Millionkrav på vej mod 450 danske fildelere

I samarbejde med antipirater i Tyskland, Canada og Italien indleder Antipiratgruppen nu en ny jagt på fildelere. 100 danske brugere af tjenesten Direct Connect vil i morgen modtage erstatningskrav på i gennemsnit 80.000 kroner. Senere følger krav mod yderligere 350 danskere.

Antipiratgruppen er klar med nye erstatningskrav i millionklassen, knap halvandet år efter at gruppen først indledte en storoffensiv mod danske brugere af fildelingstjenester som Kazaa og Edonkey.

Denne gang er slaget rettet mod programmet DC++ - en udvidet klient til programmet Direct Connect - og 100 danske brugere af programmet vil i morgen, onsdag, modtage erstatningskrav fra Antipiratgruppen på i gennemsnit 80.000 kroner.

De 100 danske pirater har i gennemsnit gjort 5.000 musiknumre og 60 film tilgængelige for ulovlig kopiering gennem Direct Connect.

- Målet er at stoppe ulovlighederne. Samtidig er der en informationsdel i det, og vores ønske er, at ulovlig fildeling på nettet bliver sidestillet med almindelig butikstyveri, siger Michael Ritto, der er formand for den danske musikindustris brancheorganisation, IFPI.

International aktion

Aktionen sker i samarbejde med antipirater i Tyskland, Canada og Italien, hvor i alt 247 fildelere vil modtage erstatningskrav.

- Vi er med, fordi det danske musikmarked er hårdt ramt, og salget af musik er næsten halveret de seneste år. Samtidig er bredbåndsforbindelser til internettet meget udbredte i Danmark, siger Michael Ritto.

De 100 danske erstatningskrav i morgen bliver i den nærmeste fremtid fulgt op af krav mod yderligere 350 fildelere.

Antipiratgruppen er et samarbejde mellem musik- og filmbranchen, som i denne omgang føler sig hårdt ramt, fordi hurtigere forbindelser til internettet gør det nemmere at hente film fra nettet.

- Filmbranchen har været fredet i en periode, fordi det det krævede en del mere computerkraft og bedre internetforbindelser at downloade og sprede film over nettet. Men vi kan se det vokse dag for dag, og vi kan ikke sidde stille og vente på, at halvdelen af vores salg forsvinder på få år, siger Poul Dylov, der er formand for Foreningen af Danske Videogramdistributører.

Danskerne kender loven

Antipiratgruppen var pioner på området, da organisationen i slutningen af 2002 sendte erstatningskrav til omkring 150 fildelere.

Siden har amerikanske rettighedshavere fulgt det danske eksempel, hvilket i USA har givet meget dårlig omtale, blandt andet fordi der blev sendt erstatningskrav til unge piger.

Ifølge Antipiratgruppen viser en undersøgelse fra analyseinstituttet Gfk, at 73 procent af danskerne ved, at spredning af ophavsretsbeskyttet musik er ulovligt, mens 54 procent kender og støtter Antipiratgruppens aktioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere