Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

By fyldt med e-skrot: På besøg i Kinas store teknologi-losseplads

Guiyu er efter kinesisk standard en lille by med sine blot 150.000 indbyggere, men er blevet kendt som det sted, hvor verdens døde elektronik-affald bliver samlet. Tag med på besøg.

Ved den kinesiske sydkyst i Guangdong-provinsen ligger den efter kinesiske forhold lille by Guiyu, der er nogenlunde på størrelse med Odense.

Byen er samtidig kendt for at være blandt verdens allerstørste lossepladser for elektronik-affald.

Der findes knap 6.000 forskellige virksomheder i byen, hvoraf de fleste er familie-ejede foretagender, der arbejder med at splitte kasserede elektroniske apparater fra hinanden og udtage de materialer, der kan videresælges.

Her bliver motherboards, pc'er, mobiltelefoner, strømforsyninger og meget andet splittet ad i lange baner.

Computerworld News Services fotograf, Michael Kahn, har været på besøg i byen, der er en miljøbombe uden lige.

Elektronik-affaldet hober sig mange steder op, og forureningen er slem. Flere miljøorganisationer har endda kaldt Guiyu for verdens mest forurenede by.

Meget af affaldet brændes af, ligesom selve adskillelsesarbejdet ofte foregår på primitiv facon, hvilket forlængst har fået tungmetaller og andre giftige substanser til at sive ned i jorden overalt i byen.

På det seneste er der dog sket fremskridt, idet de kinesiske myndigheder har lanceret en plan, der skal få virksomhederne til i det mindste at flytte de mere farlige opgaver til en række særlige områder.

Ligeledes er myndighederne begyndt at skride ind over for miljøfarlig afbrænding af materialerne.
Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.