Artikel top billede

Tre år efter lanceringen: Sådan sælger Googles Chromebooks

Er Googles Chromebook-maskiner blevet den bombe på markedet, som mange ventede, eller er der tale om en fuser?

Her godt og vel tre år efter, at Google lancerede sine Chromebooks, begynder salget at få lidt mere medvind.

Men mens de relativt billige bærbare, der kører med et minimalt styresystem og ellers anvender Googles cloud-tjenester, har solgt fornuftigt i USA, så har de endnu ikke for alvor skabt den revolution på det globale marked, som nogle ventede kunne ske.

ABI Research skriver i en markedsopgørelse, at der blev sendt omkring 2,1 millioner Chromebooks afsted fra fabrikkerne i 2013 - og at det næsten var 89 procent af dem, der røg ud på det nordamerikanske marked.

Med andre ord har antallet af Chromebooks i Europa sidste år ikke været noget at skrive hjem om.

Analysefirmaet venter dog årlige vækstrater for Chromebook'en på 28 procent i de kommende år på grund af Googles globale satsning, så antallet af shipments når 11 millioner i 2019.

XP kan hjælpe Chromebook

ABI peger på, at den lave pris (i gennemsnit 338 dollar) for en en Chromebook kan ruske godt op i pc-markedet - og det hjælpes godt på vej af stramme it-budgetter og en særlig interesse fra uddannelsessektoren for de billige og let administrerbare maskiner.

"Fremadrettet forventer ABI Research, at prisen, connectivity og en større afhængighed af cloud-tjenester vil være drivkræfter for ultrabærbare. Chromebooks har potentialet til at ændre markedet, og forbrugerne er endnu uafklarede, men ikke desto mindre nysgerrige."

"Der er mange begivenheder, der kan ændre markedet i 2014, inklusive Windows XP's end-of-life, at man tager Chromebooks til sig og et stærkere fokus på web og cloud-tjenester," lyder det desuden fra analysefirmaet.

London-bydelen Barking and Dagenham har i øvrigt netop meldt ud, at man skifter fra Windows XP til Chromebooks, fordi XP-supporten ophører.

Det betyder, at omkring 3.500 stationære og 800 bærbare XP-maskiner bliver erstattet med Chromebooks og Chromeboxes.

Den øvelse venter man at kunne spare omkring 3,6 millioner kroner på i forhold til, hvis man havde opgraderet til nye Windows-maskiner, skriver det britiske V3.

Chromebook produceres i dag af selskaber som Acer, HP, Samsung, Asus og Toshiba.

Læs også:

Google klar med ny pc: Chromebook

Styresystemernes tid er ved at være omme
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Lead

Netcompany

IT Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere