Artikel top billede

Er der nogen forbindelse? It-afsløringer kan ramme københavnsk prestigeprojekt

Politikere kræver redegørelse af stort bycykel-projekt. Det sker efter Computerworlds afsløringer af dansk it-mands aktiviteter.

Politikere i København og på Frederiksberg kræver nu en nærmere undersøgelse af et storstilet kommunalt computer-cykelprojekt, som it-manden Torben Aagaard via selskabet Gobike er involveret i.

Det sker, efter at Computerworld har afsløret, at Torben Aagaard i 2008 havde to DSB-folk med på en fire-dages tur til Thailand.

Torben Aagaard er i dag medejer og direktør i Gobike, som i 2012 vandt et udbud på levering af op mod 2.000 bycykler som blandt andet leveres med en indbygget tablet-computer. Cyklerne skal efter planen tages i brug senere i år. Også DSB har skudt penge i projektet.

Derudover har en stribe af Torben Aagaards selskaber i flere år været leverandør til DSB.

Computerworld har også kunnet afdække, hvordan Torben Aagaard tilbød en DSB-ansat at deltage i et såkaldt advisory board mod et honorar på 25.000 kroner

Ligesom turen til Thailand er det ifølge DSB en overtrædelse af DSB's regler for leverandører - den såkaldte code of conduct.

Krav om redegørelse

Der for vil de kommunale politikere nu sikre sig, at der er rene linier omkring samarbejdet med Gobike.

"Når der bliver rejst en mistanke om, at noget ikke er gået efter bogen, vil jeg som formand for det politiske udvalg naturligvis bede om en redegørelse fra forvaltningen," siger formanden for Frederiksberg Kommunes by- og miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), til Computerworld.

Samme holdning har socialdemokraten Lars Weiss, medlem af teknik- og miljøudvalget i Københavns Borgerrepræsentation.

"I øjeblikket har vi en aftale med Gobike om en testperiode. Og hele projektet evalueres senere i år. I den forbindelse vil Computerworlds afsløringer naturligvis indgå. Og jeg forventer, at oplysningerne i Computerworld betyder, at vi snarest får en redegørelse fra forvaltningen," lyder det fra Lars Weiss.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den københavnske borgmester for teknik- og miljøområdet, Enhedslistens Morten Kabell.

Det storkøbenhavnske bycykelprojekt skulle oprindeligt være skudt i gang i 2013. I Københavns Kommune har Borgerrepræsentationen stillet krav om en evaluering af projektet, før man åbner for den kommunale pengekasse.

I kommunens budget for i år har københavnerne øremærket 40 millioner kroner til projektet. Det samlede budget løber op i 134 millioner kroner for de næste otte år.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Torben Aagaard.

Læs også:

Firma tog DSB-it-chefer med til Thailand

Vildt: Hele ledelsen skiftet ud hos dansk it-firma




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere