Artikel top billede

Billede: StoreDot. (Foto: Foto: StoreDot)

Sådan bliver mobilbatteriet opladet på 26 sekunder

En helt ny batteritype kan inden for få år lade din smartphone op på under et halvt minut. Teknologien kan også bruges til mange andre ting, lover producenten.

Mens smartphonebrugen bliver mere og mere udbredt, kommer der også et stigende behov for at lade de fagre, nye lommetelefoner op - gerne én gang i døgnet.

Nu står det israelske teknologi-selskab StoreDot klar med en løsning, der kan forkorte opladningstiden markant.

På Microsofts Think Next-konference demonstrerede StoreDot, hvordan et dødt batteri til en Samsung Galaxy S4-telefon blev opladet på 26 sekunder via en bioorganisk prototype på et batteri, der er på størrelse med en pakke cigaretter.

Det skriver BBC.

"Vi tror, vi kan integrere et batteri i en smartphone inden for et år og derefter have et kommercielt produkt klart om tre år," siger selskabets stifter, doktor Dorn Myersdorf, til BBC.

Kan bruges til flere ting

Det bioorganiske batteri er bygget af en masse nano-krystaller, der blev opdaget i forskningsverdenen for 10 år siden i forbindelse med en Alzheimer-behandling på Tel Avivs Universitet.

Nano-krystalerne består af peptidmolekyler og er 2,1 nanometer i diameter, og forskerne har fundet en række vidt forskellige brugsformål.

Blandt andet har det vist sig, at krystallerne også kan benyttes i harddiske, som bliver tre gange hurtigere end traditionel flash-hukommelse.

"Batterier er blot en af flere industrier, som vi kan forandre med dette nye materiale. Det er ny fysik, ny kemi og en ny tilgang til computerenheder," lyder det fra doktor Dorn Myersdorf.

På batterifronten skal smartphone-leverandørerne samtidig belave sig på, at produktionsprisen bliver omkring 30 til 40 procent højere for de bioorganiske batterier end på de nuværende lithium-batterier, hvilket kan løfte slutprisen betydeligt.

Se en video af batteriopladeren herunder:

Læs også:
Læg mærke til de her smartphone-trends: Nu ændres mobilen

Nyt super-batteri kører på sukker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere