Artikel top billede

Sådan virker Microsofts nye Hologram-briller

Den helt store overraskelse ved Microsofts store Windows 10-event var uden tvivl de nye HoloLens-briller. Et par briller, som mest af alt minder om en Sci-fi-drøm. Se hvordan de virker her.

Gemt i en kælder under Microsofts Visiting Center i Redmond har et hold udviklere arbejdet på et hemmeligt projekt i flere år.

Kun få vidste, hvad der foregik i kælderen, og for en gang skyld var der ingen lækager af information overhovedet.

I kælderen blev HoloLens og Microsoft Holographics udviklet. Og i går under Microsofts Windows 10-event blev tæppet så for første gang løftet, så verden kunne se, hvad der er blevet bygget i kælderen.

Brillerne er et headset, som viser et ekstra lag af hologrammer på verden omkring dig.

Du kan have virtuelle computerskærme foran dig, 3D-figurer til at arbejde på, som svæver foran dit ansigt, eller have Minecraft-landskaber i hele din stue, som du kan bygge på - eller sprænge i luften.

Minder om Oculus Rift, men det er noget helt andet

Det lyder måske meget som noget, du har hørt før.

Facebook opkøbte sidste år Oculus Rift, som er på vej lidt i den samme retning. Og så alligevel ikke.

For Oculus Rift forsøger at tage dig med ind i sin virtuelle verden, og lade dig blive en del af den. Tag brillerne på, og du har trådt igennem porten til Narnia.

HoloLens forsøger at gå en anden vej. Her blandes den virkelige verden med den virtuelle.

Kameraer på fronten af brillerne registrerer dine omgivelser i realtid og placerer virtuelle objekter i forhold til dit bord, væg eller vindue.

Et Skype-opkald kan for eksempel blive taget ved at flippe med fingeren, og video-billedet vil bogstaveligt talt glide op igennem bordet.

Er det her begyndelsen på en ny æra?
"Holographic Computing" har længe været en drøm på niveau med flyvende biler og rumkolonier, som man kun ser i science fiction-film.

Derfor er det også spændende at se, hvordan det kommer til at gå for briller som HoloLens. Bliver det den næste platform i stedet for tablets, eller bliver det 3D-fjernsyn om igen, da ingen vil gå rundt med brillerne på?

Filmene herunder er fra Microsoft selv. USA's rumagentur, NASA, har allerede taget brillerne til sig og fortæller om, hvordan de allerede i april forventer at bruge brillerne sammen med Curiosity, en af to robotter på Mars som stadig kører rundt.

Du kan også se brillerne i brug i en mere "live-udgave". Det gør du ved at se dette link og spole hen til 1.53.20 - Der starter en livetest af systemet.

Læs også: Eksperterne helt oppe at ringe: Derfor får Microsoft et stort comeback med Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere