Google tredobler dusør: Scor 90.000 kroner på at finde en bug i Chrome

Google tredobler det beløb, som man har mulighed for at score i dusør, hvis man opdager en fuldfed bug i Chrome Der er en særlig grund til den pludselige tredobling. Se den her.

Google skruer gevaldigt op for de beløb, som man kan score, hvis man finder en bug i selskabets software.

Selskabet har hidtil haft pæn succes med at aktivere massevis af dusørjægere, der har trawlet Googles software igennem i jagten på bugs.

De hidtidige dusører for at finde en bug i Chrome har ligget mellem cirka 3.000 kroner og op til et maksimumbeløb på små 30.000 kroner.

Dette maksimum-beløb hæver Google nu til 90.000 kroner.

Frygter det sorte marked
Tredoblingen af den maksimale dusør sker af flere årsager.

Ikke mindst er Google nervøs for, at de teknisk begavede folk, der er i stand til at finde bugs så alvorlige, at de kandiderer til den maksimale dusør, også kan blive fristet til at sælge oplysningerne på det sorte marked.

Her er Google bange for, at de kan score store beløb på at sælge oplysninger om bugs, der er alvorlige nok til at kunne skade selskabet.

Tredoblingen af dusøren skal således ses som et forsøg på at udkonkurrere det sorte marked.

Samtidig er det blevet sværere at finde bugs i Chrome, der bliver mere og mere sikker, oplyser selskabet, og derfor vil selskabet gerne kvittere ordentligt, når det endelig lykkes.

Ifølge Google har dusørjægerne indtil videre opdaget mere end 700 sikkerheds-bugs i Chrome, hvilket i alt har udløst dusører på knap 7,5 millioner kroner.

Kan handle på børser med oplysninger
Der findes flere 'børser' på nettet, hvor man kan forsøge at sælge oplysninger om sårbarheder til andre.

De tæller blandt andet steder som Vupen og Netragard, der bliver anvendt af forskellige former for cyberkriminelle, som er på jagt efter nye sårbarheder, som de kan udnytte til at sprede malware.

"Vi er klar over, at vores dusører ofte er mindre end de beløb, som man kan hente disse steder. Til gengæld tilbyder vi offentlig anerkendelse af dine evner samt en mulighed for åbent at fortælle om dit arbejde," lyder det fra Google.

Og samtidig behøver man ikke bekymre sig om, hvorvidt de bugs, som man har fundet, anvendes til lyssky forehavender, skriver Tim Willis fra Chrome Security Team i en blog med overskriften 'Fewer bugs, mo' money.'

Top-dusørerne på omkring 90.000 kroner vil blive udbetalt for "i særklasse fantastiske opdagelser," skriver han.

Her kan du se Googles liste over de beløb, som selskabet vil betale for hvilke opdagelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.