Artikel top billede

Spar Nord skifter it-system og sparer 55 millioner kroner med et snuptag

Spar Nord har opsagt sin aftale med Skandinavisk Data Center og fundet en ny partner til det fremtidige samarbejde på it-området. Det udløser en besparelse på 55 millioner kroner.

Spar Nord har i dag fyret sin tidligere platformsleverandør Skandinavisk Data Center (SDC) til fordel for en ny kontrakt med Bankernes EDB Central (BEC), der ligger i Roskilde.

Dermed overgår Spar Nord til BEC's it-platform for bankdrift.

Konverterings-omkostningerne i forbindelse med skiftet til den nye it-platform forventes at være på 40 millioner kroner.

Ifølge banken vil den udgift dog blive afløst af en massiv besparelse.

"De årlige besparelser for Spar Nord affødt af konverteringen forventes at være i niveauet 35 millioner kroner i 2016 og i niveauet 55 millioner kroner i årene herefter," skriver banken i en pressemeddelelse.

Næststørste kunde forsvinder

Spar Nord er SDC's næststørste kunde, der tegner sig for 14 procent af omsætningen i SDC.

Direktøren mener dog ikke, at det vil præge SDC i væsentlig grad.

"Det er naturligvis beklageligt, da vi har haft et langt og godt samarbejde med Spar Nord. Det er dog glædeligt, at SDC i dag er i en situation, hvor beslutningen ikke i væsentlig grad svækker SDC, da det opvejes af vækst i omsætningen med vores øvrige kunder samt nye kunder," fortæller SDC's administrerende direktør Jesper Scharff.

I 2013 landede bankernes it-selskab SDC i øvrigt et dundrende millionunderskud, fordi et it-projekt gik helt galt.

Fra Spar Nord er tilfredsheden med den nye it-platform - og de sparede penge - til at få øje på.

"Aftalen sikrer os en betydelig positiv økonomisk effekt og dels stiller os stærkere i den fremtidige konkurrence om at tilbyde vores kunder og medarbejdere de bedst mulige digitale løsninger," skriver bankdirektør John Lundsgaard, der er ansvarlig for it-området i Spar Nords direktion, i en pressemeddelelse.

Læs også: Dansk bankkæmpe: Derfor er omstridt it-system så godt

BEC's bestyrelsesformand Gert R. Jonassen hilser naturligvis også den nye kunde velkommen, men siger samtidig, at "det er naturligvis ikke bare lige at skifte it-leverandør."

Den praktiske overgang fra SDC's til BEC's platform forventes at ske i 2016, så der er lidt forberedelsestid.

Læs også:
SDC's nye direktør: Her er mine fremtids-planer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere