Artikel top billede

Ikke alle skal lære at få styr på forløkker og arrays, mens it-personligheden Linus Torvalds. Foto: Mikael Rieck

Linux-konge går mod strømmen: Alle skal da ikke lære at programmere

Programmering er ikke for alle, mener manden bag Linux. Han har dog et godt råd til alle dem, der er nysgerrige omkring, hvordan man med programmering får en computer til at makke ret.

Manden bag open source-styresystemet Linux, Linus Torvalds, synes det er nonsens, at alle kan og skal lære at programmere.

Senest har der ellers kørt en debat i både indenlandske og udenlandske medier og fra flere it-selskaber om, at flere børn skal lære at programmere og dermed bygge den næste hyperpopulære it-gigant og samtidig lære programmeringens nødvendige strukturerede tankegang.

Forslagene om at få alverdens folk til tastaturerne for at lære kodningens ædle kunst køber Linus Torvalds dog ikke ifølge Business Insider.

"Jeg tror faktisk ikke på, at alle nødvendigvis skal lære at kode, for det er ret specialiseret, og ingen forventer, at flertallet kan det. Programmering er jo ikke som at vide, hvordan man læser eller at løse basale matematiske opgaver," siger Linus Torvalds til Business Insider.

Rod med al teknik

Han synes dog, at folk skal forholde sig åbne for programmeringen og gerne kaste sig over det, hvis lysten melder sig.

Det skyldes i Linus Torvalds optik, at der sikkert er mange, der ikke vidste, de rent faktisk gerne vil lære at fortælle en computer, hvordan den skal opføre sig.

"Så på den måde synes jeg, at computerkurser i skolen er en storartet idé, selv om jeg ikke tror på den der 'alle skal lære at kode'-tendens," lyder det fra Linus Torvalds ifølge Business Insider.

Linux-kongens råd til nysgerrige kode-sjæle er at gøre som ham selv, da han voksede op med computere og teknologi omkring sig.

"Voks op med at rode ved alt teknisk, du kan komme i nærheden af. Skil tingene ad og se, om du kan sætte dem sammen igen. Men for de mennesker, der har brug for dette råd, er det nok allerede for sent," siger Linus Torvalds.

Læs også: 
Lille land går foran: Børn skal lære at programmere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere