Artikel top billede

Google tredobler dusør: Scor 90.000 kroner på at finde en bug i Chrome

Google tredobler det beløb, som man har mulighed for at score i dusør, hvis man opdager en fuldfed bug i Chrome Der er en særlig grund til den pludselige tredobling. Se den her.

Google skruer gevaldigt op for de beløb, som man kan score, hvis man finder en bug i selskabets software.

Selskabet har hidtil haft pæn succes med at aktivere massevis af dusørjægere, der har trawlet Googles software igennem i jagten på bugs.

De hidtidige dusører for at finde en bug i Chrome har ligget mellem cirka 3.000 kroner og op til et maksimumbeløb på små 30.000 kroner.

Dette maksimum-beløb hæver Google nu til 90.000 kroner.

Frygter det sorte marked

Tredoblingen af den maksimale dusør sker af flere årsager.

Ikke mindst er Google nervøs for, at de teknisk begavede folk, der er i stand til at finde bugs så alvorlige, at de kandiderer til den maksimale dusør, også kan blive fristet til at sælge oplysningerne på det sorte marked.

Her er Google bange for, at de kan score store beløb på at sælge oplysninger om bugs, der er alvorlige nok til at kunne skade selskabet.

Tredoblingen af dusøren skal således ses som et forsøg på at udkonkurrere det sorte marked.

Samtidig er det blevet sværere at finde bugs i Chrome, der bliver mere og mere sikker, oplyser selskabet, og derfor vil selskabet gerne kvittere ordentligt, når det endelig lykkes.

Ifølge Google har dusørjægerne indtil videre opdaget mere end 700 sikkerheds-bugs i Chrome, hvilket i alt har udløst dusører på knap 7,5 millioner kroner.

Kan handle på børser med oplysninger

Der findes flere 'børser' på nettet, hvor man kan forsøge at sælge oplysninger om sårbarheder til andre.

De tæller blandt andet steder som Vupen og Netragard, der bliver anvendt af forskellige former for cyberkriminelle, som er på jagt efter nye sårbarheder, som de kan udnytte til at sprede malware.

"Vi er klar over, at vores dusører ofte er mindre end de beløb, som man kan hente disse steder. Til gengæld tilbyder vi offentlig anerkendelse af dine evner samt en mulighed for åbent at fortælle om dit arbejde," lyder det fra Google.

Og samtidig behøver man ikke bekymre sig om, hvorvidt de bugs, som man har fundet, anvendes til lyssky forehavender, skriver Tim Willis fra Chrome Security Team i en blog med overskriften 'Fewer bugs, mo' money.'

Top-dusørerne på omkring 90.000 kroner vil blive udbetalt for "i særklasse fantastiske opdagelser," skriver han.

Her kan du se Googles liste over de beløb, som selskabet vil betale for hvilke opdagelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere