Artikel top billede

Softwaremarkedet under voldsom forandring: Her er de nye vindere

Softwareindustrien vil i de kommende år blive præget af et vist kaos, hvor nye spillere fra uventede kanter vil udfordre de etablerede. Se listen med de største softwarevirksomheder her.

I en ny rapport fra PricewaterhouseCoopers analyseres softwaremarkedet med udgangspunkt i årsregnskaber fra verdens 100 største softwareleverandører.

Selv om selskaber som Microsoft, IBM, Oracle og SAP fortsat stryger helt til tops målt på omsætning, er softwaremarkedet under voldsom forandring, vurderer PwC.

Det er eksempelvis iøjnefaldende, at mens de 100 softwarevirksomheder, der indgår i rapporten, rapporterede en samlet vækst i omsætningen på fem procent, så voksede omsætningen hos Software-as-s-Service-virksomhederne med hele 60 procent.

"En ren SaaS-virksomhed - Salesforce - fortsætter med at rykke frem på listen og er nu nummer 13," skriver PwC blandt andet i rapporten.

"Tumulten vil forvirre og måske overvælde nogle virksomheder, der har forskanset sig komfortabelt på deres traditionelle markeder og ikke er åbne for forandringer"

Læs mere om, hvordan cloud-efterspørgslen påvirker danske virksomheder her.

Dette forandrer markedet

Men her stopper forandringerne på softwaremarkedet slet ikke:

"Adskillige hardwarevirksomheder dukker op på listen for første gang - Dell dukker eksempelvis på som nummer 64 for første gang."

"Inden længe vil vi formentlig se endnu flere ikke-traditionelle komme ind. Eksempelvis tøj-virksomheder, der leverer sundheds- og fitness-informationer ved at analysere og rapportere information fra sensorer i klæderne. Eller enheder, der leverer værdifuld data om energi-forbrug til deres erhvervskunder," skriver PwC videre i rapporten.

"Efterhånden som alle typer af produkter bliver en standardvare, har virksomhederne kig på værdien i software for at kunne komme ind på nye markeder."

For både nye og gamle softwarevirksomheder vil fremtidens softwaremarked være præget af et vist kaos, mener PwC.

"Når grænserne imellem software, hardware og services bliver mindre klare, går teknologi-markederne en kaotisk tid i møde. Tumulten vil forvirre og måske overvælde nogle virksomheder, der har forskanset sig komfortabelt på deres traditionelle markeder og ikke er åbne for forandringer."

Sådan vinder du over konkurrenterne

PwC giver også et bud på, hvad det kræver, hvis man skal ende som en af vinderne på det softwaremarked, der venter forude:

"Dem, der er hurtige, fleksible og kloge i forhold til at vælge deres deres del af markedet og er i stand til at tage den passende forretningsmodel i brug, vil kunne hente omsætning fra forreningsområder, de aldrig havde forestillet sig."

Mens der altså foregår store forandringer i industrien, viser listen over verdens største softwarevirksomheder i dag, at det stadig i høj grad er de traditionelle spillere, der topper den.

Men alle kommer til at skulle håndtere forandringerne i de kommende år:

"I takt med at verden bliver mere og mere digital, ser vi i øjeblikket begyndelsen på enden på det traditionelle teknologimarked," lyder en kommentar på mail fra Leif Ulbæk Jensen, der er partner i den danske del af PwC.  

"Udviklingen er drevet af de nye forbrugsmodeller, og teknologivirksomheder kan ikke længere kun fokusere på et segment, såsom software eller hardware eller tjenester."

Du kan se resultaterne fra PwC-rapporten her.

Læs også:

Danske virksomheder klar til cloud: Dette vælger de

IBM mister terræn - bankes af pinden som verdens næststørste softwarefirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Capgemini varsler kæmpe offensiv på det danske SAP-marked: Vil ansætte op til 40 nye konsulenter i år
Den danske del af Capgemini vil tage en langt større bid af det danske SAP-marked, som ifølge dansk landechef Claus Rydkjær står overfor en mulig eksplosion som følge af overgangen til S/4HANA. Op til 40 nye ansatte skal gøre Capgemini i stand til at tredoble SAP-forretningen på bare et år. "Vi mener, tidspunktet er nu," siger Claus Rydkjær til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.