Nu kommer Microsofts frie browser-valg til din pc

Microsoft indfører den længe ventede 'ballot screen,' hvor man selv kan vælge andre browsere end Internet Explorer. Se her hvordan, det kommer til at foregå.

Hvis du er en af de mange millioner, der har Internet Explorer, vil du snart blive stillet overfor et valg.

Fra 17. marts vil danske brugere blive præsenteret for fem browsere, når de åbner Internet Explorer. Browservalgsskærmen i Internet Explorer vil komme automatisk med Windows Update.

Baggrunden er en aftale mellem Microsoft og EU Kommissionen, der sidste efterår blev enige om frit browservalg, efter at browser-producenten Opera havde klaget over, at Microsoft inkluderer Internet Explorer som standardbrowser i Windows.

Brugere, der kører Internet Explorer som deres standardbrowser, vil opleve et skærmbillede, der giver dem mulighed for at vælge mellem forskellige browsere.

Her er der mere information og links til at downloade Google Chrome, Firefox, Safari, Opera, samt selvfølgelig Internet Explorer.

- Vi mener, at det er rigtigt godt, at brugerne har mulighed for at træffe så åbne valg som muligt. Vi mener selv, at vi har et stærkt kort på hånden med vores browser, fortæller Mortimer Liebmann, der er Windows Consumer divisionschef i Danmark.

Færre brugere

Da mange brugere har Internet Explorer, fordi der er den browser, der følger med Windows, vil browservalgsskærmen betyde øget konkurrence mellem browserne.

Mortimer Liebman har dog ikke noget bud på, hvad det frie browservalg vil betyde for antallet af brugere af Internet Explorer

- Det er jo en historisk uprøvet situation. Vi vil selvfølgelig lægge os i selen for at forklare, at vi har et solidt produkt, som er meget sikkert. Vi vil også slå os op på, at vi har dansktalende support, hvis man har nogle spørgsmål angående sin browser, fortæller Mortimer Liebmann.

Men I vil vel aldrig kunne få flere brugere som følge af det her, når valgskærmen kun tilbydes til folk, der i forvejen har Internet Explorer som standardbrowser?

- Ja, det kan man selvfølgelig sige, men vi tror, at det er rigtig sundt, at man gør folk opmærksom på, at der er forskellige browsere, og at der er forskel på kvaliteten, siger Mortimer Liebmann.

Ifølge Net Applications, er Internet Explorer den mest udbredte browser. IE tegnede sig for 62,2 procent af browser-markedet i januar i år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere