Artikel top billede

Apple-stifter: Historien om de første Apple-computere er løgn

Historen om, at de første Apple-maskiner blev designet i Steve Jobs' forældres garage, er løgn, siger Apple-medstifter Steve Wozniak. Men hvor blev de så udviklet? Få svaret her.

I mange år har historien om Apples grundlæggelse været ret fasttømret:

Selskabet blev stiftet af vennerne Steve Jobs og Steve Wozniak, der sammen med de første ansatte begyndte at eksperimentere med at samle computere i Steve Jobs' forældres garage.

Det ihærdige udviklings-arbejde i garagen ved Jobs-familiens hus førte til udviklingen af den allerførste Apple-computer, Apple I.

Den kan du læse mere om her: 38 år gammel Apple-computer skal sælges - eneste kendte eksemplar solgt direkte fra Steve Jobs' værksted.

Aldrig i garagen

Men historien passer faktisk ikke, lyder det nu fra Steve Wozniak, der i et interview med Bloomberg fortæller, at historien er en myte.

"Vi designede intet i garagen. Vi legede ikke med breadboard. Vi byggede ikke prototyper, og vi planlagde ikke nye produkter der," siger han.

I stedet blev garagen anvendt som åndehul for de ambitiøse unge computer-byggere, der var vældigt opslugte af deres projekt.

"Garagen spillede faktisk ikke den store rolle i begyndelsen bortset fra, at det var et sted, hvor vi kunne føle os hjemme. Vi havde ingen penge, og man er jo nødt til at arbejde der hjemmefra, når man er flad," siger han.

Her blev arbejdet egentlig udført

I stedet blev en væsentlig del af arbejdet med at udvikle og bygge den første Apple-computer udført hos Hewlett-Packard, hvor Steve Wozniak arbejdede.

Det var hos Hewlett-Packards at Steve Wozniak designede og samlede de første eksemplarer af Apple-computerne.

Her byggede han de første mock up's af computerne og loddede og skruede modellerne sammen i jagten på den endelige models form, udseende og funktion.

Det skete i hans såkaldte 'cubicle' - altså hans lille aflukke.

"Det var en fantastisk tid, hvor jeg havde mulighed for mange sideprojekter. Jeg var der i fem år til sommeren 1975, hvor jeg byggede den første Apple-computer. Sommeren efter byggede jeg Apple II-computeren," fortæller han til Bloomberg.

Han fortæller dog, at de første Apple-computere ganske rigtigt blev samlet i Jobs-familiens garage, når først designet var færdigt og klart.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.