Artikel top billede

Apple-stifter: Historien om de første Apple-computere er løgn

Historen om, at de første Apple-maskiner blev designet i Steve Jobs' forældres garage, er løgn, siger Apple-medstifter Steve Wozniak. Men hvor blev de så udviklet? Få svaret her.

I mange år har historien om Apples grundlæggelse været ret fasttømret:

Selskabet blev stiftet af vennerne Steve Jobs og Steve Wozniak, der sammen med de første ansatte begyndte at eksperimentere med at samle computere i Steve Jobs' forældres garage.

Det ihærdige udviklings-arbejde i garagen ved Jobs-familiens hus førte til udviklingen af den allerførste Apple-computer, Apple I.

Den kan du læse mere om her: 38 år gammel Apple-computer skal sælges - eneste kendte eksemplar solgt direkte fra Steve Jobs' værksted.

Aldrig i garagen

Men historien passer faktisk ikke, lyder det nu fra Steve Wozniak, der i et interview med Bloomberg fortæller, at historien er en myte.

"Vi designede intet i garagen. Vi legede ikke med breadboard. Vi byggede ikke prototyper, og vi planlagde ikke nye produkter der," siger han.

I stedet blev garagen anvendt som åndehul for de ambitiøse unge computer-byggere, der var vældigt opslugte af deres projekt.

"Garagen spillede faktisk ikke den store rolle i begyndelsen bortset fra, at det var et sted, hvor vi kunne føle os hjemme. Vi havde ingen penge, og man er jo nødt til at arbejde der hjemmefra, når man er flad," siger han.

Her blev arbejdet egentlig udført

I stedet blev en væsentlig del af arbejdet med at udvikle og bygge den første Apple-computer udført hos Hewlett-Packard, hvor Steve Wozniak arbejdede.

Det var hos Hewlett-Packards at Steve Wozniak designede og samlede de første eksemplarer af Apple-computerne.

Her byggede han de første mock up's af computerne og loddede og skruede modellerne sammen i jagten på den endelige models form, udseende og funktion.

Det skete i hans såkaldte 'cubicle' - altså hans lille aflukke.

"Det var en fantastisk tid, hvor jeg havde mulighed for mange sideprojekter. Jeg var der i fem år til sommeren 1975, hvor jeg byggede den første Apple-computer. Sommeren efter byggede jeg Apple II-computeren," fortæller han til Bloomberg.

Han fortæller dog, at de første Apple-computere ganske rigtigt blev samlet i Jobs-familiens garage, når først designet var færdigt og klart.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere