Artikel top billede

Apple slår nye rekorder: Så mange iPhones og iPads sælger selskabet

Selv om analytikerne var skuffede, gemmer Apples kvartalsregnskab på flere nye rekorder.

Gennem de seneste tre måneder har Apple solgt flere iPhones og iPads end nogensinde før.

Det fremgår af Apples seneste kvartalsregnskab, som den californiske virksomhed offenliggjorde sent mandag aften.

I kvartalet, der løber fra oktober til december, har Apple solgt 51 millioner iPhones og 26 millioner iPads.

Det er første gang nogensinde, at Apple har solgt over 50 millioner iPhones i et enkelt kvartal, og iPad-salget var ligeledes rekordhøjt.

Til sammenligning solgte Apple 47,8 millioner iPhones og 22,9 millioner iPads i samme kvartal sidste år.

Ifølge det amerikanske magasin Fortune måtte Apple dog skuffe flere analytikere, der havde en forventning om et endnu højere iPhone-salg på mellem 54 og 56 millioner enheder. Aktiekursen faldt med omkring otte procent oven på offentliggørelsen af regnskabet.

Rekord-omsætning

Apples omsætning på 57,6 milliarder dollar, svarende til i omegnen af 315 milliarder danske kroner, er ligeledes en ny rekord for Apple, der i det tilsvarende kvartal sidste år omsatte for 54,5 milliarder dollar, svarende til 297,8 milliarder kroner.  

Kvartalets overskud på 13,1 milliarder dollar eller 71,6 milliarder kroner er dog på niveau med overskuddet i samme kvartal sidste år.

Julesalget indgår i det netop overståede kvartal, og derfor er det traditionelt set årets stærkeste. Kvartalet er desuden kraftigt påvirket af, at Apple i dette kvartal har et næsten fuldt opdateret sortiment, der består af næsten nye iPhone- og iPad-modeller.

Nye modeller

I september præsenterede Apple den nye iPhone 5s og 5c, mens Apple i oktober præsenterede den nye iPad Air samt den nye iPad Mini med retina-skærm.

Apple offentliggør ikke informationer om, hvordan salget er fordelt på de forskellige modeller, så vi ved ikke, hvordan salget af den nye billigere iPhone 5c er gået.

Men kilder har tidligere peget på, at salget af den billigere iPhone 5c har været svagt, hvilket også antydes i kvartalsregnskabet. Her fremgår det, at gennemsnitsprisen per solgt iPhone er steget fra 577 dollar i det samme kvartal sidste år til 637 dollar. Med andre ord kan det tyde på, at kunderne foretrækker den dyre iPhone 5s fremfor den billigere iPhone 5c.

Farvel til iPhone 5c?

Senest kunne den amerikanske avis Wall Street Journal i sidste uge rapportere, at der formodentligt heller ikke vil indgå en ny og opdateret udgave af den billigere plastik-iPhone i sortimentet, når Apple næste gang lancerer nye iPhones.

Til gengæld vil Apple ifølge avisen lancere to større iPhones. En på mere end 4,5 tommer og en på over 5 tommer.

Læs også:
Kan du huske det: Sådan var verdens første Mac 

Her er fem smarte trick til din iPhone og iPads browser

 
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere