Computerworld it-komet 2014: Her er vinderne

Hvem er bedst til rå vækst, og hvilken del af it-branchen kommer de dygtigste fra? Det har vi sat os for at finde svarene på med analysen Computerworld it-komet 2014.

Mens finanskrisen så småt er ved at slippe taget, er forventningerne til vækst stadig mere nærværende, og på Computerworld beskæftiger vi os dagligt med virksomhederne i branchen, deres udfordringer, nye produkter, nye markeder.

Men hvem er egentlig bedst til at omsætte den spirende optimisme til kolde kontanter?

Hvem kan smykke sig med titlen Computerworld it-komet 2014?

Analyse af virksomhederne i Brancheguiden
For at finde svaret har vi foretaget en regnskabsanalyse af de godt 1.300 virksomheder, som er registreret i Computerworld Brancheguiden.

Guiden er den mest komplette oversigt over de virksomheder i branchen, som afleverer offentligt tilgængelige regnskaber.

For at få så mange virksomheder med i analysen som muligt har vi valgt at fokusere på virksomhedernes vækst i resultat af primær drift i de to seneste regnskabsår - typisk 2012 og 2013.

Stort set alle oplyser resultatet af primær drift - såkaldt EBIT - som populært sagt er omsætning minus udgifter til det, der skal til for at realisere omsætningen - altså udvikling, produktion, salg og administration. EBIT er det målepunkt, som i de fleste tilfælde siger mest om et selskabs driftsmæssige udvikling.

600 virksomheder på bruttolisten
Computerworld har valgt at begrænse listen til de selskaber, der i foregående regnskabsår præsterede et resultat af primær drift på over 500.000 kroner. Det giver en bruttoliste på omtrent 600 virksomheder.

Virksomhederne i Brancheguiden er også opdelt i 23 branchekategorier, og vi har også fundet de dygtigste til vækst i hver kategori.

Softwarefirmaet PBJ A/S er blandt top ti og vinder kategorien Branchesoftware. Du kan læse mere om virksomheden her.

De store virksomheder har deres egen kategori - sværvægterne - som har præsteret et resultat af primær drift i det seneste regnskab over 50 millioner kroner. Her har vi også fundet en vinder.

Vi har samlet alle resultaterne i Computerworlds store årsnummer, som du kan hente helt gratis her.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
"Huawei vil ikke have, at man begår en fejl. Det er helt ekstremt rigidt. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Så nej, jeg er slet ikke urolig for, at Huawei skulle spionere"
"Men så mødte jeg ledelsen i Huawei. Og jeg blev altså dybt imponeret over selskabets tilgang til udvikling og fokus på kundernes behov og på, hvor mange penge, man mener, at man skal bruge på research and development for at være sustainable over tid. Den fokusering, synes jeg, er exceptionel, og den har jeg ikke set hos andre leverandører på samme måde."
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.