WPA2-sikkerheden i dit trådløse netværk er ikke god nok

WPA2 har i 10 år været anset som den sikreste protokol til det trådløse netværk. Nu peger eksperter på, at den kan knækkes, mens de efterlyser en ny standard.

Siden 2004 har WiFi protected access 2 (WPA2) været betragtet som den sikre løsning til kryptering af forbindelsen i dit trådløse netværk.

Men nu peger nye studier på, at krypteringsstandarden kan knækkes, og den derfor ikke er god nok længere.

Et hold sikkerhedsforskere fra forskellige universiteter i Europa har undersøgt sårbarheder i WPA2, og de har fundet svagheder.

Deres konklusion er, at WPA2 kan knækkes relativt let gennem et såkaldt brute force-angreb. Et brute force-angreb er en generel metode til dekryptering, hvor samtlige mulige nøgler afprøves én efter én, indtil den adgangsgivende nøgle er fundet.

Usikkerheden afhænger dog af længden på det benyttede password i hjemmenetværket, understreger de.

Det skriver Science Daily.

Som en del af sikkerhedsprotokollen må routere, der anvender WPA2, jævnligt genetablere tilslutningen til enheder og hver gang uddeles en ny nøgle. Forskerne peger på, at denne gen-tilkobling efterlader en åben bagdør, der kan udnyttes i en periode.

Perioden er ifølge dem lang nok til, at enheden kan blive scannet og få besøg af en ubuden gæst.

Ny standard
Forskerholdet peger også på, at MAC-adresserne, der begrænser netværksadgangen til enhederne, i nogle tilfælde kan forfalskes.

"Der findes flere forskellige indgange til at knække WPA2-protokollen," skriver forskerne i deres rapport.

Ud fra opdagelsen anbefaler de, at sikkerhedseksperter og programmører sætter sig sammen og fjerner sårbarhederne i WPA2 for at genvinde sikkerheden, eller at der udvikles en alternativ protokol til det trådløse netværk.

Løsningen for den almindelige bruger, indtil det er på plads, er at anvende den stærkeste krypteringsprotokol (WPA2) sammen med et komplekst password og begrænset adgang til enheder baseret på MAC-adresser.

Læs også:

Guide: Sådan sikrer du hjemmenetværket

Pas på: Sikkerhedshul i massevis af Linksys-routere

Københavns lufthavn bygger trådløst net til fremtidens gigantfly
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.