Artikel top billede

Lille land går foran: Børn skal lære at programmere

Allerede fra første klasse skal skolebørnene lære om software-udvikling.

I Estland vil man fremover tilbyde undervisning i programmering i alle skolernes klassetrin. Børnene skal lære at programmere software allerede fra 1. klasse. Det fortæller det statslige projekt Tiigrihüpe (estisk for tigerspring) i en meddelelse.

Dermed er Estland det første land i verden, hvor selv de mindste skolebørn kan få undervisning i software-udvikling.

Programmet ProgreTiiger starter med pilotprojekter på nogle af landets skoler til næste år og skal senere udvides til alle skoler. Det er frivilligt for eleverne, om de ønsker at lære programmering.

Senere skal det suppleres med programmerings-grupper for ældre børn og andre aktiviteter uden for klasseværelset.

Initiativet begrundes med den generelle mangel på it-folk i den hurtigt voksende it-branche i Estland.

Landet er blandt andet kendt for de mobile betalingstjenester fortumo og Erply - og den populære ip-telefoni-tjeneste Skype, som nu er ejet af Microsoft, blev også programmeret i Estland tilbage i 2003.

Estland har også været blandt de første i verden til at afholde et elektronisk valg, og landets hovedstad Tallinn blev allerede tidligt dækket med trådløse netværk.

I 2007 blev Estland udsat for det, der betegnes som verdens første cyberkrig, hvor landet blev overfaldet af formodede russiske hackere efter en strid om et mindesmærke i Tallinn fra Sovjet-tiden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere