Artikel top billede

WPA2-sikkerheden i dit trådløse netværk er ikke god nok

WPA2 har i 10 år været anset som den sikreste protokol til det trådløse netværk. Nu peger eksperter på, at den kan knækkes, mens de efterlyser en ny standard.

Siden 2004 har WiFi protected access 2 (WPA2) været betragtet som den sikre løsning til kryptering af forbindelsen i dit trådløse netværk.

Men nu peger nye studier på, at krypteringsstandarden kan knækkes, og den derfor ikke er god nok længere.

Et hold sikkerhedsforskere fra forskellige universiteter i Europa har undersøgt sårbarheder i WPA2, og de har fundet svagheder.

Deres konklusion er, at WPA2 kan knækkes relativt let gennem et såkaldt brute force-angreb. Et brute force-angreb er en generel metode til dekryptering, hvor samtlige mulige nøgler afprøves én efter én, indtil den adgangsgivende nøgle er fundet.

Usikkerheden afhænger dog af længden på det benyttede password i hjemmenetværket, understreger de.

Det skriver Science Daily.

Som en del af sikkerhedsprotokollen må routere, der anvender WPA2, jævnligt genetablere tilslutningen til enheder og hver gang uddeles en ny nøgle. Forskerne peger på, at denne gen-tilkobling efterlader en åben bagdør, der kan udnyttes i en periode.

Perioden er ifølge dem lang nok til, at enheden kan blive scannet og få besøg af en ubuden gæst.

Ny standard

Forskerholdet peger også på, at MAC-adresserne, der begrænser netværksadgangen til enhederne, i nogle tilfælde kan forfalskes.

"Der findes flere forskellige indgange til at knække WPA2-protokollen," skriver forskerne i deres rapport.

Ud fra opdagelsen anbefaler de, at sikkerhedseksperter og programmører sætter sig sammen og fjerner sårbarhederne i WPA2 for at genvinde sikkerheden, eller at der udvikles en alternativ protokol til det trådløse netværk.

Løsningen for den almindelige bruger, indtil det er på plads, er at anvende den stærkeste krypteringsprotokol (WPA2) sammen med et komplekst password og begrænset adgang til enheder baseret på MAC-adresser.

Læs også:

Guide: Sådan sikrer du hjemmenetværket

Pas på: Sikkerhedshul i massevis af Linksys-routere

Københavns lufthavn bygger trådløst net til fremtidens gigantfly
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere