Artikel top billede

Vild spekulation: Er Apple i gang med at købe Disney?

It-selskabet Apple køber underholdningskoncernen Disney. Sådan lyder et vildt og vedvarende rygte fra USA, hvor der er flere ting, der taler både for og imod en storfusion.

It-selskabet Apple har i det foregående årti vokset i en hast, som få andre selskaber nogensinde har præsteret.

Den fyldte skattekiste hos æbleselskabet fra Silicon Valley har i tidernes løb sat gang i mange spekulationer omkring, hvordan Apple skal udvide forretningen og holde sine aktionærer glade.

Nu forudsiger det New York-baseret ventureselskab North River Ventures, at Apple vil opkøbe Disney-koncernen, som har en markedsværdi på svimlende 785 milliarder kroner.

Til sammenligning lyder Apples kassebeholdning på godt 825 milliarder kroner

Det skriver The Washington Post, som oplyser, at spekulationerne om en Apple-Disney-sammensmeltning har ligget højt på Wall Street-hajernes radar i flere år.

"Logikken er så ligetil, at handlen kunne ske i morgen," siger Francis McInerney fra North River Ventures.

"De to selskaber har en identisk måde at tænke på komplimentære markeder. Der er intet, de gør, som konkurrerer med hinanden. Samtidig vil en aftale mellem de selskaber blive et kraftcenter," spekulerer han, videre ifølge The Washington Post.

Derfor skal de gå sammen

Francis McInerney udsagn stammer ikke fra insider-viden fra hverken Apple eller Disney.

Derimod bygger spekulationen på hans egne analyser af selskabernes kulturer, deres fremtidsplanlægning af indtægter og virksomhedernes behov for at forblive profitable.

Blandt andet kan cloud computing bane vejen for at løse mange af Disneys udfordringer med at kunne udnytte ubegrænset computerkraft til meget få penge.

Samtidig kan en Apple-Disney-fusion for alvor kunne blive en superspiller på tv'et - en slags "Netflix på steorider", som Francis McInerney betegner det.

Derfor bliver handlen ikke til noget

Selvom der kunne være mange fordele for begge selskaber ved sådan en aftale, er der også mange årsager til, at Apple ikke køber Disney.

For det første er gigant-handler ikke ligefrem Apples stil. Da selskabet for nyligt købte it-selskabet Beats for 17 milliarder kroner, var det selskabets største opkøb nogensinde.

For det andet er Apples pengetank placeret uden for USA, og den vil blive beskattet, hvis den bliver bragt ind i Guds eget land for at købe Disney-koncernen, hvis administrerende direktør i dag sidder i Apples bestyrelse.

Et tredje spørgsmålstegn er, om de amerikanske konkurrencemyndigheder vil godkende en storhandel mellem to af USA's mest kendte og succesrige virksomheder.

Hverken Disney eller Apple har kommenteret på spekulationerne omkring en mulig fusion.

Læs også: 
Nu kan du få et drømmejob hos Apple - lær Siri at tale dansk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere