Artikel top billede

Apple på vej med iPad med kæmpe-skærm

Produktionen skulle have været i gang, men er nu blevet udskudt til efteråret. Den kommende stor-iPad kan få både USB-port og porte til eksternt tastatur og mus.

Apple vil efter alt at dømme lancere iPad-tabletcomputere med store skærme inden nytår.

Faktisk skulle produktionen af de nye iPad-computere med 12,9 tommer skærme have været i gang nu, men Apple har  ifølge Wall Street Journal udskudt produktionen til efteåret.

Det skyldes angiveligt forsinkelser i produktionen af de trykfølsomme skærme, som udgør så vigtig en del af tablet-computerne.

Apple ønsker her meget store lagerbeholdninger, når produktionen først sættes i gang, da selskabet forventer et meget højt salg af de nye, storskæmende tablet-computere, når de lanceres, og her ikke ønsker at komme i restordre.

Apples seneste lancering - iPhone 6 og iPhone 6+ - har solgt som varmt brød, hvilket i månederne efter lanceringen var med til at gøre Apple til det bedst indtjenende selskab nogensinde i verdenshistorien med en indtægt efter skat på 53 millioner kroner i timen døgnet rundt.

Det kan du læse mere om her: Ingen kan slå Apple: Sætter ny rekord som mest værdifulde selskab

USB 3.0 eller ej?

Samtidig bøvler Apple med en design-udfordring, som endnu ikke er på plads - nemlig beslutningen om, hvorvidt de nye iPad-computere skal have indbyggede USB-porte baseret på den nye og hurtigere USB 3.0-specifikation.

Ligeledes overvejer Apples designere at tilføje porte til mus og eksternt tastatur i den kommende iPad, hedder det.

Selskabets udviklere er angiveligt heller ikke helt på plads med udviklingsarbejdet på en løsning, der kan sætte ekstra fut i iPad-computernes ellers ret langtrukne og langsommelige opladning.

Apple har ellers tidligere bedt selskabets produktions-partnere om at frigøre plads på produktionslinierne i årets første kvartal med henblik på at sætte masseproduktion af de store iPad-tabletcomputere i gang.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg er det nu hensigten, at produktionen skal i gang i løbet af september.

De kommende iPad-modeller bliver en del større end de nuværende, hvor de nyeste modeller - iPad Air 2 og iPad mini 3 - har skærme på henholdsvis 9,7 tommer og 7,9 tommer.

Har brug for en ny model

Apple er for alvor begyndt at have brug for en opfriskning af iPad-modellerne, for salget falder ganske betydeligt.

Apple solgte i fjerde kvartal i fjor 21,4 millioner styks, hvilket er 18 procent færre end i det tilsvarende kvartal året før.

Markedsandelen faldt i samme periode fra 33 procent til 28 procent.

Læs også:

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Apple giver plads til kæmpe-apps - mange iPad- og iPhone-ejere vil kunne få pladsproblemer

Ingen kan slå Apple: Sætter ny rekord som mest værdifulde selskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan: Få sikker viden om styrker og svagheder i jeres sikkerhed
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.