Artikel top billede

I Pandemic er opgaven at forhindre dødbringende sygdomme i at brede sig til hele kloden.

Fire gode brætspil til din tablet

Hvorfor slæbe brætspil med på ferien, når du kan have dem på din tablet?

Hey, That's My Fish!

Pingviner er nuttede væsner, der bor på flydende isflager og spiser fisk dagen lang - i hvert fald hvis Hey, That's My Fish! skal stå til troende.

Det er et veldesignet strategispil for hele familien, hvor selv de yngste kan spille med, og en omgang sjældent tager mere end fem til ti minutter.

Hver spiller placerer deres pingviner på den sekskant-inddelte isflage, og efter tur flyttes pingvinerne omkring for at gufle så mange fisk i sig som muligt, mens de felter der forlades synker i havet.

Spillepladen bliver konstant mindre, og kan en pingvin ikke længere bevæge sig nogen steder hen, ædes den af en spækhugger. Det er forbavsende enkelt og tilsvarende sjovt.

Itunes 

Google Play

Carcassonne

Carcassonne er en regulær brætspilklassiker, som fungerer lige så godt i den digitale version, som den gør på spisebordet.

Hver spiller trækker efter tur en brik fra en fælles bunke og skal så bruge den til at bygge og udbygge sine middelalderbyer og veje samt placere klostre. Små mænd placeres undervejs på det stadig voksende spilbræt for at gøre krav på bebyggelserne.

Spillet egner sig perfekt til tablet, dels fordi spillerne ikke har kort på hånden eller lignende, men udelukkende spiller mod hinanden på den fælles spilplade - dels fordi spillet selv holder styr på pointoptællingen.

Der kan tilkøbes diverse udvidelser inde i spillet, som gør det grundlæggende meget enkle og derfor børnevenlige spil lidt mere komplekst for voksne spillere.

Itunes 

Google Play

Pandemic: The Board Game

Rigtig mange brætspil handler om at konkurrere mod hinanden, hvilket er underholdende i et selskab bestående af gode tabere og vindere. I Pandemic er det imidlertid spillet i sig selv, der er modstanderen, mens deltagerne skal arbejde sammen for at vinde.

Spillerne er placeret i rollerne som ansatte ved Center for Disease Control i Atlanta, og skal forhindre fire dødbringende sygdomme i at brede sig ud over hele kloden.

Det er en kamp mod logistik, sygdomsudbrud og til tider uforudsigelige begivenheder - og et spil hvor for eksempel en tilsyneladende håndterbar opdukken af en virus i Mellemamerika pludselig eskalerer til den rene katastrofe og et tabt spil.

Som brætspil på tablet egner Pandemic sig - modsat sit fysiske forbillede - bedst til en enkelt spiller.

Itunes

Monopoly

Som brætspil kan Monopoly spores helt tilbage til starten af forrige århundrede, men denne digitale version bygger på den moderne udgave af spillet med prisangivelser i millionstørrelser og et minimum af nostalgi.

Det kan også ud fra et rent spildesignperspektiv diskuteres, om Monopoly rent faktisk er et godt spil - om vinderen er egentlig er den, der spiller bedst, eller blot er den, der sidst giver op.

Men undertegnedes unger holder af at spille Monopoly, når regnvåde timer skal fordrives i sommerhuset, og i de tilfælde er den digitale version af spillet langt at foretrække.

Brikkerne og pengesedlerne bliver aldrig væk, og spillet kan nemt gemmes væk, når solen igen titter frem bag skyerne.

Itunes

Google Play
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere