Artikel top billede

Apple på vej med iPad med kæmpe-skærm

Produktionen skulle have været i gang, men er nu blevet udskudt til efteråret. Den kommende stor-iPad kan få både USB-port og porte til eksternt tastatur og mus.

Apple vil efter alt at dømme lancere iPad-tabletcomputere med store skærme inden nytår.

Faktisk skulle produktionen af de nye iPad-computere med 12,9 tommer skærme have været i gang nu, men Apple har  ifølge Wall Street Journal udskudt produktionen til efteåret.

Det skyldes angiveligt forsinkelser i produktionen af de trykfølsomme skærme, som udgør så vigtig en del af tablet-computerne.

Apple ønsker her meget store lagerbeholdninger, når produktionen først sættes i gang, da selskabet forventer et meget højt salg af de nye, storskæmende tablet-computere, når de lanceres, og her ikke ønsker at komme i restordre.

Apples seneste lancering - iPhone 6 og iPhone 6+ - har solgt som varmt brød, hvilket i månederne efter lanceringen var med til at gøre Apple til det bedst indtjenende selskab nogensinde i verdenshistorien med en indtægt efter skat på 53 millioner kroner i timen døgnet rundt.

Det kan du læse mere om her: Ingen kan slå Apple: Sætter ny rekord som mest værdifulde selskab

USB 3.0 eller ej?

Samtidig bøvler Apple med en design-udfordring, som endnu ikke er på plads - nemlig beslutningen om, hvorvidt de nye iPad-computere skal have indbyggede USB-porte baseret på den nye og hurtigere USB 3.0-specifikation.

Ligeledes overvejer Apples designere at tilføje porte til mus og eksternt tastatur i den kommende iPad, hedder det.

Selskabets udviklere er angiveligt heller ikke helt på plads med udviklingsarbejdet på en løsning, der kan sætte ekstra fut i iPad-computernes ellers ret langtrukne og langsommelige opladning.

Apple har ellers tidligere bedt selskabets produktions-partnere om at frigøre plads på produktionslinierne i årets første kvartal med henblik på at sætte masseproduktion af de store iPad-tabletcomputere i gang.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg er det nu hensigten, at produktionen skal i gang i løbet af september.

De kommende iPad-modeller bliver en del større end de nuværende, hvor de nyeste modeller - iPad Air 2 og iPad mini 3 - har skærme på henholdsvis 9,7 tommer og 7,9 tommer.

Har brug for en ny model

Apple er for alvor begyndt at have brug for en opfriskning af iPad-modellerne, for salget falder ganske betydeligt.

Apple solgte i fjerde kvartal i fjor 21,4 millioner styks, hvilket er 18 procent færre end i det tilsvarende kvartal året før.

Markedsandelen faldt i samme periode fra 33 procent til 28 procent.

Læs også:

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Apple giver plads til kæmpe-apps - mange iPad- og iPhone-ejere vil kunne få pladsproblemer

Ingen kan slå Apple: Sætter ny rekord som mest værdifulde selskab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere