Artikel top billede

Computerworld it-komet 2014: Her er vinderne

Hvem er bedst til rå vækst, og hvilken del af it-branchen kommer de dygtigste fra? Det har vi sat os for at finde svarene på med analysen Computerworld it-komet 2014.

Mens finanskrisen så småt er ved at slippe taget, er forventningerne til vækst stadig mere nærværende, og på Computerworld beskæftiger vi os dagligt med virksomhederne i branchen, deres udfordringer, nye produkter, nye markeder.

Men hvem er egentlig bedst til at omsætte den spirende optimisme til kolde kontanter?

Hvem kan smykke sig med titlen Computerworld it-komet 2014?

Analyse af virksomhederne i Brancheguiden

For at finde svaret har vi foretaget en regnskabsanalyse af de godt 1.300 virksomheder, som er registreret i Computerworld Brancheguiden.

Guiden er den mest komplette oversigt over de virksomheder i branchen, som afleverer offentligt tilgængelige regnskaber.

For at få så mange virksomheder med i analysen som muligt har vi valgt at fokusere på virksomhedernes vækst i resultat af primær drift i de to seneste regnskabsår - typisk 2012 og 2013.

Stort set alle oplyser resultatet af primær drift - såkaldt EBIT - som populært sagt er omsætning minus udgifter til det, der skal til for at realisere omsætningen - altså udvikling, produktion, salg og administration. EBIT er det målepunkt, som i de fleste tilfælde siger mest om et selskabs driftsmæssige udvikling.

600 virksomheder på bruttolisten

Computerworld har valgt at begrænse listen til de selskaber, der i foregående regnskabsår præsterede et resultat af primær drift på over 500.000 kroner. Det giver en bruttoliste på omtrent 600 virksomheder.

Virksomhederne i Brancheguiden er også opdelt i 23 branchekategorier, og vi har også fundet de dygtigste til vækst i hver kategori.

Softwarefirmaet PBJ A/S er blandt top ti og vinder kategorien Branchesoftware. Du kan læse mere om virksomheden her.

De store virksomheder har deres egen kategori - sværvægterne - som har præsteret et resultat af primær drift i det seneste regnskab over 50 millioner kroner. Her har vi også fundet en vinder.

Vi har samlet alle resultaterne i Computerworlds store årsnummer, som du kan hente helt gratis her.