Artikel top billede

Ikke alle skal lære at få styr på forløkker og arrays, mens it-personligheden Linus Torvalds. Foto: Mikael Rieck

Linux-konge går mod strømmen: Alle skal da ikke lære at programmere

Programmering er ikke for alle, mener manden bag Linux. Han har dog et godt råd til alle dem, der er nysgerrige omkring, hvordan man med programmering får en computer til at makke ret.

Manden bag open source-styresystemet Linux, Linus Torvalds, synes det er nonsens, at alle kan og skal lære at programmere.

Senest har der ellers kørt en debat i både indenlandske og udenlandske medier og fra flere it-selskaber om, at flere børn skal lære at programmere og dermed bygge den næste hyperpopulære it-gigant og samtidig lære programmeringens nødvendige strukturerede tankegang.

Forslagene om at få alverdens folk til tastaturerne for at lære kodningens ædle kunst køber Linus Torvalds dog ikke ifølge Business Insider.

"Jeg tror faktisk ikke på, at alle nødvendigvis skal lære at kode, for det er ret specialiseret, og ingen forventer, at flertallet kan det. Programmering er jo ikke som at vide, hvordan man læser eller at løse basale matematiske opgaver," siger Linus Torvalds til Business Insider.

Rod med al teknik

Han synes dog, at folk skal forholde sig åbne for programmeringen og gerne kaste sig over det, hvis lysten melder sig.

Det skyldes i Linus Torvalds optik, at der sikkert er mange, der ikke vidste, de rent faktisk gerne vil lære at fortælle en computer, hvordan den skal opføre sig.

"Så på den måde synes jeg, at computerkurser i skolen er en storartet idé, selv om jeg ikke tror på den der 'alle skal lære at kode'-tendens," lyder det fra Linus Torvalds ifølge Business Insider.

Linux-kongens råd til nysgerrige kode-sjæle er at gøre som ham selv, da han voksede op med computere og teknologi omkring sig.

"Voks op med at rode ved alt teknisk, du kan komme i nærheden af. Skil tingene ad og se, om du kan sætte dem sammen igen. Men for de mennesker, der har brug for dette råd, er det nok allerede for sent," siger Linus Torvalds.

Læs også: 
Lille land går foran: Børn skal lære at programmere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere