Her er et eksempel på de vandrette streger på en Macbook Pro 2011 - fra Apples support-forum.

Vrede Mac-brugere: Skærmen hakker og fryser - og Apple gør intet ved det

Klager over defekte Macbook Pro-maskiner på grund af den samme hardware-fejl hagler ned over Apple.

2011 var et fantastisk år for Apple.

Det år solgte virksomheden flere Mac-computere end nogensinde før, 17,8 millioner helt præcis, og således kunne Apple glæde sig over en fornem fremgang i Mac-forretningen.

Det er dog langt fra alle de forbrugere, der investerede i en Mac i 2011, der har kunnet juble ligeså meget som Apple.

For netop 2011-udgaven af Macbook Pro giver anledning til heftige debatter rundt omkring på nettet, hvor der tales mindre pænt om Apple og topproduktet Macbook Pro.

Her er problemerne
Problemet er ganske konkret, og der er mange, bøvler med det - og derfor er der også udbredt utilfredshed med, at Apple ikke har anerkendt det som en fabriks-fejl. 

Det er grafikprocessoren, der tilsynelandende stopper med at fungere efter nogen tid.

Nogle mener, at maskinerne har en defekt ved en lodning ved grafikprocessoren, og som en læser gør Computerworld opmærksom på - kan det gøre computerne fuldstændig ubrugelige.

Brugerne oplever blandt andet , at maskinerne ikke vil starte op, og at der er streger og forstyrrelser på skærmen.

Der er ikke bare tale om nogle få Macbook Pro-brugere, der har været uheldige.

Kræver reaktion fra Apple
Det ses blandt andet ved, at der er oprettet en digital underskriftsindsamling på websiden action.mbp2011.com, hvor der er flere end 10.000 personer, der bakker op om at kræve en reaktion fra Apples side.

"Send Apple en besked: Ejere af 2011-udgaven af Macbook Pro, der oplever omfattende GPU-fejl, vil ikke være tilfredse, før vores maskiner er gendannet til at være fuldt funktionsdygtige gennem et replacement-program uden omkostninger for brugerne," lyder det på hjemmesiden.

Brugerne begyndte for alvor at melde om problemer i 2013, så det er ikke fordi Apple ikke har haft tid til at undersøge sagen nærmere.

Og tavsheden skyldes heller ikke, at selskabet ikke er klar over, at nogle af maskinerne har en fejl - Apples eget support-forum er nemlig et af de steder, hvor debatten om de defekte maskiner kører for fulde drøn.

Eksempelvis er der en debattråd, der nærmer sig 1,5 millioner visninger og har 8.573 kommentarer.

"Jeg har præcis det samme problem. Det startede med den ekstreme vandrette forskydning, og så kunne jeg ikke genstarte (gik i stå ved lyseblå/hvid skærm) efter at have vist et "low res" Apple logo med horisontale striber igennem det," lyder det fra en bruger. Fejl ved AMD-grafikkort?
En bruger har et bud på, hvad problemet er: 

"Min mid 2011 Macbook Pro 8.2 med AMD Radeon HD6750 1024mb GPU har netop givet op. Ekstern skærm faldt ud og ved genstart kunne jeg kun få den (maskinen, red.) til at fungere i sikker tilstand eller enkeltbruger-mode, uden at den eksterne skærm var sluttet til."

"Det skyldes, at den i de tilstande skifter tilbage til Intel-delen af GPU'en, men så snart jeg loader et program, der kræver et skift AMD-delen af GPU'en, eller slutter den eksterne skærm til, fryser den blot, eller skærmen går i sort."

Tilsyneladende har de fleste brugere ikke haft problemerne fra starten af. I stedet begynder de pludselig at vise sig, efter at maskinen er blevet lidt ældre.

"Computeren virkede fint, da skærmen pludselig blev helt blå. Jeg var nødt til at tvinge den til en genstart. Siden da har skærmen haft fejl adskillige gange - hver gang kræves en hård genstart," lyder erfaringen fra en bruger blandt andet.

I en anden debattråd i Apples support-forum, kan man læse, at nogle brugere lever med problemerne til en vis grad.

"Min skærm har fejl i løbet af dagen, men selvom det er frustrerende, er det indtil videre til at leve med."

"Jeg håber ikke, at det bliver så slemt, som nogle har rapporteret," skriver en ejer af en Macbook Pro, der blandt andet oplever, at musen godt nok vil bevæge sig rundt på skærmen, men at alt andet fryser, hvorefter der skal en genstart til.

Er færdig med Apple
Mange skriver også om deres oplevelser med at sende maskinen til reparation.

De fleste er meget fortørnede over, at det er noget, de skal betale for, når der - ifølge dem - tydeligvis er tale om en gennemgående fabriksfejl fra Apples side.

"MBP 15" (fra starten af 2011) døde i går. Gik ned til butikken i dag for at høre, hvor meget det vil koste. Det ser ikke godt ud."

Apples Macbook Pro er generelt ganske glimrende maskiner - og prisen er da også derefter.

En 13-tommer Macbook Pro med Retina-skærm koster fra 10.099 op opefter, mens 15-tommer udgaven starter ved 15.399.

Måske er det netop på grund af de forholdsvis høje priser, og fordi Macbook Pro'en generelt bliver opfattet som en high-end produkt, at reaktionerne er så voldsomme.

En bruger skriver eksempelvis:

"Med mindre de kaldes tilbage, har jeg fået nok. Post Jobs-æraen har vækket folk. Det er en ny dag. Jeg foreslår, at vi stemmer med vores fødder."

Der har endnu ikke været nogen officiel anerkendelse af problemet fra Apples side.

Mac-brugerne fortsætter med at skrive om GPU-fejlen i diverse fora, og selvom tonen generelt er hård, er der dog også dem, der vælger at se det komiske i situationen - eksempelvis i en YouTube-video med titlen 2011 Macbook Pro: It just doesn't work.IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.