans Linkedin-profil kan man i øvrigt læse, at han for fire dage siden connectede til en partner i et headhunter-firma.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.