Artikel top billede

Billede: StoreDot.

Sådan bliver mobilbatteriet opladet på 26 sekunder

En helt ny batteritype kan inden for få år lade din smartphone op på under et halvt minut. Teknologien kan også bruges til mange andre ting, lover producenten.

Mens smartphonebrugen bliver mere og mere udbredt, kommer der også et stigende behov for at lade de fagre, nye lommetelefoner op - gerne én gang i døgnet.

Nu står det israelske teknologi-selskab StoreDot klar med en løsning, der kan forkorte opladningstiden markant.

På Microsofts Think Next-konference demonstrerede StoreDot, hvordan et dødt batteri til en Samsung Galaxy S4-telefon blev opladet på 26 sekunder via en bioorganisk prototype på et batteri, der er på størrelse med en pakke cigaretter.

Det skriver BBC.

"Vi tror, vi kan integrere et batteri i en smartphone inden for et år og derefter have et kommercielt produkt klart om tre år," siger selskabets stifter, doktor Dorn Myersdorf, til BBC.

Kan bruges til flere ting

Det bioorganiske batteri er bygget af en masse nano-krystaller, der blev opdaget i forskningsverdenen for 10 år siden i forbindelse med en Alzheimer-behandling på Tel Avivs Universitet.

Nano-krystalerne består af peptidmolekyler og er 2,1 nanometer i diameter, og forskerne har fundet en række vidt forskellige brugsformål.

Blandt andet har det vist sig, at krystallerne også kan benyttes i harddiske, som bliver tre gange hurtigere end traditionel flash-hukommelse.

"Batterier er blot en af flere industrier, som vi kan forandre med dette nye materiale. Det er ny fysik, ny kemi og en ny tilgang til computerenheder," lyder det fra doktor Dorn Myersdorf.

På batterifronten skal smartphone-leverandørerne samtidig belave sig på, at produktionsprisen bliver omkring 30 til 40 procent højere for de bioorganiske batterier end på de nuværende lithium-batterier, hvilket kan løfte slutprisen betydeligt.

Se en video af batteriopladeren herunder:

Læs også:
Læg mærke til de her smartphone-trends: Nu ændres mobilen

Nyt super-batteri kører på sukker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen