Læg mærke til de her smartphone-trends: Nu ændres mobilen

Mobilen udvikler sig hele tiden og får nye legekammerater. Se de nyeste trends og tendenser for den flade følgesvend.

Mobile World Congress (MWC) er netop blevet afholdt i Barcelona, som det er fast tradition hvert år.

Messen er med til at give fingerpeg om, hvilken vej mobiludviklingen bevæger sig.

På MWC fremviste blandt andre Sony og Samsung deres nyeste Android-topmodeller, der er spækket med funktioner og ikke mindst ny software.

Samsung Galaxy S5
og Xperia Z2 kører begge Android 4.4.2 - også kaldet KitKat - og det er på ingen måde overraskende.

Som Google plejer, blev en ny version af det mobile styresystem lanceret i efteråret, og nye topmodeller er altid udstyret med den nye udgave, når de dukker op i det nye år.

Til gengæld viste en ny trend sig, som der nok ikke var mange, som havde regnet med. Nokia - der ellers er i fast parforhold med Windows Phone - valgte pludselig at være utro med Android på de nye X-modeller.

Selv om mobilerne kører Android, er de stadig tæt forbundet med både Nokia og Microsofts tjenester.

Mobilerne har prisskilte på under 1.000 kroner, og de er ikke nogen kraftkarle med store kæmpe skærme.

Meningen er, at telefonerne skal give Nokia ammunition til at kæmpe mod billige Android-telefoner i low end-segmentet.

Fire gange bedre end HD
Hvis der kigges mere på telefonernes muligheder, var det værd at lægge mærke til, at begge nye Android-modeller fra Sony og Samsung nu er i stand til at optage i 2160p.

Det er også kendt som 4K eller UHD (Ultra High Definition), og det er fire gange højere opløsning end HD (totalt set 3.840 gange 2.160 pixel).

I øjeblikket er fladskærmsproducenterne i fuld sving med at lancere nye 4K-tv, og nu er telefonerne altså klar til at optage indhold, der udnytter de mange pixels på skærmene.

Der skulle optages video i 2160p med 30 billeder i sekundet, og det burde være nok til at sikre, at optagelserne ikke hakker.

Men naturligvis skal hardwaren, der afspiller filerne, være kraftig nok og have et codec, der understøtter videooptagelserne.

Stadig 'kun' HD-opløsning
Mobilskærmene på de to nye topmodeller fra Samsung og Sony er stadig bare fuld HD.

Det er ellers ventet, at vi snart vil se et gennembrud for mobilskærme med en opløsning på 2.560 gange 1.440 pixel.

Tidligere har Samsung fremvist nogle af sine planer for netop mobilskærme, hvor opløsningen skulle 'vokse' i 2014, mens det skulle blive endnu vildere i 2015 med mobilskærm-opløsninger på 3.840 gange 2.160 pixel.

Men lige nu ser fuld HD ud til at være den dominerende trend på Android-platformen, som det har været i over et år på topmodellerne.

Med den seneste opdatering af Windows Phone er mobiler med dette styresystem også blevet i stand til at benytte fuld HD-opløsning, hvilket blandt andet er tilfældet med Nokia Lumia 1520.

Apple iPhone 5s
er stadig bagefter, når det gælder de høje skærmopløsninger. Til gengæld er æble-telefonerne også blot fire tommer, hvorfor en lavere opløsning kan give mening.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.