Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Mærsk Data dropper Finland

Med salget af sine SAP-aktiviteter i Finland har Mærsk Data trukket sig helt ud af det finske marked. Datterselskabet R5 Finland er sammen med 25 ansatte solgt til det finske konsulentfirma Solteq for et større millionbeløb. I stedet skal der nu fokuseres på vækst og overskud i resten af Norden.

Mærsk Data fokuserer sine SAP-kræfter og har solgt datterselskabet R5 Finland med 25 ansatte for et større millionbeløb til det finske konsulentfirma Solteq.

Salget skal give Mærsk Data bedre mulighed for SAP-vækst i Danmark, Sverige og Norge, hvor datterselskabet R5 stadig er repræsenteret.

- Vi ønsker at vokse og mener, at vi bruger vores midler bedst ved at gøre det i resten af Norden. Mærsk Data har ikke andet i Finland, og det er nemmere for os at vokse i Skandinavien, hvor vi har noget i forvejen, siger Søren B. Sørensen, administrerende direktør for R5 Gruppen.

Mærsk Datas SAP-selskab

Lige nu går foregår væksten organisk, men han vil ikke afvise, at selskabet skal på opkøb for at nå tilstrækkelig vækst.

R5 Gruppen er Mærsk Datas kompetencecenter for SAP og blev sidste år udvidet til Sverige med købet af konsulenthuset Epona, som under navnet R5 Consulting AB i dag har 35 ansatte.

Sammen med omkring 60 ansatte i Danmark og 30 i Norge bringer det R5 Gruppen op på 125 ansatte samlet i Norden. R5 Gruppen var oprindelig en del af Aston Group, men blev i oktober 2002 købt af Mærsk Data, da Aston ville fokusere på produkter fra Microsoft.

Søren B. Sørensen har været direktør for selskabet i fire år og oplyser, at R5 Gruppen fik et lille underskud sidste år, men at forretningen nu er på rette vej.

- Vi har haft en rigtig god afslutning på sidste år og en rigtig god start i år. Vores primære mål er at have overskud og det kommer vi også til i år, siger han.

Implementerer SAP i Mærsk Data

R5 Gruppen sælger SAP-ydelser både i og uden for Mærsk Data Gruppen, og er for tiden i gang med at implementere SAP i Mærsk Data.

Det danske aktieselskab fik sidste år et underskud på 2,7 millioner kroner ud af en nettoomsætning på godt 80 millioner kroner mod et overskud på 7,3 millioner kroner året før.

Det finske konsulenthus Solteq er noteret på den finske børs og vil videreføre aktiviteterne i Finland som en del af deres ydelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere