Artikel top billede

Tre år efter lanceringen: Sådan sælger Googles Chromebooks

Er Googles Chromebook-maskiner blevet den bombe på markedet, som mange ventede, eller er der tale om en fuser?

Her godt og vel tre år efter, at Google lancerede sine Chromebooks, begynder salget at få lidt mere medvind.

Men mens de relativt billige bærbare, der kører med et minimalt styresystem og ellers anvender Googles cloud-tjenester, har solgt fornuftigt i USA, så har de endnu ikke for alvor skabt den revolution på det globale marked, som nogle ventede kunne ske.

ABI Research skriver i en markedsopgørelse, at der blev sendt omkring 2,1 millioner Chromebooks afsted fra fabrikkerne i 2013 - og at det næsten var 89 procent af dem, der røg ud på det nordamerikanske marked.

Med andre ord har antallet af Chromebooks i Europa sidste år ikke været noget at skrive hjem om.

Analysefirmaet venter dog årlige vækstrater for Chromebook'en på 28 procent i de kommende år på grund af Googles globale satsning, så antallet af shipments når 11 millioner i 2019.

XP kan hjælpe Chromebook

ABI peger på, at den lave pris (i gennemsnit 338 dollar) for en en Chromebook kan ruske godt op i pc-markedet - og det hjælpes godt på vej af stramme it-budgetter og en særlig interesse fra uddannelsessektoren for de billige og let administrerbare maskiner.

"Fremadrettet forventer ABI Research, at prisen, connectivity og en større afhængighed af cloud-tjenester vil være drivkræfter for ultrabærbare. Chromebooks har potentialet til at ændre markedet, og forbrugerne er endnu uafklarede, men ikke desto mindre nysgerrige."

"Der er mange begivenheder, der kan ændre markedet i 2014, inklusive Windows XP's end-of-life, at man tager Chromebooks til sig og et stærkere fokus på web og cloud-tjenester," lyder det desuden fra analysefirmaet.

London-bydelen Barking and Dagenham har i øvrigt netop meldt ud, at man skifter fra Windows XP til Chromebooks, fordi XP-supporten ophører.

Det betyder, at omkring 3.500 stationære og 800 bærbare XP-maskiner bliver erstattet med Chromebooks og Chromeboxes.

Den øvelse venter man at kunne spare omkring 3,6 millioner kroner på i forhold til, hvis man havde opgraderet til nye Windows-maskiner, skriver det britiske V3.

Chromebook produceres i dag af selskaber som Acer, HP, Samsung, Asus og Toshiba.

Læs også:

Google klar med ny pc: Chromebook

Styresystemernes tid er ved at være omme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere