Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Google har allerede introduceret Chrome-apps til Windows, men går nu skridtet videre med de nye API'er til .Net-udviklerne.

Google sniger vigtige tjenester ind på Windows-platformen

Nye muligheder for Windows-udviklerne skal sikre, at centrale Google-teknologier kan bruges i Windows-applikationer.

Nokia laver Android-telefoner, der krydres med Microsoft-tjenester.

Microsoft er på vej med Office til iPad og forsøger at bringe SkyDrive ind på flest mulige platforme.

Og sørme om Google nu ikke også vil have sine webtjenester til at spille en mere aktiv rolle hos Windows-brugerne.

Søgegiganten har netop annonceret, at selskabets Google API Client Library nu også kan anvendes af .Net-udviklerne.

"Dette library er en open source-indsats, hostet hos NuGet, der lader udviklere bruge Microsoft .NET Framework til at integrere deres desktop- eller Windows Phone-applikationer med Googles tjenester," skriver Dan Ciruli fra Googles Cloud Platform Team i et blogindlæg.

Han oplyser, at Windows-udviklerne på denne måde får adgang til flere end 50 Google-API'er.

"Uanset om du putter Google Calendar ind i din .NET Framework-baserede applikation, oversætter tekst i en Windows Phone-app eller skriver et PowerShell-script for at starte Google Compute Engine instances, kan Google API Client Library til .NET spare dig masser af tid," lyder det fra Dan Ciruli.

Sådan udfordrer giganterne hinanden

Det er ikke første forsøg fra Googles side på at komme til at spille en mere fremtrædende rolle direkte på Windows-brugernes skriveborde. 

Sidste efterår lancerede Google en stribe nye apps, der kan hentes fra Chromes app-butik og derefter kører som helt regulære apps i Windows - og også fungerer offline. 

Microsoft ser dog formentlig hellere, at Windows-udviklere lader deres applikationer integrere til Microsoft-tjenester som Bing og SkyDrive, ligesom Google nok heller ikke jubler helt vildt over, at Nokias første Android-telefoner først og fremmest kobler op til Microsoft og Nokias tjenester.

For udviklerne er der dog ingen tvivl om, at det øgede fokus på at stille API'er til rådighed er en kæmpe fordel, når man skal forsøge at udvikle de bedste applikationer.

Læs også:

Sådan fungerer Googles nye Windows-apps

Her er dommen over Nokias Android-telefon: Fed eller fiasko?

Mystiske iPad-rygter får Microsofts værdi til at eksplodere

It-giganter bønfalder app-udviklerne: Kom over til os




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere






Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.