Artikel top billede

Softwaremarkedet under voldsom forandring: Her er de nye vindere

Softwareindustrien vil i de kommende år blive præget af et vist kaos, hvor nye spillere fra uventede kanter vil udfordre de etablerede. Se listen med de største softwarevirksomheder her.

I en ny rapport fra PricewaterhouseCoopers analyseres softwaremarkedet med udgangspunkt i årsregnskaber fra verdens 100 største softwareleverandører.

Selv om selskaber som Microsoft, IBM, Oracle og SAP fortsat stryger helt til tops målt på omsætning, er softwaremarkedet under voldsom forandring, vurderer PwC.

Det er eksempelvis iøjnefaldende, at mens de 100 softwarevirksomheder, der indgår i rapporten, rapporterede en samlet vækst i omsætningen på fem procent, så voksede omsætningen hos Software-as-s-Service-virksomhederne med hele 60 procent.

"En ren SaaS-virksomhed - Salesforce - fortsætter med at rykke frem på listen og er nu nummer 13," skriver PwC blandt andet i rapporten.

"Tumulten vil forvirre og måske overvælde nogle virksomheder, der har forskanset sig komfortabelt på deres traditionelle markeder og ikke er åbne for forandringer"

Læs mere om, hvordan cloud-efterspørgslen påvirker danske virksomheder her.

Dette forandrer markedet

Men her stopper forandringerne på softwaremarkedet slet ikke:

"Adskillige hardwarevirksomheder dukker op på listen for første gang - Dell dukker eksempelvis på som nummer 64 for første gang."

"Inden længe vil vi formentlig se endnu flere ikke-traditionelle komme ind. Eksempelvis tøj-virksomheder, der leverer sundheds- og fitness-informationer ved at analysere og rapportere information fra sensorer i klæderne. Eller enheder, der leverer værdifuld data om energi-forbrug til deres erhvervskunder," skriver PwC videre i rapporten.

"Efterhånden som alle typer af produkter bliver en standardvare, har virksomhederne kig på værdien i software for at kunne komme ind på nye markeder."

For både nye og gamle softwarevirksomheder vil fremtidens softwaremarked være præget af et vist kaos, mener PwC.

"Når grænserne imellem software, hardware og services bliver mindre klare, går teknologi-markederne en kaotisk tid i møde. Tumulten vil forvirre og måske overvælde nogle virksomheder, der har forskanset sig komfortabelt på deres traditionelle markeder og ikke er åbne for forandringer."

Sådan vinder du over konkurrenterne

PwC giver også et bud på, hvad det kræver, hvis man skal ende som en af vinderne på det softwaremarked, der venter forude:

"Dem, der er hurtige, fleksible og kloge i forhold til at vælge deres deres del af markedet og er i stand til at tage den passende forretningsmodel i brug, vil kunne hente omsætning fra forreningsområder, de aldrig havde forestillet sig."

Mens der altså foregår store forandringer i industrien, viser listen over verdens største softwarevirksomheder i dag, at det stadig i høj grad er de traditionelle spillere, der topper den.

Men alle kommer til at skulle håndtere forandringerne i de kommende år:

"I takt med at verden bliver mere og mere digital, ser vi i øjeblikket begyndelsen på enden på det traditionelle teknologimarked," lyder en kommentar på mail fra Leif Ulbæk Jensen, der er partner i den danske del af PwC.  

"Udviklingen er drevet af de nye forbrugsmodeller, og teknologivirksomheder kan ikke længere kun fokusere på et segment, såsom software eller hardware eller tjenester."

Du kan se resultaterne fra PwC-rapporten her.

Læs også:

Danske virksomheder klar til cloud: Dette vælger de

IBM mister terræn - bankes af pinden som verdens næststørste softwarefirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere