OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

Trods Google-løfte: Android er stadig ikke ordentligt krypteret

Google har lovet sine brugere, at spritnye Android-telefoner kommer kryptereret fra fødslen. Nu har online-giganten så slækket på sine krypteringskrav, hvilket gør din nye Android-telefon nemmere at aflytte.

Efter Apple i efteråret 2014 lancerede sit iOS 8-system til sine iPhones og iPads med kryptering som standard, var Google ikke sen til at følge i fodsporet og love kryptering i sit mobilstyresystem Android 5.

Løftet om at levere Android 5 - også kendt som Lollipop - med indbygget kryptering som standard har Google siden haft svært ved at leve op til.

Det skriver Ars Technica.

BØR og SKAL

Allerede tilbage til Android 4.4 (KitKat) fra efteråret 2013 kunne brugerne ellers benytte kryptering på deres Android-enheder som en valgmulighed. Efter Snowden-afsløringerne gik Google så et skridt videre:

"Som en del af vores Android-lancering, vil kryptering være slået automatisk, når du åbner for din telefon, så du ikke behøver at tænke på det," lød ordene fra Googles talsperson Niki Christoff til The Washington Post ved præsentationen af Android 5.

Det budskab fik FBI og andre af lovens lange arme til at råbe vagt i gevær, fordi politifolk og spioner derved ikke kunne læse med over skuldrene hos mobilfolket. 

Ikke i kontrol

Modsat Apple er Google dog ikke i kontrol med hele produktionsprocessen fra softwareudviklingen til hardwareafrundingen, hvilket efterlader Android-mobilproducenterne til at bestemme, om der skal kryptering i deres telefoner eller ej.

Blandt andet kan Ars Technica rapportere fra Mobile World Congres-messen i Barcelona, der løber af stablen i disse dage, at andengeneration Moto E og Samsungs Galaxy S6 ikke er krypterede som standard.

Og årsagen findes i Googles designdokument til Lollipop, hvor der blandt andet står følgende passus:

"...fuldkommen diskkryptering BØR være slået til hele tiden, når brugeren har pakket telefonen ud. Dette krav er skrevet som BØR for denne Android-version, og det er meget stærkt anbefalet, da vi forventer at skifte til udtrykket SKAL i de fremtidige Android-versioner."

Hvad gik galt?

Men hvorfor ikke bare holde, hvad man lover?

Google har endnu ikke ønsket at kommentere på det noget vingeskudte løfte om komplet kryptering på Android-telefonerne, og det får Ars Technica til at spekulere i forklaringer.

Netmediet grubler over, om den manglende out-of-the-box-kryptering skyldes, at hardware-producenterne lige skal have tid til at omstille deres produktion til krypterings-telefonerne.

Rygterne vil vide, at Android-flagskibstelefonen Nexus 6 blev sløvet gevaldigt af krypteringen, og derfor blev disse krypteringsguide lige så stillet listet ud af Googles designguide til Android-hardwarefirmaerne i starten af året.

Bundlinjen er altså, at du hos Apple får kryptering gratis med i kassen, mens du på Android-enheder selv skal slå krypteringen til.

Læs også:

Vi har prøvekørt Android Lollipop: Her er de otte fedeste features

Android-opdatering dræner batteri på Samsung-telefon: Sådan fikser du problemet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere