Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

I Pandemic er opgaven at forhindre dødbringende sygdomme i at brede sig til hele kloden.

Fire gode brætspil til din tablet

Hvorfor slæbe brætspil med på ferien, når du kan have dem på din tablet?

Hey, That's My Fish!

Pingviner er nuttede væsner, der bor på flydende isflager og spiser fisk dagen lang - i hvert fald hvis Hey, That's My Fish! skal stå til troende.

Det er et veldesignet strategispil for hele familien, hvor selv de yngste kan spille med, og en omgang sjældent tager mere end fem til ti minutter.

Hver spiller placerer deres pingviner på den sekskant-inddelte isflage, og efter tur flyttes pingvinerne omkring for at gufle så mange fisk i sig som muligt, mens de felter der forlades synker i havet.

Spillepladen bliver konstant mindre, og kan en pingvin ikke længere bevæge sig nogen steder hen, ædes den af en spækhugger. Det er forbavsende enkelt og tilsvarende sjovt.

Itunes 

Google Play

Carcassonne

Carcassonne er en regulær brætspilklassiker, som fungerer lige så godt i den digitale version, som den gør på spisebordet.

Hver spiller trækker efter tur en brik fra en fælles bunke og skal så bruge den til at bygge og udbygge sine middelalderbyer og veje samt placere klostre. Små mænd placeres undervejs på det stadig voksende spilbræt for at gøre krav på bebyggelserne.

Spillet egner sig perfekt til tablet, dels fordi spillerne ikke har kort på hånden eller lignende, men udelukkende spiller mod hinanden på den fælles spilplade - dels fordi spillet selv holder styr på pointoptællingen.

Der kan tilkøbes diverse udvidelser inde i spillet, som gør det grundlæggende meget enkle og derfor børnevenlige spil lidt mere komplekst for voksne spillere.

Itunes 

Google Play

Pandemic: The Board Game

Rigtig mange brætspil handler om at konkurrere mod hinanden, hvilket er underholdende i et selskab bestående af gode tabere og vindere. I Pandemic er det imidlertid spillet i sig selv, der er modstanderen, mens deltagerne skal arbejde sammen for at vinde.

Spillerne er placeret i rollerne som ansatte ved Center for Disease Control i Atlanta, og skal forhindre fire dødbringende sygdomme i at brede sig ud over hele kloden.

Det er en kamp mod logistik, sygdomsudbrud og til tider uforudsigelige begivenheder - og et spil hvor for eksempel en tilsyneladende håndterbar opdukken af en virus i Mellemamerika pludselig eskalerer til den rene katastrofe og et tabt spil.

Som brætspil på tablet egner Pandemic sig - modsat sit fysiske forbillede - bedst til en enkelt spiller.

Itunes

Monopoly

Som brætspil kan Monopoly spores helt tilbage til starten af forrige århundrede, men denne digitale version bygger på den moderne udgave af spillet med prisangivelser i millionstørrelser og et minimum af nostalgi.

Det kan også ud fra et rent spildesignperspektiv diskuteres, om Monopoly rent faktisk er et godt spil - om vinderen er egentlig er den, der spiller bedst, eller blot er den, der sidst giver op.

Men undertegnedes unger holder af at spille Monopoly, når regnvåde timer skal fordrives i sommerhuset, og i de tilfælde er den digitale version af spillet langt at foretrække.

Brikkerne og pengesedlerne bliver aldrig væk, og spillet kan nemt gemmes væk, når solen igen titter frem bag skyerne.

Itunes

Google Play
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.