Artikel top billede

Microsoft går efter virksomhederne med to nye telefoner og gratis Office

Microsoft er klar med to nye mobiltelefoner, 640 og 640XL, som begge er telefoner, der i Norden skal rettes mod virksomheder. Se her, hvad selskabet har i ærmerne.

Mobile World Congres, Barcelona: Microsoft kæmper med at få folk til at benytte Windows Phone, Microsofts smartphone-system.

Selv om der er specifikke markeder som eksempelvis Italien, hvor Windows Phones klarer sig godt, er markedsandelene ikke noget at råbe hurra for.

Tallene kører mellem fem og to procent på globalt niveau, men Mirosoft har en klar strategi for at vende den kedelige trend alt efter hvilket marked, som selskabet henvender sig mod.

Først og fremmest kommer Windows Phones i et hav af størrelser rettet mod udviklingslande langt fra Danmark.

Måske mere interessant for os nordboere har Microsoft en strategi om at fange virksomhederne.

Det skal blandt andet ske ved Microsofts to nye telefoner i "mellem"-segmentet: 640 og 640XL.

De to modeller har næsten samme hardware, men XL-modellen har en større skærm og et bedre kamera.

Telefon til virksomheder

Selv om Microsoft ikke vil ud med salgstal - ligesom alle andre virksomheder - peger virksomheden på, at Danmark har taget godt imod Windows Phones - specielt på virksomhedsniveau.

Mange virksomheder i Danmark benytter sig af Windows-computere og infrastruktur som Azure, Skype, Lync eller Sharepoint.

Derfor vil Microsoft vil gøre det til et naturligt valg for firmaer at vælge Windows Phones.

"Når virksomheder for eksempel allerede bruger Exchange, så giver Windows Phones jo den bedste mening, og specielt når nu Windows 10 udkommer. Jamen, så er det i mine øjne en no-brainer, " forklarer Ossi Korpela, Microsofts General Manager Devices for Skandinavien.

Med Windows 10 bliver der endnu mere binding mellem desktop og smartphonen, hvis altså du har en Windows Phone mellem hænderne.

Det efterfølgende device management skulle ligeledes blive lettere.

Fuldt fungerende Office medfølger

Det er tydeligt, at enterprise igen er i fokus for Microsoft.

Hele presseeventet ved MWC mandag osede af business-fokus, og de universal apps, som for første gang blev fremvist, var alle produktionsprogrammer som eksempelvis Outlook og Excel.

Og sammen med 640 følger der en fuldt fungerende Office 365-pakke med et år gratis abonnement med - ikke blot til telefonen, men også til en enhed mere som for eksempel din iPad, Windows- eller Mac-computer.

Og målet i Danmark er de store virksomheder og institutioner.

De to telefoner koster henholdsvis 1.299 kroner og 1.799 kroner, hvilket kan være en tredjedel af en af de dyre flagskibstelefoner, som mange firmaer bruger som firmatelefon.

"Selvfølgelig skal telefonen kunne nok til, at den er god at bruge, men skal den offentlige sektor bruge 5.000 kroner på en topmodel til hver eneste ansatte, eller skal de bruge 1.300 kroner på vores - som de endda kan spare en Office-licens på i samme omgang," siger Ossi Korpela.

640 kommer til Danmark 16. april, og 640XL følger efter i begyndelsen  af maj.

Læs også: Første kig på Microsofts Universal Apps: Alt arbejder sammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere