Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Microsoft går efter virksomhederne med to nye telefoner og gratis Office

Microsoft er klar med to nye mobiltelefoner, 640 og 640XL, som begge er telefoner, der i Norden skal rettes mod virksomheder. Se her, hvad selskabet har i ærmerne.

Mobile World Congres, Barcelona: Microsoft kæmper med at få folk til at benytte Windows Phone, Microsofts smartphone-system.

Selv om der er specifikke markeder som eksempelvis Italien, hvor Windows Phones klarer sig godt, er markedsandelene ikke noget at råbe hurra for.

Tallene kører mellem fem og to procent på globalt niveau, men Mirosoft har en klar strategi for at vende den kedelige trend alt efter hvilket marked, som selskabet henvender sig mod.

Først og fremmest kommer Windows Phones i et hav af størrelser rettet mod udviklingslande langt fra Danmark.

Måske mere interessant for os nordboere har Microsoft en strategi om at fange virksomhederne.

Det skal blandt andet ske ved Microsofts to nye telefoner i "mellem"-segmentet: 640 og 640XL.

De to modeller har næsten samme hardware, men XL-modellen har en større skærm og et bedre kamera.

Telefon til virksomheder

Selv om Microsoft ikke vil ud med salgstal - ligesom alle andre virksomheder - peger virksomheden på, at Danmark har taget godt imod Windows Phones - specielt på virksomhedsniveau.

Mange virksomheder i Danmark benytter sig af Windows-computere og infrastruktur som Azure, Skype, Lync eller Sharepoint.

Derfor vil Microsoft vil gøre det til et naturligt valg for firmaer at vælge Windows Phones.

"Når virksomheder for eksempel allerede bruger Exchange, så giver Windows Phones jo den bedste mening, og specielt når nu Windows 10 udkommer. Jamen, så er det i mine øjne en no-brainer, " forklarer Ossi Korpela, Microsofts General Manager Devices for Skandinavien.

Med Windows 10 bliver der endnu mere binding mellem desktop og smartphonen, hvis altså du har en Windows Phone mellem hænderne.

Det efterfølgende device management skulle ligeledes blive lettere.

Fuldt fungerende Office medfølger

Det er tydeligt, at enterprise igen er i fokus for Microsoft.

Hele presseeventet ved MWC mandag osede af business-fokus, og de universal apps, som for første gang blev fremvist, var alle produktionsprogrammer som eksempelvis Outlook og Excel.

Og sammen med 640 følger der en fuldt fungerende Office 365-pakke med et år gratis abonnement med - ikke blot til telefonen, men også til en enhed mere som for eksempel din iPad, Windows- eller Mac-computer.

Og målet i Danmark er de store virksomheder og institutioner.

De to telefoner koster henholdsvis 1.299 kroner og 1.799 kroner, hvilket kan være en tredjedel af en af de dyre flagskibstelefoner, som mange firmaer bruger som firmatelefon.

"Selvfølgelig skal telefonen kunne nok til, at den er god at bruge, men skal den offentlige sektor bruge 5.000 kroner på en topmodel til hver eneste ansatte, eller skal de bruge 1.300 kroner på vores - som de endda kan spare en Office-licens på i samme omgang," siger Ossi Korpela.

640 kommer til Danmark 16. april, og 640XL følger efter i begyndelsen  af maj.

Læs også: Første kig på Microsofts Universal Apps: Alt arbejder sammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.