Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Fem nyttige links: Alt dette ved Google om dig og dit liv

Her er fem links til sider, der fortæller dig alt om, hvad Google ved om din søgehistorik, hvor du har været, og hvem du er.

Google er din bedste ven, når du skal finde information om det nyeste indenfor it og har glemt hvordan man staver til Computerworld.dk.

Men det er også der, du søger hen med dine pinlige spørgsmål om, hvordan skal usb-stikket skal vende, eller hvorfor hønen gik over vejen.

Desværre for dig er søgegiganten ikke en envejstjeneste. Google lærer også noget om dig. Og hvis du er typen, der på godt og ondt har taget Android til dig, så er det ikke så lidt, Google ved.

Det skriver Cloudfender.

Fem ting Google ved om dig

Alle de informationer, som Google har om dig, kan du få lov til at se - eller er din kæreste logget ind med sin Google-konto, så kan det for nogen være besnærende lige at lære lidt om hans eller hendes søgehistorik.

Mange år med Mads og Monopolet har dog lært os, at der sjældent kommer noget godt ud af at snage i det dulgte. I stedet anbefales en åben dialog, ærlighed og tillid til din partner.

Her er fem links til sider, der fortæller dig alt om, hvad Google ved om din søgehistorik, hvor du har været, og hvem du er.

1. Lær hvad Google helt grundlæggende ved om dig

Google bygger en profil op på dig med grundlæggende informationer som alder, køn og interesser. Den viden bliver brugt til de uendelige reklamer om datingservices eller velgørende organisationer.

Googles grundlæggende profil

2. Google ved, hvor du har været

Har du slået lokation til på din Android-enhed, så ved Google præcis, hvor du er, og med hvilken hastighed du bevæger dig. Det kan være meget sjovt - eller meget afslørende.

Googles lokationshistorik

3. Her er din søgehistorik

Ikke overraskende ved søgemaskinen også, hvad du søger på. Og det kan være rigtig træls, hvis andre kommer til at se, hvad du søger på sent om aftenen. Det er jo der, du køber gaver og tjekker vejrudsigter. Og sådan.

Googles søgehistorik

4. Google er med dig

Ligesom filmen "Her", hvor Scarlett Johansson altid er med i øret fra din telefon, så følger Google også dig rundt. Telefon, tablet, ur, computer, fjernsyn - søgemaskinen er snart med overalt.

Google enheder

5. Disse apps har snablen i Google-brønden

Google ved en masse om dig, men du giver også tredjeparts apps adgang til disse data. Det kan være AirBnB, et fjollet arkade-spil eller Microsoft.

Apps med Google-tilladelser

6. Google take-out

Læse her eller med hjem? Google giver dig også muligheden for at samle alt, hvad selskabet ved om dig i en .zip-mappe, som du kan downloade og læse i ro og mag senere.

Men det kan tage lang tid (flere timer og måske flere dage) at oprette e-mailarkiver som som zip-filer, oplyser Google.

Google eksport

Læs også:

Derfor er der huller i halvdelen af de mest populære Android-apps

Vi er klar til at logge hele vores liv: Nu mangler vi bare it-løsningerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.