Artikel top billede

Apple slår nye rekorder: Så mange iPhones og iPads sælger selskabet

Selv om analytikerne var skuffede, gemmer Apples kvartalsregnskab på flere nye rekorder.

Gennem de seneste tre måneder har Apple solgt flere iPhones og iPads end nogensinde før.

Det fremgår af Apples seneste kvartalsregnskab, som den californiske virksomhed offenliggjorde sent mandag aften.

I kvartalet, der løber fra oktober til december, har Apple solgt 51 millioner iPhones og 26 millioner iPads.

Det er første gang nogensinde, at Apple har solgt over 50 millioner iPhones i et enkelt kvartal, og iPad-salget var ligeledes rekordhøjt.

Til sammenligning solgte Apple 47,8 millioner iPhones og 22,9 millioner iPads i samme kvartal sidste år.

Ifølge det amerikanske magasin Fortune måtte Apple dog skuffe flere analytikere, der havde en forventning om et endnu højere iPhone-salg på mellem 54 og 56 millioner enheder. Aktiekursen faldt med omkring otte procent oven på offentliggørelsen af regnskabet.

Rekord-omsætning

Apples omsætning på 57,6 milliarder dollar, svarende til i omegnen af 315 milliarder danske kroner, er ligeledes en ny rekord for Apple, der i det tilsvarende kvartal sidste år omsatte for 54,5 milliarder dollar, svarende til 297,8 milliarder kroner.  

Kvartalets overskud på 13,1 milliarder dollar eller 71,6 milliarder kroner er dog på niveau med overskuddet i samme kvartal sidste år.

Julesalget indgår i det netop overståede kvartal, og derfor er det traditionelt set årets stærkeste. Kvartalet er desuden kraftigt påvirket af, at Apple i dette kvartal har et næsten fuldt opdateret sortiment, der består af næsten nye iPhone- og iPad-modeller.

Nye modeller

I september præsenterede Apple den nye iPhone 5s og 5c, mens Apple i oktober præsenterede den nye iPad Air samt den nye iPad Mini med retina-skærm.

Apple offentliggør ikke informationer om, hvordan salget er fordelt på de forskellige modeller, så vi ved ikke, hvordan salget af den nye billigere iPhone 5c er gået.

Men kilder har tidligere peget på, at salget af den billigere iPhone 5c har været svagt, hvilket også antydes i kvartalsregnskabet. Her fremgår det, at gennemsnitsprisen per solgt iPhone er steget fra 577 dollar i det samme kvartal sidste år til 637 dollar. Med andre ord kan det tyde på, at kunderne foretrækker den dyre iPhone 5s fremfor den billigere iPhone 5c.

Farvel til iPhone 5c?

Senest kunne den amerikanske avis Wall Street Journal i sidste uge rapportere, at der formodentligt heller ikke vil indgå en ny og opdateret udgave af den billigere plastik-iPhone i sortimentet, når Apple næste gang lancerer nye iPhones.

Til gengæld vil Apple ifølge avisen lancere to større iPhones. En på mere end 4,5 tommer og en på over 5 tommer.

Læs også:
Kan du huske det: Sådan var verdens første Mac 

Her er fem smarte trick til din iPhone og iPads browser

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere