Artikel top billede

Softwaremarkedet under voldsom forandring: Her er de nye vindere

Softwareindustrien vil i de kommende år blive præget af et vist kaos, hvor nye spillere fra uventede kanter vil udfordre de etablerede. Se listen med de største softwarevirksomheder her.

I en ny rapport fra PricewaterhouseCoopers analyseres softwaremarkedet med udgangspunkt i årsregnskaber fra verdens 100 største softwareleverandører.

Selv om selskaber som Microsoft, IBM, Oracle og SAP fortsat stryger helt til tops målt på omsætning, er softwaremarkedet under voldsom forandring, vurderer PwC.

Det er eksempelvis iøjnefaldende, at mens de 100 softwarevirksomheder, der indgår i rapporten, rapporterede en samlet vækst i omsætningen på fem procent, så voksede omsætningen hos Software-as-s-Service-virksomhederne med hele 60 procent.

"En ren SaaS-virksomhed - Salesforce - fortsætter med at rykke frem på listen og er nu nummer 13," skriver PwC blandt andet i rapporten.

"Tumulten vil forvirre og måske overvælde nogle virksomheder, der har forskanset sig komfortabelt på deres traditionelle markeder og ikke er åbne for forandringer"

Læs mere om, hvordan cloud-efterspørgslen påvirker danske virksomheder her.

Dette forandrer markedet

Men her stopper forandringerne på softwaremarkedet slet ikke:

"Adskillige hardwarevirksomheder dukker op på listen for første gang - Dell dukker eksempelvis på som nummer 64 for første gang."

"Inden længe vil vi formentlig se endnu flere ikke-traditionelle komme ind. Eksempelvis tøj-virksomheder, der leverer sundheds- og fitness-informationer ved at analysere og rapportere information fra sensorer i klæderne. Eller enheder, der leverer værdifuld data om energi-forbrug til deres erhvervskunder," skriver PwC videre i rapporten.

"Efterhånden som alle typer af produkter bliver en standardvare, har virksomhederne kig på værdien i software for at kunne komme ind på nye markeder."

For både nye og gamle softwarevirksomheder vil fremtidens softwaremarked være præget af et vist kaos, mener PwC.

"Når grænserne imellem software, hardware og services bliver mindre klare, går teknologi-markederne en kaotisk tid i møde. Tumulten vil forvirre og måske overvælde nogle virksomheder, der har forskanset sig komfortabelt på deres traditionelle markeder og ikke er åbne for forandringer."

Sådan vinder du over konkurrenterne

PwC giver også et bud på, hvad det kræver, hvis man skal ende som en af vinderne på det softwaremarked, der venter forude:

"Dem, der er hurtige, fleksible og kloge i forhold til at vælge deres deres del af markedet og er i stand til at tage den passende forretningsmodel i brug, vil kunne hente omsætning fra forreningsområder, de aldrig havde forestillet sig."

Mens der altså foregår store forandringer i industrien, viser listen over verdens største softwarevirksomheder i dag, at det stadig i høj grad er de traditionelle spillere, der topper den.

Men alle kommer til at skulle håndtere forandringerne i de kommende år:

"I takt med at verden bliver mere og mere digital, ser vi i øjeblikket begyndelsen på enden på det traditionelle teknologimarked," lyder en kommentar på mail fra Leif Ulbæk Jensen, der er partner i den danske del af PwC.  

"Udviklingen er drevet af de nye forbrugsmodeller, og teknologivirksomheder kan ikke længere kun fokusere på et segment, såsom software eller hardware eller tjenester."

Du kan se resultaterne fra PwC-rapporten her.

Læs også:

Danske virksomheder klar til cloud: Dette vælger de

IBM mister terræn - bankes af pinden som verdens næststørste softwarefirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere