Apple slår nye rekorder: Så mange iPhones og iPads sælger selskabet

Selv om analytikerne var skuffede, gemmer Apples kvartalsregnskab på flere nye rekorder.

Gennem de seneste tre måneder har Apple solgt flere iPhones og iPads end nogensinde før.

Det fremgår af Apples seneste kvartalsregnskab, som den californiske virksomhed offenliggjorde sent mandag aften.

I kvartalet, der løber fra oktober til december, har Apple solgt 51 millioner iPhones og 26 millioner iPads.

Det er første gang nogensinde, at Apple har solgt over 50 millioner iPhones i et enkelt kvartal, og iPad-salget var ligeledes rekordhøjt.

Til sammenligning solgte Apple 47,8 millioner iPhones og 22,9 millioner iPads i samme kvartal sidste år.

Ifølge det amerikanske magasin Fortune måtte Apple dog skuffe flere analytikere, der havde en forventning om et endnu højere iPhone-salg på mellem 54 og 56 millioner enheder. Aktiekursen faldt med omkring otte procent oven på offentliggørelsen af regnskabet.

Rekord-omsætning
Apples omsætning på 57,6 milliarder dollar, svarende til i omegnen af 315 milliarder danske kroner, er ligeledes en ny rekord for Apple, der i det tilsvarende kvartal sidste år omsatte for 54,5 milliarder dollar, svarende til 297,8 milliarder kroner.  

Kvartalets overskud på 13,1 milliarder dollar eller 71,6 milliarder kroner er dog på niveau med overskuddet i samme kvartal sidste år.

Julesalget indgår i det netop overståede kvartal, og derfor er det traditionelt set årets stærkeste. Kvartalet er desuden kraftigt påvirket af, at Apple i dette kvartal har et næsten fuldt opdateret sortiment, der består af næsten nye iPhone- og iPad-modeller.

Nye modeller
I september præsenterede Apple den nye iPhone 5s og 5c, mens Apple i oktober præsenterede den nye iPad Air samt den nye iPad Mini med retina-skærm.

Apple offentliggør ikke informationer om, hvordan salget er fordelt på de forskellige modeller, så vi ved ikke, hvordan salget af den nye billigere iPhone 5c er gået.

Men kilder har tidligere peget på, at salget af den billigere iPhone 5c har været svagt, hvilket også antydes i kvartalsregnskabet. Her fremgår det, at gennemsnitsprisen per solgt iPhone er steget fra 577 dollar i det samme kvartal sidste år til 637 dollar. Med andre ord kan det tyde på, at kunderne foretrækker den dyre iPhone 5s fremfor den billigere iPhone 5c.

Farvel til iPhone 5c?
Senest kunne den amerikanske avis Wall Street Journal i sidste uge rapportere, at der formodentligt heller ikke vil indgå en ny og opdateret udgave af den billigere plastik-iPhone i sortimentet, når Apple næste gang lancerer nye iPhones.

Til gengæld vil Apple ifølge avisen lancere to større iPhones. En på mere end 4,5 tommer og en på over 5 tommer.Læs også:
Kan du huske det: Sådan var verdens første Mac 

Her er fem smarte trick til din iPhone og iPads browser

 


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.