Artikel top billede

Nu begynder verdens største mobilmesse: Her er hoved-overskrifterne

I næste uge kører Mobile World Congress af stablen i Barcelona, og der er tradition for, at producenterne lancerer de nyeste flagskibstelefoner til netop MWC. Her er de events og produkter, som vi glæder os mest til.

Mobile World Congress, MWC, er en af årets store kongresser for tech.

Sammen med CES i Las Vegas og IFA i Berlin er det her, at producenterne viser deres nyeste produkter frem.

Mobile World Congress har sit fokus på mobility og specifikt smartphones.

Der er også tradition for, at det er her, at vi første gang ser årets første smartphones, som er med til at sætte standarden for resten af året.

De store firmaer forsøger paradoksalt nok at hemmeligholde og reklamere for lanceringerne på forhånd, så der er nogle ting, som vi allerede ved på forhånd, inden det bliver 1. marts, og MWC begynder.

Computerworld.dk vil være til stede til MWC hele ugen, så du kan få alle de nyeste nyheder om mobiler og tech her.

Her er en liste over de forventninger, som vi har til MWC.

Samsung Galaxy S6 - og mere?

Lad os begynde med det indlysende.

Samsung deltager formelt ikke med smartphones til MWC, men når nu alle verdens tetch-journalister alligevel er samlet i Barcelona, hvorfor så ikke udnytte det?

Til et stort event sideløbende med MWC vil Samsung fremvise selskabets kommende Galaxy-telefon, som er stensikker på at få navnet Galaxy S6.

Der har været en lang række rygter allerede om S6 - og om en potentiel S6 Egde-version, som vil få samme type buede skærm som Note 4 har.

Og det bliver spændende at se, hvad Samsung møder op med.

Samsung er stadig en af verdens absolut største producenter af smartphones, men har de seneste år mødt en massiv konkurrence fra kinesiske firmaer samt et stærkere Apple.

Samsung har allerede teaset en del med nogle aggressive reklamer omkring den kommende telefon.

HTC - One (M9?)

HTC var for seks år siden det helt store navn inden for Android-telefoner, og klassikere som HTC Legend var en af datidens bedste smartphones.

Men det har været et par tunge år efterfølgende for HTC.

Selvom både HTC One og HTC One (M8) fik utallige priser for design, så har der været langt op til Samsung.

Dog går det bedre. HTC har de seneste tre kvartaler haft overskud, og på søndag får vi at se selskabets bud på, hvordan den gode udvikling skal fortsætte.

Det bliver formodentligt igennem en ny One-telefon.

Faktisk har HTC allerede bekræftet over for verdenspressen, at det er en ny One.

Navnet bliver formodentligt One (M9) i forlængelse af de to foregående modeller, One (M7) og One (M8),

One (M9) forventes at være på lige fod med de andre kommende flagskibstelefoner på hardwaren.

Sony?

Formodentligt kommer vi ikke til at se en Z4-telefon fra Sony.

Der har hverken været lækager eller andre tegn på, at vi skal forvente en telefon.

Ligeledes er pressemødet hos Sony heller ikke et af de store.

Der florerer til gengæld rygter om, at der vil komme en ny Z-tablet.

Sidste år fik vi Z3 Compact Tablet, som var en tynd og fin "mini"-tablet, men der fulgte aldrig en større en af slagsen med.

Dertil har der været nyheder om, at Sony ved en fejl (eller ved god markedsføring), kom til at lægge en ny Z4-tablet op på Sonys hjemmeside, hvilken blev fjernet få minutter efter.

Nye telefoner fra Microsoft?

Microsoft inviterer også til pressemøde, men slet ikke i samme store skala som HTC eller Samsung.

Det var ved MWC at Nokia sidste år viste Nokia X, en low-end Android-telefon frem, som kun kom i handlen i vækstlande.

Nu har Microsoft overtaget, men der er endnu intet, der tyder på, at der vil komme en ny flagskibstelefon til at overtage Lumia 930 eller 1020.

Der vil være større chance for at vi ser nye low/mid-end telefoner, og der kører også rygter om, at Microsoft måske kommer med en efterfølger til gigantens wearable, Microsoft Band.

Huawei/Honor

Forvent flere nye enheder fra den kinesiske gigant Huawei.

Rygterne siger, at Huawei står til både at lancere nye tablets og smartphones - og måske også et wearable, som skal køre Android Wear.

En ny efterfølger til P7 skal du dog nok ikke forvente. Huawei holder et særskilt event i London den 15 april, hvor P8 vil blive lanceret.

Huaweis søsterselskab, Honor, kommer dog med tre nye telefoner. Honor(Huawei) kom med Honor 6 til Danmark i slutningen af 2014, og det var en overraskende god telefon taget prisen i betragtning.

Men tre nye er altså på vej, hvilket vi får af se på tirsdag, så forvent nye telefoner med stærk hardware til relativt lave priser.

Læs også: Fede facts om det kommende Apple Watch
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.