Artikel top billede

(Foto: Picasa)

HTC One (M9) mod Samsung Galaxy S6: Hvilken smartphone skal du vælge?

Mobilåret 2015 er godt i gang, og ved Mobile World Congres i sidste måned fik vi årets to første flagskibstelefoner fra HTC og Samsung. Snart er de begge til salg i de danske butikker, men hvilken smartphone skal du vælge?

Om en lille uges tid bliver Samsung S6 og S6 Edge tilgængelige i de danske butikker, hvilket HTC One M9 også har været i nu en uge.

To toptelefoner, som nærmest ikke kan være mere forskellige.

Så hvilken skal du vælge, hvis du bliver fristet af metallisk udseende og hurtige processorer? Vi har samlet nogle af de vigtige punkter her, så du kan sammenligne de to telefoner.

Samsung S6 og S6 Edge er to forskellige modeller, men udover en buet skærm og et lidt større batteri er der ingen forskel på de to enheder.

Du kan læse vores anmeldelser af de to telefoner her og her.

 

HTC One (M9)

Samsung Galaxy S6/S6 Edge

Processor

Qualcomm Snapdragon 810 (quad-core 1,5 GHz/2 GHz)

Exynos 7420-processor (Quad-core 1,5 GHz & 2,1 GHz)

RAM

3 gigabyte RAM

3 gigabyte RAM

Størrelse

144,5 x 69,7 x 9,6 mm

143.4 x 70.5 x 6.8 mm / 142.1 x 70.1 x 7 mm

Vægt

157 gram

138 gram / 132 gram

Androidversion

5.0 (Lollipop) med Sense 7.0

5.0 (Lollipop) med Touchwiz UI

Skærm:

1.080 x 1.920 (441 PPI)

1.440 x 2.560 (577 PPI) / same på Edge, men den kurver ned ad siden.

Kamera

20,7 megapixel bagside - 4 megapixel ("Ultrapixel") front.

16 megapixel bagside - 5 megapixel front.

Batteri

2840 mAh batteri (kan ikke skiftes)

2550 mAh (kan ikke skiftes) / 2600 mAh (kan ikke skiftes)

Lagerplads

32 gigabyte lagerplads (plads til SD-kort op til 128 gigabyte - måske endda 512 gigabyte)

32/64/128 gigabyte lagerplads (ingen plads til SD-kort)

Nævneværdige funktioner

Frontvendte højtalere, IR-blaster

Den buede skærm på S6 Edge, pulsmåler på bagsiden, fingerscanner

Kamera: Megapixel er ikke alt
De to telefoner er meget forskellige, selvom de langt hen ad vejen vil give en lige god Android-oplevelse. Ingen af dem sakker bagud på ydeevne, begge har en flot skærm på FullHD eller over - Samsungs er flottere, men opløsningen er unødvendig - og ikke mindst tager begge flotte billeder.

Samsung har klart mere processorkraft under skærmen, men langt, langt hen ad vejen vil du ikke få brug for så meget kraft.

Men det er alligevel Samsungs kamera, som tager de bedste billeder - og det er på trods af, at HTC One M9 har flere megapixel.

Det handler nemlig langt hen ad vejen mere om andre faktorer end blot megapixel-tal. Megapixel har de seneste par år været fremvist på samme måde som "hestekræfter" har på et bilkort: Jo højere jo bedre, men efter et vist punkt er det ligegyldigt for brugeroplevelsen.

Samsung S6's kamera tager flottere billeder på bestemt et område: Nemlig i mørke omgivelser. Den noget lavere blænde fanger bedre lyset i rummet end HTC One M9, og billederne virker også skarpere på S6.

S6 tager til gengæld lidt gullige billeder, men sådan har Samsungs kamera altid ageret. Hvor HTC One M9 til gengæld gør det godt er ved selfies. De 4 "ultrapixels" på fronten fanger masser af lys til dit smilende ansigt, men uden en høj opløsning. S6 og S6 Edge er ligeledes gode til selfies, men HTC One virker en tand bedre.

Pris og tilgængelighed
Begge telefoner skulle være tilgængelige for dig i løbet af næste uge, og du kan allerede nu forudbestille begge hos diverse teleudbydere.

Dog er der stor forskel på, hvor du kan købe telefonen.

Langt de fleste teleudbydere, onlinebutikker samt Bilka, Fona og Elgiganten sælger S6 og S6 Edge.

Omvendt er HTC One M9 lidt mere begrænset i sin tilgængelighed. Elgiganten sælger ikke HTC One M9, og ligeledes er TDC tilbageholdende med at sælge designer-telefonen.

Priserne er lidt forskellige for de to/tre telefoner, for det er her, at du virkelig kan se forskellen mellem S6 og S6 Edge. Lige præcis 1.000 kroners forskel alene på grund af skærmen. Er skærmen pengene værd? Det kan kun du vurdere. Funktionerne er få, men lækkerhedsfølelsen, som skærmen giver, er unik og ægte.

Priser:

 

HTC One M9

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 Edge

32 Gigabyte

5.900 kroner

5.490 kroner

6.490 kroner

64 Gigabyte

-

6.490 kroner

7.490 kroner

128 Gigabyte

-

7.490 kroner

8.490 kroner

Alternativer?
Hvis de to ovenstående telefoner ikke frister dig, eller du finder dem for dyre, så er der heldigvis et stort marked af alternativer.

Først og fremmest er der selvfølgelig en iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Samme type produkt, men som selvfølgelig benytter sig af en anden platform, iOS.

Vil du holde dig på Android, så kan du overveje den nye LG G Flex 2, som er en telefon med en buet skærm, men som buer anerledes end S6 Edge.

Hvis du ønsker noget lidt billigere, så kan du overveje enten en Windows Phone, som fås helt ned til 800 kroner, eller en Sony E4, som er Sonys nye "billige" mellemvægts-produkt, men som stadig er vandtæt.

Læs også:

Prøvekørt: Her er Microsofts splinternye Surface-computer - til noget lavere pris end Surface Pro 3


Loading ikon