Artikel top billede

Billede: StoreDot. (Foto: Foto: StoreDot)

Sådan bliver mobilbatteriet opladet på 26 sekunder

En helt ny batteritype kan inden for få år lade din smartphone op på under et halvt minut. Teknologien kan også bruges til mange andre ting, lover producenten.

Mens smartphonebrugen bliver mere og mere udbredt, kommer der også et stigende behov for at lade de fagre, nye lommetelefoner op - gerne én gang i døgnet.

Nu står det israelske teknologi-selskab StoreDot klar med en løsning, der kan forkorte opladningstiden markant.

På Microsofts Think Next-konference demonstrerede StoreDot, hvordan et dødt batteri til en Samsung Galaxy S4-telefon blev opladet på 26 sekunder via en bioorganisk prototype på et batteri, der er på størrelse med en pakke cigaretter.

Det skriver BBC.

"Vi tror, vi kan integrere et batteri i en smartphone inden for et år og derefter have et kommercielt produkt klart om tre år," siger selskabets stifter, doktor Dorn Myersdorf, til BBC.

Kan bruges til flere ting

Det bioorganiske batteri er bygget af en masse nano-krystaller, der blev opdaget i forskningsverdenen for 10 år siden i forbindelse med en Alzheimer-behandling på Tel Avivs Universitet.

Nano-krystalerne består af peptidmolekyler og er 2,1 nanometer i diameter, og forskerne har fundet en række vidt forskellige brugsformål.

Blandt andet har det vist sig, at krystallerne også kan benyttes i harddiske, som bliver tre gange hurtigere end traditionel flash-hukommelse.

"Batterier er blot en af flere industrier, som vi kan forandre med dette nye materiale. Det er ny fysik, ny kemi og en ny tilgang til computerenheder," lyder det fra doktor Dorn Myersdorf.

På batterifronten skal smartphone-leverandørerne samtidig belave sig på, at produktionsprisen bliver omkring 30 til 40 procent højere for de bioorganiske batterier end på de nuværende lithium-batterier, hvilket kan løfte slutprisen betydeligt.

Se en video af batteriopladeren herunder:

Læs også:
Læg mærke til de her smartphone-trends: Nu ændres mobilen

Nyt super-batteri kører på sukker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere