Artikel top billede

WPA2-sikkerheden i dit trådløse netværk er ikke god nok

WPA2 har i 10 år været anset som den sikreste protokol til det trådløse netværk. Nu peger eksperter på, at den kan knækkes, mens de efterlyser en ny standard.

Siden 2004 har WiFi protected access 2 (WPA2) været betragtet som den sikre løsning til kryptering af forbindelsen i dit trådløse netværk.

Men nu peger nye studier på, at krypteringsstandarden kan knækkes, og den derfor ikke er god nok længere.

Et hold sikkerhedsforskere fra forskellige universiteter i Europa har undersøgt sårbarheder i WPA2, og de har fundet svagheder.

Deres konklusion er, at WPA2 kan knækkes relativt let gennem et såkaldt brute force-angreb. Et brute force-angreb er en generel metode til dekryptering, hvor samtlige mulige nøgler afprøves én efter én, indtil den adgangsgivende nøgle er fundet.

Usikkerheden afhænger dog af længden på det benyttede password i hjemmenetværket, understreger de.

Det skriver Science Daily.

Som en del af sikkerhedsprotokollen må routere, der anvender WPA2, jævnligt genetablere tilslutningen til enheder og hver gang uddeles en ny nøgle. Forskerne peger på, at denne gen-tilkobling efterlader en åben bagdør, der kan udnyttes i en periode.

Perioden er ifølge dem lang nok til, at enheden kan blive scannet og få besøg af en ubuden gæst.

Ny standard

Forskerholdet peger også på, at MAC-adresserne, der begrænser netværksadgangen til enhederne, i nogle tilfælde kan forfalskes.

"Der findes flere forskellige indgange til at knække WPA2-protokollen," skriver forskerne i deres rapport.

Ud fra opdagelsen anbefaler de, at sikkerhedseksperter og programmører sætter sig sammen og fjerner sårbarhederne i WPA2 for at genvinde sikkerheden, eller at der udvikles en alternativ protokol til det trådløse netværk.

Løsningen for den almindelige bruger, indtil det er på plads, er at anvende den stærkeste krypteringsprotokol (WPA2) sammen med et komplekst password og begrænset adgang til enheder baseret på MAC-adresser.

Læs også:

Guide: Sådan sikrer du hjemmenetværket

Pas på: Sikkerhedshul i massevis af Linksys-routere

Københavns lufthavn bygger trådløst net til fremtidens gigantfly
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere