Artikel top billede

Ikke alle skal lære at få styr på forløkker og arrays, mens it-personligheden Linus Torvalds. Foto: Mikael Rieck

Linux-konge går mod strømmen: Alle skal da ikke lære at programmere

Programmering er ikke for alle, mener manden bag Linux. Han har dog et godt råd til alle dem, der er nysgerrige omkring, hvordan man med programmering får en computer til at makke ret.

Manden bag open source-styresystemet Linux, Linus Torvalds, synes det er nonsens, at alle kan og skal lære at programmere.

Senest har der ellers kørt en debat i både indenlandske og udenlandske medier og fra flere it-selskaber om, at flere børn skal lære at programmere og dermed bygge den næste hyperpopulære it-gigant og samtidig lære programmeringens nødvendige strukturerede tankegang.

Forslagene om at få alverdens folk til tastaturerne for at lære kodningens ædle kunst køber Linus Torvalds dog ikke ifølge Business Insider.

"Jeg tror faktisk ikke på, at alle nødvendigvis skal lære at kode, for det er ret specialiseret, og ingen forventer, at flertallet kan det. Programmering er jo ikke som at vide, hvordan man læser eller at løse basale matematiske opgaver," siger Linus Torvalds til Business Insider.

Rod med al teknik

Han synes dog, at folk skal forholde sig åbne for programmeringen og gerne kaste sig over det, hvis lysten melder sig.

Det skyldes i Linus Torvalds optik, at der sikkert er mange, der ikke vidste, de rent faktisk gerne vil lære at fortælle en computer, hvordan den skal opføre sig.

"Så på den måde synes jeg, at computerkurser i skolen er en storartet idé, selv om jeg ikke tror på den der 'alle skal lære at kode'-tendens," lyder det fra Linus Torvalds ifølge Business Insider.

Linux-kongens råd til nysgerrige kode-sjæle er at gøre som ham selv, da han voksede op med computere og teknologi omkring sig.

"Voks op med at rode ved alt teknisk, du kan komme i nærheden af. Skil tingene ad og se, om du kan sætte dem sammen igen. Men for de mennesker, der har brug for dette råd, er det nok allerede for sent," siger Linus Torvalds.

Læs også: 
Lille land går foran: Børn skal lære at programmere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere