Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Her er tre gode Chromebooks som du bør overveje

Efter muligheden for NemID på JavaScript er Chromebooks strømmet til Danmark. Her er tre gode bud på en Chromebook-computer til dig.

Chromebooks har været på et hastigt indtog i de danske butikker og koster lige omkring de 2.500 kroner i gennemsnit.

Det er computere, som har lige præcis det mest nødvendige hardware for at kunne sende - og hente - al data fra skyen. Googles sky. 

Nogle kører intels Celeron-processor imens andre kører ARM-processorer som Samsungs Exynos-processor eller Nvidias Tegra K1, men fælles er, at det ikke er stærke computere i samme stil som egentlige Windows eller Mac-bærbare.

Derfor kan de heller ikke køre egentlige programmer, men fungerer i stedet i Googles browser Chrome i form af tilføjelser - et andet ord for apps. 

Samsung har netop stoppet deres salg af bærbare i Europa, og dermed også salget af Chromebooks.

Der er dog stadig butikker på markedet, som sælger deres lager af Samsung Chromebooks, men ellers kommer både HP, Toshiba, Acer og Lenovo med chromebooks.

Her er tre gode bud på Chromebooks. Bemærk, at vi ikke har haft dem i hænderne, men vurderer ud fra specifikationer og research.

Acer Chromebook 13 (HD/FHD)(CB5-331-T8ME/CB5-331-T7H5)
Acer har været på Chromebook-vognen siden dag et, og har egentlig givet et par ganske udmærkede produkter.

Vi testede selv C720 med touchs-kærm tidligere, hvilket i sig selv var en rigtig god computer, selv om jeg dengang ikke var tilfreds med Chrome OS.

Nu kommer Acer så med deres næste generation af Chromebooks. Acer Chromebook 13 HD og 13 FHD.

De to modeller er næsten ens med den lille forskel, at den ene har en FullHD-skærm på 1080p og 11 timers batteri, og den anden har en HD-skærm på 720p og en batterilevetid på 13 timer.

Prisforskellen er ifølge EDBpriser kun omkring de 100 kroner, så det er op til dig, om du vil ofte to timers strøm på en FullHD-skærm.

Det er desuden den nye Tegra K1-processor fra Nvidia, som sidder i Chromebooken.

Pris: 3.095-3.195 kroner.

Lenovo N20p Chromebook

Lenovo kommer med sin nyeste Chromebook i form af N20p.

"p'et" virker til at være et kaldenavn inden for Chromebooks til at indikere touch.

I hvert fald havde Acer's 720p også touch, hvilket Lenovo N20p også har.

Touch fungerer okay på Chrome OS, selv om det stadig er sparsomt med steder, hvor det virkelig giver mening.

Med de kommende Android-apps kan det dog være, at det ændrer sig.

N20p har en Celeron-processor fra Intel med 16 gigabyte lager og en HD-skærm sammen med samme høje batterilevetid som de fleste andre Chromebooks.

Pris: 2.595 kroner.

HP Chromebook 14

HP laver nok de pæneste Chromebooks på markedet, hvis vi ikke medregner den smukke, men hamrende dyre, Google Pixel, som alligevel ikke kan købes i Danmark.

Med stærke farver skiller de sig i hvert fald ud, og de er udstyret med en Celeron-processor ligesom Lenovo'en.

Ligesom Lenovo'en har den også touch-skærm og er udstyret med 16 gigabyte ram.

Pris: 2.595 kroner.

Læs også: Adobe satser på [b]Chromebook - starter med Photoshop[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.