Routeren udgør grænsen mellem dit lokalnetværk og internettet. Derfor er det afgørende for sikkerheden, at den er ordentligt konfigureret.

Guide: Sådan sikrer du hjemmenetværket

Få bedre sikkerhed ved at ændre routerens opsætning. Læs her hvordan du gør.

Første skridt for at komme til at ændre i routerens opsætning er at logge ind på dens administrations-grænseflade.

Til en del nyere routere findes der programmer til Windows og OS X, hvorfra man kan administrere routeren. Men det mest almindelige er stadig at logge ind på routerens administrations-grænseflade via browseren.

Routeren vil normalt have IP-adressen 192.168.0.1192.168.1.1 eller 10.0.0.1. Din specifikke routers IP-adresse vil fremgå af dens dokumentation. Her finder du også brugernavn og adgangskode, der skal bruges til at logge ind.

Alternativt kan du køre kommandoen ipconfig /all fra kommandolinjen. Denne kommando vil vise en liste med information om alle pc'ens netværksforbindelser. For at finde den forbindelse, der benyttes af routeren, skal du kigge efter "Default gateway"-IP-adressen.

IP-adressen indtastes i din browsers adressefelt - på samme måde som med adressen på et hvilket som helst website.

Et godt råd: Før du begynder at eksperimentere med indstillinger du ikke helt ved, hvad gør, så læs routerens dokumentation...

Tjenester du ikke har brug for
Tidligere har vi skrevet om, hvordan mange routere fra Asus står med åben FTP-adgang. Dette handlede ikke om en teknisk fejl ved routerne, men om fejlopsætning fra brugernes side.

Omfanget af dette problem var imidlertid så stort, at det er rimeligt at sige, at Asus ikke har designet eller som standard konfigureret brugergrænsefladen ordentligt.

Mange af disse brugere er nok ikke selv klar over, at de har FTP slået til - og en del ved måske slet ikke, hvad FTP er. De kan have rodet med indstillingerne uden at vide, hvad de gjorde. Eller måske har de testet funktionen og glemt at slå den fra igen.

Mange routere har i dag en vifte af cloud-funktioner. Måske prøvede man sådan funktionalitet, lige da man havde købt routeren. Det kan også være, at der tilbydes fjernadgang til netværket via VPN, gæstenetværk, download-klienter til fildeling og så videre.

Hvis der er funktioner, man i praksis ikke anvender, så bør man deaktivere dem, for at undgå at eventuelle sikkerhedshuller i de givne funktioner udnyttes.

En del routere har en simpel firewall indbygget, der ofte beskrives som "SPI Firewall". Den bør være slået til, men vær opmærksom på, at dette ikke kan gøre det ud for en personlig firewall, der er installeret på pc'en.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere

Premium
C2IT opkøber dansk it-konsulenthus: Tidligere Sentia-boss med ledende roller i begge selskaber har forhandlet prisen
Interview: Michael Meister er del af ledelsen i både C2IT og Softhuset, som lægges sammen. Den tidligere Sentia-direktør har forhandlet prisen og varetaget Softhusets interesser i forhandlingerne, men fortsætter i C2IT efter handlen.
Computerworld
En slags nekrolog: Den fikse, kompakte smartphone er endegyldigt død
Det her bliver lidt af en af en nekrolog. Men med ugens iPhone-lancering ser fremtiden skidt ud for dem, der foretrækker en mobil, som kan betjenes med en hånd.
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.