Artikel top billede

Topledere melder klart ud: Vi mangler disse it-medarbejdere

Manglen på de rette talenter hæmmer muligheden for at skabe nye forretningsområder og opnå vækst med digitale projekter. Her kan du se de områder, toplederne særligt føler, at de mangler talenter til.

Virksomheder verden over investerer i at udnytte digitalisering til at skabe nye forretningsmuligheder og øget vækst, men flere ting risikerer at hindre, at man udnytter potentialet fuldt ud.

Den største udfordring er manglen på de rette talenter, der kan realisere de digitale visioner.

Sådan lyder konklusionen fra rådgivningsfirmaet McKinsey på baggrund af en stor global undersøgelse blandt topledere med titler som CEO, CIO, CMO og CFO.

"Rundt regnet ni ud af ti ledere siger, at deres virksomheder har et presserende behov for digitale talenter inden for det kommende år - særligt inden for analytics, som CIO'er og chief technology officers peger på endnu mere end gennemsnittet," lyder det i McKinsey-rapporten.

Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Her mangler der de rette talenter

De 850 topledere fra store globale virksomheder har også svaret på, hvor man har det største behov for nye digitale talenter inden for de næste 12 måneder. Listen ser således ud:

1) Analytics og viden om data.
2) Mobil- og online-udvikling.
3) Ledelse af projekter og programmer.
4) Cloud og distributed computing.
5) Både ekspertise i it og forretning.
6) Applikations-arkitektur i virksomheden.
7) Cyber-sikkerhed.
8) Agil udvikling.
9) Styring af partnere og leverandører.
10) Data-arkitektur.

Læs også:

Disse fem ting spænder ben for de digitale projekter

Din chef i vildrede: Kan alt dette virkelig udrydde os

Kan it-chefen løse den vigtigste opgave af alle?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere