Artikel top billede

Her er nyhederne i den næste udgave af Android

Her kan du se de nyheder, som du får i den næste version af Googles ultra-populære styresystem til din smartphone.

Google har fremvist den kommende version af firmaets styresystem til mobiler, Android L.

Den næste store opdatering af Android kan faktisk allerede hentes i en tidlig udgave.

Nederst i artiklen kan du se, hvordan systemet ser ud, når det er installeret på en Nexus 5-telefon.

Her kan du også få en fornemmelse af, hvordan det ser ud med nyheder i søgegigantens mobilplatform i forhold til den version, der hedder KitKat.

Tidlig version

Android L er netop efterfølgeren til Android Kit-Kat.

Mest påfaldende er det nye design.

Google kalder selv designet for "Material Design," som fremhæver dybdevirkning og animationer.

Det første, man bemærker under opstarten, er da også en ny og anderledes Google-animation, der ender ud i en opstartsguide.

Andre eksempler ses i indstillingsmenuen, der både har fået nyt ikon og nyt design. Samtidig har tastaturet har fået en ansigtsløftning i Android L.

Med Android L kommer også en række forbedringer som eksempelvis en nye låse-funktion, der gør, at telefonen er åben, hvis du samtidig bærer et andet apparat, som du har åbnet - for eksempel en tablet eller en bærbar computer eller lignende.

På den måde slipper du for at skulle taste din kode ind hele tiden.

Versionen bærer dog præg af, at der er tale om en tidlig version, som du skal være lidt forsigtig med at installere på din telefon.

Det skriver Amobil.no.

Efter at have installeret programmet, oplevede den norske mobilavis, at systemet gik ned flere gange i forsøget på at arbejde sig gennem opstarten.

Hvis du selv vil afprøve udgaven, kan den hentes hos Google, men efter Amobils test lyder anbefalingen at vente lidt endnu.

Der er stadig masser af fejlmeddelelser, og udgaven er for ustabil til brug på en telefon, der anvendes til dagligt brug.

Hvis du slet ikke kan vente med at installere programmet, er der dog en mulighed for at nedgradere til KitKat, hvis du fortryder, fortæller Google.

Du kan i øvrigt se hele Googles keynote, hvor firmaet præsenterer nyheder, herunder Android L, her.

KitKat mod L

TekTv sammenligner en ældre Nexus 4-telefon, der kører Android 4.4 KitKat, med en helt ny-opdateret Nexus 5 med Android L.

I videoen kan du se, hvordan den nye version tager sig ud i praksis.

Google har på sin store Google I/O-konference præsenteret en hel vifte af nye produkter, der snart vil være på vej til dig. Se nyhederne her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere