Dansk CIO på afgørende mission: Sådan skal fremtidens it fungere

It er ikke bare it. Det er en afgørende konkurrenceparameter, og noget som kunderne har tårnhøje forventninger til. Se hvordan DSV's CIO, Jesper Erichsen, arbejder med at levere it-løsninger, der gør en forskel.

Årets CIO 2014: Jesper Erichsen, CIO i transport og logistik-virksomheden DSV, er på vej til at tage hul på en ny it-strategi.

Hvordan it kan bidrage til værdiskabelsen hos DSV's kunder, lyder det grundlæggende tema.

"Vi begynder at kigge mere ud på vores brugere og særligt på DSV's kunder," fortæller han om den nye strategi, der ventes af være klar senere i denne måned og skal sætte kursen for it-arbejdet i DSV i de kommende år.

De seneste fire år har Jesper Erichsen og it-organisationen i DSV i høj grad haft fokus på konsolidering efter insourcing af it-opgaver fra Accenture og IBM.

"Det var vi færdige med i 2010, og siden da har vi arbejdet intensivt på at konsolidere både vores infrastruktur og vores applikations-landskab og på at globalisere det, så vi har mulighed for at skalere og dermed følge med den vækst-strategi, som DSV har lagt."

Den nye it-strategi bygger videre på det fundament, forklarer Jesper Erichsen, der er en af fem nominerede til titlen som Årets CIO 2014.

"Vi har fået skabt et fundament for at kunne gøre noget mere for vores kunder, og så er der også en tidsmæssig sammenhæng med DSV's overordnede strategi. Den handler grundlæggende om to ting: Om at komme tættere på vores kunder og om, hvordan vi sørger for, at vi driver vores forretning så effektivt som overhovedet muligt."

Det skal it sikre hos DSV
DSV fungerer som en mellemled i transport-industrien, idet virksomheden ikke selv har lastbiler, fly eller skibe. I stedet er det DSV, der sikrer, at tingene kommer fra A til B hurtigst muligt og mest effektivt.

"Vi er en service-virksomhed, og det er low-margin. Så hvordan sikrer vi, at vi giver kunderne noget, de ikke kan få andre steder, og at vi gør det så effektivt, at vi er i stand til at tjene penge?" lyder de centrale spørgsmål, som CIO'en har til opgave at komme med svar på ved hjælp af nye it-løsninger.

"En af de ting, it kan hjælpe med, er at skabe nogle unikke funktionaliteter for vores kunder og gøre det let for dem at bruge dem."

Et konkret eksempel på det er My DSV, der blandt andet giver kunderne adgang til track&trace og til informationer om, hvornår de skal begynde at se på fortoldningen, forklarer CIO'en.

"Det er også, at kunden har mulighed for at optimere sin egen supply chain ved at bruge nogle af de services, som vi giver ham, og at vi tilvejebringer nogle informationer for vores kunder, så de kan spare penge."

Sådan kan it hjælpe kunderne
Jesper Erichsen betegner det som en fuld digitalisering af supply chain. Han opridser et eksempel på, hvad det konkret vil sige:

Tre paller skal sendes fra Horsens til Budapest. I og med, at DSV ikke ejer lastbilen, og at chaufføren ikke er ansat hos DSV, kan han ikke bare blive udstyret med en mobil enhed - for næste dag kører han måske for en anden transport-virksomhed.

"Vi har så udviklet nogle apps, som chaufføren kan downloade til sin telefon. Det betyder, at når han afleverer pallerne i Budapest, så kan kunden derude skrive under på mobiltelefonen, så vi har et digitalt proof of delivery. Det kan vi sende tilbage til afsenderen, så han kan sende sin regning med det samme."

Førhen indebar den proces fysiske underskrifter og fax og kunne tage op til flere dage, forklarer Jesper Erichsen.

Et andet eksempel er, hvis der er en skade på noget af det, der er blevet transporteret.

"Det kan han indberette fuldt digitalt. Han skal ikke ringe op eller noget."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.