Billede: StoreDot.

Sådan bliver mobilbatteriet opladet på 26 sekunder

En helt ny batteritype kan inden for få år lade din smartphone op på under et halvt minut. Teknologien kan også bruges til mange andre ting, lover producenten.

Mens smartphonebrugen bliver mere og mere udbredt, kommer der også et stigende behov for at lade de fagre, nye lommetelefoner op - gerne én gang i døgnet.

Nu står det israelske teknologi-selskab StoreDot klar med en løsning, der kan forkorte opladningstiden markant.

På Microsofts Think Next-konference demonstrerede StoreDot, hvordan et dødt batteri til en Samsung Galaxy S4-telefon blev opladet på 26 sekunder via en bioorganisk prototype på et batteri, der er på størrelse med en pakke cigaretter.

Det skriver BBC.

"Vi tror, vi kan integrere et batteri i en smartphone inden for et år og derefter have et kommercielt produkt klart om tre år," siger selskabets stifter, doktor Dorn Myersdorf, til BBC.

Kan bruges til flere ting
Det bioorganiske batteri er bygget af en masse nano-krystaller, der blev opdaget i forskningsverdenen for 10 år siden i forbindelse med en Alzheimer-behandling på Tel Avivs Universitet.

Nano-krystalerne består af peptidmolekyler og er 2,1 nanometer i diameter, og forskerne har fundet en række vidt forskellige brugsformål.

Blandt andet har det vist sig, at krystallerne også kan benyttes i harddiske, som bliver tre gange hurtigere end traditionel flash-hukommelse.

"Batterier er blot en af flere industrier, som vi kan forandre med dette nye materiale. Det er ny fysik, ny kemi og en ny tilgang til computerenheder," lyder det fra doktor Dorn Myersdorf.

På batterifronten skal smartphone-leverandørerne samtidig belave sig på, at produktionsprisen bliver omkring 30 til 40 procent højere for de bioorganiske batterier end på de nuværende lithium-batterier, hvilket kan løfte slutprisen betydeligt.

Se en video af batteriopladeren herunder: Læs også:
Læg mærke til de her smartphone-trends: Nu ændres mobilen

Nyt super-batteri kører på sukker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.