Artikel top billede

Fantastisk børsintro for NNIT - aktien steget 40 procent på tre minutter

NNIT-aktien buldrer i vejret efter børsnoteringen fredag morgen.

Danske NNIT har fået en fantastisk begyndelse som børs-noteret selskab, efter selskabet blev børsnoteret fredag morgen.

NNIT debutterede med en udbudt kurs på 125 kroner per aktier, men prisen buldrede straks i vejret med høj fart.

Faktisk steg den med 40 procent til kurs 175 i løbet af de blot første tre minutter, den blev handlet.

Kursen strøg en overgang helt op på 182 kroner per aktie, men er så faldet igen til kurs 165.

Der har været meget stor interesse for NNIT-aktien frem mod noteringen, hvor private investorer eksempelvis allerede for nogle dage siden havde lagt bud ind på mere end det dobbelte af det antal aktier, der udbydes.

Den store efterspørgsel fik for få dage siden ganske usædvanligt NNIT til at hæve kurs-intervallet frem mod børsnoteringen fredag morgen.

Det kan du læse mere om her: Prisen på NNIT-aktierne stiger allerede inden de er sat til salg

Analytikere har hele tiden betegnet udbuds-prisen som i underkanten af den reelle værdi. NNIT er tidligere blevet vurderet til at være omkring fire milliarder kroner værd.

Det svarer til en aktiekurs på 160.

Du kan følge NNIT-aktien her.

"Der har været betydelig interesse i udbuddet fra både danske private investorer og danske og internationale institutionelle investorer, og der er tildelt aktier i NNIT til mere end 60.000 nye investor depoter," skriver NNIT i en udsendt meddelelse.

Læs også: Otte gode råd fra NNIT: Her er hemmeligheden bag høj vækst

NNIT var angiveligt i første omgang klar til at offentliggøre børsnoteringen allerede i efteråret, men her blev planerne udsat, da den nordjyske bunker-virksomhed, O.W Bunker, kom ud i stormvejr.

Det kan du læse mere om her: Børsnotering af NNIT udskudt - ventes nu først om et halvt år

Veldrevet

NNIT har ry for at være veldrevet og have orden i eget hus.

Selskabet har i de seneste 10 år hvert år leveret to-cifrede overskudsgrader. I år er overskudsgraden således på 11 procent.

Du kan NNIT's nøgletal her.

NNIT har alene i de seneste fem år tjent knap 800 millioner kroner efter skat og har omsat for næsten 10 milliarder kroner.

NNIT har i børsprospektet anlagt en defensiv stil. Her meddeler selskabet nemlig, at det forventer en vækst i nettoomsætningen for 2015 på mellem fem og otte procent, hvilket er i den lave ende.

NNIT løftede eksempelvis fornylig sløret for selskabets årsregnskab for 2014 med en vækst i omsætningen på 9,3 procent og en vækst i den primære drift på 7,7 procent.

Det kan du læse mere om her: NNIT går på børsen efter endnu et solidt årsregnskab.

For NNIT er den væsentligste risiko imidlertid, at selskabet er dybt afhængig af blot fem kunder, der ifølge Børsen leverer helt 72 procent af omsætningen.

De er ifølge avisen Vestas, Arla, DSB, PFA og Lundbeck.

Novo Nordisk, er som ejer af NNIT den klart største kunde. Novo Nordisk står bag mere end halvdelen af NNIT's indtjening.

Novo Nordisk finansdirektør, Jesper Brandgaard, meddeler, at Novo Nordisk er 'meget tilfreds' med noteringen, som Novo Nordisk tjener omkring 2,3 milliarder kroner på ved introduktionen til kurs 125.

Novo Nordisk sidder efter noteringen på en ejerandel mellem 25,5 procent og 31,5 procent af NNIT - afhængigt af om den såkaldte allokeringsret vil blive udnyttet.

Læs også:

På vej mod børsnotering: Derfor er NNIT en lækkerbidsken uden lige

Guldmaskinen NNIT buldrer afsted - og der er mere i vente

Prisen på NNIT-aktierne stiger allerede inden de er sat til salg

NNIT går på børsen senest 6. marts - så meget kommer en NNIT-aktie til at koste.

Børsnotering af NNIT udskudt - ventes nu først om et halvt år.

Danske it-giganter har skåret ned - men her er bemandingen øget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere