Artikel top billede

Google udvikler alternativ til OpenSSL: Nu kommer 'BoringSSL'

Google vil udvikle sin egen version af vigtig krypteringskode, der har fået et ordentligt drag over nakken.

Google er i fuld gang med at udvikle sin egen udgave af krypterings-softwaren OpenSSL, der bliver udviklet til at passe bedre sammen med Googles øvrige software.

Google har ellers anvendt OpenSSL i årevis til kryptering, men har

Det skyldes ikke mindst, at OpenSSL står i centrum for et af forårets helt store sikkerhedsproblemer, Heartbleed, som hackere kan anvende til at stjæle data eller kompromittere selve den krypterede forbindelse.

Det kan du læse mere om her: Advarsel efter blødende sikkerhedshul: Skift dit password til Gmail og Facebook

Hertil kommer, at der fornylig er blevet fundet nye sårbarheder i OpenSSL. Det kan du læse mere om her: Ny alarm: OpenSSL bløder igen.

Googles nye OpenSSL-lignende krypterings-alternativ har fået arbejdstitlen 'BoringSSL,' og skal erstatte OpenSSL.

Når Google er færdig med udviklingsarbejdet, vil selskabet videregive det færdige resultat til OpenSSL, der er baseret på open source.

Google har gennem årene stået bag adskillige patches til OpenSSL, men de har ikke altid været kompatible med de API'er, som Google har anvendt.

Det har betydet, at Google har været nødt til at skrive nye og særligt tilrettede patches til eksempelvis Android og Chrome, så der i dag er omkring 70 patches i OpenSSL på tværs af forskellige kode-baser.

Det betyder, at kompleksiteten pludselig er blevet ret høj.

"Derfor skifter vi til en model, hvor vi importerer ændringer fra OpenSSL fremfor at 'rebase' oven på dem," skriver Google-udvikler Adam Langley på sin blog.

Google vil også arbejde på at optage kode-ændringer fra LibreSSL, der blev etableret i kølvandet på Heartbleed af en række udviklere, der var utilfredse med OpenSSL.

Folkene bag LibreSSL har siden gennemgået OpenSSL-koden for sårbarheder og indskrevet en række forbedringer i koden.

Læs også:

Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Manden bag kæmpe sikkerhedshul i OpenSSL: Det var ikke med vilje

Advarsel efter blødende sikkerhedshul: Skift dit password til Gmail og Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.