Artikel top billede

Google har allerede introduceret Chrome-apps til Windows, men går nu skridtet videre med de nye API'er til .Net-udviklerne.

Google sniger vigtige tjenester ind på Windows-platformen

Nye muligheder for Windows-udviklerne skal sikre, at centrale Google-teknologier kan bruges i Windows-applikationer.

Nokia laver Android-telefoner, der krydres med Microsoft-tjenester.

Microsoft er på vej med Office til iPad og forsøger at bringe SkyDrive ind på flest mulige platforme.

Og sørme om Google nu ikke også vil have sine webtjenester til at spille en mere aktiv rolle hos Windows-brugerne.

Søgegiganten har netop annonceret, at selskabets Google API Client Library nu også kan anvendes af .Net-udviklerne.

"Dette library er en open source-indsats, hostet hos NuGet, der lader udviklere bruge Microsoft .NET Framework til at integrere deres desktop- eller Windows Phone-applikationer med Googles tjenester," skriver Dan Ciruli fra Googles Cloud Platform Team i et blogindlæg.

Han oplyser, at Windows-udviklerne på denne måde får adgang til flere end 50 Google-API'er.

"Uanset om du putter Google Calendar ind i din .NET Framework-baserede applikation, oversætter tekst i en Windows Phone-app eller skriver et PowerShell-script for at starte Google Compute Engine instances, kan Google API Client Library til .NET spare dig masser af tid," lyder det fra Dan Ciruli.

Sådan udfordrer giganterne hinanden

Det er ikke første forsøg fra Googles side på at komme til at spille en mere fremtrædende rolle direkte på Windows-brugernes skriveborde. 

Sidste efterår lancerede Google en stribe nye apps, der kan hentes fra Chromes app-butik og derefter kører som helt regulære apps i Windows - og også fungerer offline. 

Microsoft ser dog formentlig hellere, at Windows-udviklere lader deres applikationer integrere til Microsoft-tjenester som Bing og SkyDrive, ligesom Google nok heller ikke jubler helt vildt over, at Nokias første Android-telefoner først og fremmest kobler op til Microsoft og Nokias tjenester.

For udviklerne er der dog ingen tvivl om, at det øgede fokus på at stille API'er til rådighed er en kæmpe fordel, når man skal forsøge at udvikle de bedste applikationer.

Læs også:

Sådan fungerer Googles nye Windows-apps

Her er dommen over Nokias Android-telefon: Fed eller fiasko?

Mystiske iPad-rygter får Microsofts værdi til at eksplodere

It-giganter bønfalder app-udviklerne: Kom over til os




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere