En Computerworld-læser har bøvl med NemID i Internet Explorer, selvom han kun benytter Firefox-browseren. Foto: Jens Møller Nielsen.

NemID-bruger tvunget til Internet Explorer-opgradering

En Computerworld-læser med Firefox-browser forstår ikke, hvorfor han er tvunget til at opgradere sin Internet Explorer-browser for at benytte NemID. Læs forklaringen her.

Hvis du benytter en Windows-computer, er versionsnummeret på din Internet Explorer-browser af afgørende betydning for, om du kan logge ind på netbanken og Skats hjemmeside med NemID.

Det har en Computerworld-læser lært på den hårde måde, når han har prøvet at logge på sin netbank med NemID via sin Firefox-browser.

Læseren bruger en Windows XP-maskine, hvilket altså vil sige en computer med et styresystem, fra tiden før Microsoft blev dømt til frit browservalg i sit styresystem.

På læserens maskine er der desuden en Internet Explorer-browser version 6, men han bruger kun den nyeste version af Firefox til at gå på nettet med.

'Vi har frit browser-valg'
Når han så forsøger at køre NemID Erhverv - også kaldet NemID medarbejdersignatur - på sin maskine, får han en fejlmeddelelse.

Meddelelsen angiver, at han skal installere minimum Internet Explorer 7, før medarbejdersignaturen virker.

Men han er ikke interesseret i at opgradere en browser, som han aldrig benytter.

For sjov skyld har han dog prøvet at "opgradere" til IE7, og så fik han ikke længere fejlmeddelelser ved brugen af medarbejdersignaturen.

"Jeg ved godt, at jeg bare kunne opgradere min browser, men jeg vil have retten til selv at vælge, hvilke programmer jeg skal bruge. Så vidt jeg ved, har vi frit browser-valg, men det virker bare ikke sådan i dette tilfælde," forklarer læseren, som Computerworld kender identiteten på.

Læseren påpeger, at netop denne problemstilling betyder, at Nets mere eller mindre velvidende fremmer Internet Explorer, hvilket er diametralt modsat af EU's mål med at skabe frit browser-valg for Windows-brugere

Derfor er IE nødvendig
Computerworld har henvendt sig til NemID-leverandøren Nets for at høre, hvorfor en Windows-bruger er tvunget til at opgradere sin Internet Explorer-browser, selv om han udelukkende vil bruge den nyeste version af Firefox til at gå på nettet med.

"Forudsætningen for at undgå, at Internet Explorer 7 eller nyere er installeret, er, at Internet Explorer afinstalleres helt fra maskinen. Dette er ikke understøttet af Microsoft på Windows XP, hvor en afinstallation af Internet Explorer 7 automatisk vil reetablere Internet Explorer 6," forklarer Nets' kommunikationsmedarbejder Ulrik Marschall og fortsætter:

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.