Ikke alle skal lære at få styr på forløkker og arrays, mens it-personligheden Linus Torvalds. Foto: Mikael Rieck

Linux-konge går mod strømmen: Alle skal da ikke lære at programmere

Programmering er ikke for alle, mener manden bag Linux. Han har dog et godt råd til alle dem, der er nysgerrige omkring, hvordan man med programmering får en computer til at makke ret.

Manden bag open source-styresystemet Linux, Linus Torvalds, synes det er nonsens, at alle kan og skal lære at programmere.

Senest har der ellers kørt en debat i både indenlandske og udenlandske medier og fra flere it-selskaber om, at flere børn skal lære at programmere og dermed bygge den næste hyperpopulære it-gigant og samtidig lære programmeringens nødvendige strukturerede tankegang.

Forslagene om at få alverdens folk til tastaturerne for at lære kodningens ædle kunst køber Linus Torvalds dog ikke ifølge Business Insider.

"Jeg tror faktisk ikke på, at alle nødvendigvis skal lære at kode, for det er ret specialiseret, og ingen forventer, at flertallet kan det. Programmering er jo ikke som at vide, hvordan man læser eller at løse basale matematiske opgaver," siger Linus Torvalds til Business Insider.

Rod med al teknik
Han synes dog, at folk skal forholde sig åbne for programmeringen og gerne kaste sig over det, hvis lysten melder sig.

Det skyldes i Linus Torvalds optik, at der sikkert er mange, der ikke vidste, de rent faktisk gerne vil lære at fortælle en computer, hvordan den skal opføre sig.

"Så på den måde synes jeg, at computerkurser i skolen er en storartet idé, selv om jeg ikke tror på den der 'alle skal lære at kode'-tendens," lyder det fra Linus Torvalds ifølge Business Insider.

Linux-kongens råd til nysgerrige kode-sjæle er at gøre som ham selv, da han voksede op med computere og teknologi omkring sig.

"Voks op med at rode ved alt teknisk, du kan komme i nærheden af. Skil tingene ad og se, om du kan sætte dem sammen igen. Men for de mennesker, der har brug for dette råd, er det nok allerede for sent," siger Linus Torvalds.

Læs også: 
Lille land går foran: Børn skal lære at programmere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.