Alt er ikke godt for Apple trods rekordsalg: Her er Apples store udfordringer

ComputerViews: Aldrig har Apple solgt så mange iPhones på et kvartal, og pengene vælter ind. Alligevel er alt ikke godt. Se her, hvor Apple har blikket rettet hen.

ComputerViews: Aldrig før har Apple solgt så mange iPhones og iPads, som selskabet har gjort i de seneste tre måneder af 2013, hvilket du kan læse mere om her: Apple slår nye rekorder: Så mange iPhones og iPads sælger selskabet.

Trods det meget store antal solgte telefoner og tablet-computere er situationen langt fra optimal for Apple, hvis kvartalsregnskab da også omgående udløste en syngende kindhest fra børs-markedet med et markant kursfald på ni procent.

Hovedudfordring 1: For lav vækst
Kina er verdens helt store vækstmarked i disse år, og et solidt fodfæste på dette gigantiske marked er afgørende for enhver virksomhed, der ønsker at være blandt verdens førende selskaber i fremtiden.

Ganske vist solgte Apple 51 millioner iPhones i sidste kvartal i 2013 mod 47,8 millioner solgte eksemplarer i det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Men markedet havde forventet en meget større vækst og et langt højere salg af iPhone og iPad - faktisk i omegnen af 57 millioner eksemplarer.

De ret markante vækstforventninger skyldes blandt andet, at Apple for første gang har nye iPhone-modeller (5S og 5C) samtidig i både Kina, USA og Vesteuropa. Tidligere er nye modeller blevet lanceret forskudt i de tre store markeder.

Separat er salget dog gået forrygende i Kina med en vækst i kvartalet på 29 procent. Og det kan endda blive til meget mere, når Apple får klappet en kommende distributions-aftale endeligt af med gigant-firmaet China Mobile om salg af iPhone og iPad.

Til gengæld er salget af iPhone og iPad faldet på det store amerikanske marked.

Ifølge Apple-topchef Tim Cook skyldes det faldende salg på hjemmemarkedet blandt andet skyldes mobiloperatørernes opgraderings-cyklusser samt problemer med at følge med efterspørgslen og få samlet nye iPhones hurtigt nok.

Vækst-udfordringen ser ud til at fortsætte i det indeværende kvartal, hvor Apple nu oplyser, at det samlede salg nok vil lande på mellem 42 milliarder og 44 milliarder dollar.

Men markedet har allerede forventet et salg på 46 milliarder dollar. Så udfordringerne fortsætter i et umætteligt marked.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.